Korzenie wypuszczane z łodygi - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Korzenie wypuszczane z łodygi

Liczba wyświetleń: 1766·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.

05 lis 2003, 16:01 Korzenie wypuszczane z łodygi  (#1)  

Niedawno założyłem nowe akwaa (70L), teraz rośliny - głownie Limnophila Aquatica i Hygrophila corymbosa wypuszczają korzenie z górnej części łodyg co nie wygląda najlepiej :( . Czy może być to spowodowane :?: Słyszałem że ma to związek ze wzruszaniem podłożna ale co w przypadku jeśli baniak ma miesiąc :?:

Gość

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

05 lis 2003, 16:09   (#2)  

Te korzenie są normalną rzeczą. Ja je przycinam (np. ludwigiom) i im to chyba nie przeszkadza.

raffaell

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

Korzenie do akwarium

roslinyakwariowe.pl · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://www.roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-korzenie-news-ddd0e397eb0460c3f4d2ab525f9f2909.jpg Często narzekacie na problem z dostępem do materiałów aquascapingowych, konieczność d...

Bonsai Wood - korzenie na drzewko w akwarium

roslinyakwariowe.pl · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://www.roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-cat2230-bonsai-wood-news2-ba868db9dbf3801f26cfd3a57558ccd1.jpg Zapraszamy do skorzystania z bogatej oferty korzeni do akwarium. Nowością są...
IMG_0265.JPG

Gnijące łodygi

mata w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2872
Witam Czy możecie mi pomóc w zdiagnozowaniu problemu gnijących łodyg? Widać to na lotosie. Nawożenie nawozami płynnymi Ferka zgodnie z zaleceniami, jedynie fosfor w połowie dawki. Akwarium na podłożu ...
paleczki-nawozowe-do-kwiatow-zielonych-substral.jpg

Nawóz w kapsułkach stosowany pod korzenie-co polecacie?

GrzechotniC w Nawożenie · Odpowiedzi: 88 · Wyświetlenia: 48826
Cześć. Ostatnio zauważyłem ,że podłoże w moim zbiorniku nieco się wyjałowiło i potrzebuje nawozowego kopa (stosowanego bezpośrednio pod korzenie) Myślę o jakimś fajnym nawozie z dodatkiem żelaza. Jaki...

Ludwigia sp. Mini Red - liście odpadają od łodygi

Agamemnon w Nawożenie · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 9395
Witam, borykam się z następującym problemem. Miałem 5 sadzonek Ludwigii sp. Mini Red i zasadziłem je w podłożu mniej więcej pod źródłem światła (żwirek + kulka GT pod spodem). Sadzenie odbyło się w d...

Korzenie w słupie wody i glony ;/

yoda w Nawożenie · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 6049
Witam, proszę o pomoc i wsparcie oraz wyrozumiałość. Walczę z glonami już sporo i nie mogę sobie poradzić. Akwarium 60l filtr IKOLA 250 zewnętrzny, światło aquael sun 10w (led) i aquael plant 10w (led...

Poskręcane liście, wiotkie łodygi

Tromo w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5276
Witam, Od półtorej tygodnia mam problem z wiotkimi, jakby zwężonymi łodygami Ludwigii, a dziś dodatkowo zauważyłem, że nowe liście są jakby poskręcane, a na niektórych starszych liściach Althernatery...

Korzenie w slupie wody i glony

Bahl w Nawożenie · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 3103
Witam, prosze o pomoc w identyfikacji niedoborów przez ktore moje rosliny wypuszczaja duza ilosc korzeni w słupie wody. 17035957_1415097481843879_852407892_o.jpg 17016400_1415097411843886_1143571...

Łamiące się łodygi Lotosa

Opk93 w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2076
Witam, Mam następujący problem, odkąd wrzuciłem kulki torfowo-gliniane i zacząłem nawozić lotos zaczął mi dość fajnie rosnąć, ale co jakiś czas, świeże liście odpadają ( łamią się na wysokości łodygi ...

Korzenie z łodygi

zdzisio w Nawożenie · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 10367
Witam mam pewnien problem u kilku roślin z lodygi wyrastają korzenie. m.in. Ludwiga ovalis pink ludwiga sp mini red rotala indica amannia bonsai. Czy to są jakieś nie dobory czy tak poprostu jest? No3...

Statystyki

Ten temat przegląda 895 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571600
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 895 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.