Myślałem, że to jakiś chinol niskiej jakości, głównie ze względu na wygląd filtra Ale przyznam, że jestem pozytywnie zaskoczony niektórymi rozwiązaniami producenta, m.in. systemem koszów na wkłady. Sporo rurek, które są w zestawie pozwalają na indywidualne dopasowanie dla własnych potrzeb - tutaj również plus. Całkiem ciekawy ten kubełek mi się wydaje.
A jaki wpływ na pracę filtra mają przyssawki? Montujesz je tam gdzie będą spełniać swoją rolę. Niestety producent raczej nie jest w stanie przewidzieć kto jakie ma obramowanie na akwarium.
Przyssawki mają za zadanie trzymać rurki w ustalonej pozycji wewnątrz akwarium. Są producenci którzy to przewidują i dodają przyssawki różnej długości.
Przy jakimś czyszczeniu filtra może zrób test jego szczelności tzn. zasymuluj całkowite zatkanie wkładów poprzez użycie np. foli między koszykami. Jeśli przepływ nie ustanie to ja wole rozwiązania tak jak Eheim Classic.
adamon w Filtracja· Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 7347
Akwarium będzie 240l, podłoże to żwirek z substratem i piach na przodzie akwarium, roślinki łatwe w uprawie, obsada to neonki, bocje, pandy, zbrojniki i pewnie do tego kilka skalarów. Zastanawiam się ...
korkozałr w Filtracja· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4971
Witam! Czy ktoś z Państwa kupił i używa owe kulki ? Zdaje się, jest to nowość. Cena przystępna i jestem ciekaw jakości.
https://www.invital.pl/invital-filter-pro-1000ml
mskala w Filtracja· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2167
Cześć,
To mój pierwszy post więc na wstępie chciałbym się przywitać :)
Chciałbym zasięgnąć Waszej, drodzy użytkownicy tego forum, wiedzy a mianowicie, otrzymałem od kolegi filtr zewnętrzny HW-302 mark...
Piotr Baszucki w Filtracja· Odpowiedzi: 66 · Wyświetlenia: 20998
skimmer-aquael-1.jpg
O ostatnim roku Aquael zakupił w naszym sklepie wszystkie dostępne skimmery powierzchni wody...wiedzieliśmy, że szykują coś nowego...i o to jest :)
Niebawem pierwsze testy, pók...
Om3n84 w Filtracja· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2540
Witam.
Szukam jakiegoś filtra zewnętrznego z wbudowaną grzałką, dla kostki 30L.
Wiem że malutki ale chce zrobić małą kostkę iwagumi - dywan i skały do tego białe tło i nie chce żeby grzałka i filtr ...
Oman w Filtracja· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2011
Cześć.
Posiadam dozownik Aqua NOVA NMDP-3 oraz filtr zewnętrzny. Chciałbym dozowanie nawozów podpiąć pod wąż wylotowy filtra zewnętrznego w taki sposób:
- dozownik nawozów
- wężyk dozujący
- zaworek...
arkosw w Filtracja· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3614
Witam. Zakładam pierwszą Kostkę :) Jako że budżet nie jest nieograniczony :D To kupiłem w miare budżetowy, ale myślę, że wystarczający filtr Aqua nova ncf-600 ( akwarium 60L )
Tylko mam dylemat bo f...
Statystyki
Ten temat przegląda 364 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571618
• Liczba wątków: 49483
• Użytkownicy: 36918
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 364 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej