Małe akwarium: 30x16x20cm. Kilka kamyków, żwirek, ADA amazonia II jako podłoże i rośliny z przycinki. Oświetlane 9w lampką ledową. Taka oto ozdoba gościła na moim biurku przez ostatnie 150 dni. Krótki filmik przedstawiający ostatni dzień zbiornika.
Właśnie ostatnimi dniami chodzi mi po głowie takie cudo. Fajnie ci to wyszło Napisz czy miałeś jakieś problemy związane z utrzymaniem, hodowlą roślin w wabi-kusa.
Zaletą uprawy roślin w formie emersyjnej jest znikomy czas jaki poświęcamy opiece nad taką aranżacją. Cały mój wkład w pielęgnacje zbiornika polegał na dwukrotnym dziennym zraszaniu, wodą z akwarium.
Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie paluadrium. Jednak , żeby nie rzucać się na głęboką wodę postanowiłem zrobić coś w stylu wabi kusa,ale z konstrukcją że skałami i mini wodospadem. Najwiekszym pro...
Zbiornik ma już z pół roku, dwie ważne sprawy, wszystko rośnie o wiele wolniej niż w wodzie, druga sprawa - bezobsługowe, tylko zraszamy 2-3 razy dziennie. No chyba że poszalejemy ze światłem, wtedy g...
https://roslinyakwariowe.pl/images/miniaturki/thumb-fp-miniled-1-6615d21b561f5bdd49c393e97f8d7b7f.jpg
W ofercie sklepu internetowego pojawiły się mini lampkli LED dedykowane małym aranżacjom typ...
Witam.
Dane techniczne:
Oświetlenie: lampa by IKEA Kvart i jakieś ledowe żródło światła( bo już mało co świetlówkę można kupić) 4W 2700K 250lm
Naczynie: salaterka ;) średnica 15 cm wysokość 7 cm
...
Zainspirowany stylem Wabi- Kusa postanowiłem się w to wdrążyć. Powiem nawet że jestem tym podekscytowany.
Nawożenie: to ziemia i kulki glinowe na to żwirek.
Oświetlenie: talerzyk led 3 w 340 lm. Pr...
Statystyki
Ten temat przegląda 414 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
• Liczba postów: 570933
• Liczba wątków: 48794
• Użytkownicy: 36922
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 414 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej