Szafka w stylu retro (inspiracja) - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Szafka w stylu retro (inspiracja)

Liczba wyświetleń: 1352·Odpowiedzi: 7
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Piotr Baszucki Nowa Ruda
Projekty możecie podpatrzeć na stronie producenta:
http://gaia-italia.com

Jeden z nich przypomina bardzo nowe szafki naszego rodzimego producenta - Diversa Fine Line.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

W koncu mila odmiana. Z nowoczesnymi nie ma problemu, ale z reszta jest masakryczny. Przejrzalam tysiace szafek, 99% wyglada bez urazy jak wyposazenie domu seniora

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ensa
Ranga: Zaawansowany użytkownik

rob1979 Tychy
Inspirujące... ale skorzystają tylko sprzętowi ekshibicjoniści :)

rob1979
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Tychy

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Michal325 Wyszęcice, Lubin
Ogólnie jest zła , ale gdyby dodali szklane matowe drzwiczki , wyglądała by o wiele lepiej :wink:

Michal325

Miasto: Wyszęcice, Lubin

rob1979 napisał(a):Inspirujące... ale skorzystają tylko sprzętowi ekshibicjoniści :)

Dlaczego tylko oni?.... im więcej inspiracji, pomysłów tym więcej rozwiązań i większy wybór w sklepach.
Uważam, że to pomaga w znalezieniu i doborze jak by na to nie patrzeć mebla który będzie pasował do stylu pomieszczenia w jakim będzie się znajdował.
Oczywiście to co w akwarium jest najważniejsze, ale o tym co na zewnątrz też lepiej nie zapominać. Dobrze dobrana całość korzystnie wpływa na odbiór i wkomponowuje się harmonijnie w styl pomieszczenia. Każdy z nas w jakiś sposób ceni sobie estetykę, oczywiście dla każdego z nas oznacza ona co innego i każdy ma inne wyczucie smaku, większa ilość możliwości sprawia że każdy gust znajdzie coś dla siebie.

aquamateo
Ranga: Z dużym doświadczeniem

rob1979 Tychy
Nie zrozumiałeś mnie. Szafka jest przepiękna i inspirująca jednak jej transparentna budowa wyklucza jej używanie w większości przypadków - kto chciałby swoją obecną (zamykaną) szafkę zamienić na to cudo i pokazać światu to wszystko co do tej pory było ukryte pod akwa? :)
Użyte materiały są ekstra - gwintowane pręty, Old Wood - to daje do myślenia...

rob1979

Miasto: Tychy

Dlatego napisałem że im więcej rozwiązań tym więcej możliwości.
Oczywistym jest że otwarty styl tej szafki wymusza posiadanie bardziej estetycznego sprzętu. Choć powiem Ci że sprzęt z zamierzchłych czasów (brzęczki, pompy tłokowe itp.) dobrze utrzymany też zrobił by niezłe "jajo" wtapiając się w proponowany styl retro.

Tak jak ktoś wyżej napisał, wstawienie drzwiczek np. z matowego szkła zmienia już postać rzeczy pozostawiając wciąż ciekawy styl prezentowanego rozwiązania daje możliwość posiadania wyposażenia o tradycyjnym wyglądzie

aquamateo
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Mozliwosci jest mnostwo, odpowiednia tkanina tez by mogla dodac uroku. Osobiscie dlugo szukalam szafki, mam loftowe wnetrze. Zadna nie pasowala. Zrobiona wedlug projektu kosztowalaby majatek. Wybralam mniejsze zlo po prostu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ensa
Ranga: Zaawansowany użytkownik

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

YouTube

Charakterystyka Stylu Iwagumi

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 264
YouTube

Film Akwarium w starym stylu.

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1814
Hej MJ aranżuje akwarium w starym stylu. Moim zdaniem wyszła mu ciekawa aranżacja. ?si=dwLbrbD1NcH4t4RA
IMG_1096.jpeg

Krzywa szafka

Norkoc w Szkło i meble · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 7498
Cześć, zrobiłem restart 2 tygodnie temu po tym jak stare akwarium uległo rozszczelnieniu i zalało mi mieszkanie. Problem w tym że szafka troszkę napuchła po tylnej części. Kupiłem nowe szkło i myślałe...
IMG_20240222_144347097_HDR.jpg

Czy taka szafka wytrzyma akwarium?

pawel39 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5203
Witam. Słuchajcie, czy taka szafka wytrzyma akwarium 120x29x50? Szafka jest długości 120 cm, szerokość akwarium jest idealnie przed zwężaniem się blatu, 5 nóżek, po dwie po bokach i jedna na środku....

Akwarium 90x50x50 + szafka lub stelaż

TenOdTego w Szkło i meble · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1738
Zostało wstępnie wybrane nowe akwarium - ROTALA SUPER PURE OPTI 90x50x50 Pytanie do doświadczonych osób bo sam nigdy z tym styczności nie miałem - co pod spód? Spawany stelaż stalowy wykończony płytą,...

Szafka Juwel???

Piontal w Szkło i meble · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3534
Witam.Zaczynam dopiero przygode z akwarystyką.Kupiłem zestaw Juvel 120 L.Zastanawia mnie jedna rzecz,a mianowicie to że blat szafki ma 10mm grubości,wszędzie czytam że powinno być minimalnie 18 ,to ja...

Akwarium i szafka diversa

Bzykachu w Szkło i meble · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1682
Witam! Zakupiłem akwarium profilowane diversa startup60 (z ramką) z szefką diversa comfort (z maskownica) Wymiary szafki i akwarium podawane były takie same po ustawieniu akwarium na szafce okazało s...

[500L] Klasyka naturalnego stylu - Jacek

jacek_1970 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 44 · Wyświetlenia: 23398
Witajcie, Dziś rękami naszego wspólnego kolegi, na razie nie ujawnię kogo, wystartowałem po Bożemu zbiornik 500L. Hardware: 1) Optiwhite 120x70x60 (sz. x gł. x wys) 15mm bez wzmocnień 2) P...

Jaka gotowa szafka akwariowa pod 112l

marcinox w Szkło i meble · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3629
Czy polecacie jakąś sprawdzoną gotową szafkę pod akwarium 112l (80x35x40cm 6mm) w rozsądnej cenie? Najlepiej coś co macie sprawdzonego, szafka powinna być zamykana (mam dużo szpargałów, które powinny...

Statystyki

Ten temat przegląda 500 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570937
 •  Liczba wątków: 48796
 •  Użytkownicy: 36925

•  Najnowszy użytkownik: Piorunek112

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 500 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.