Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam chce moim krewetkom kupic jakis pokarm tylko nie wiem ktory wybrac . Mam do wyboru ALGEN GRAN , ASTA STICKS SHRIMS , GRAN SHRIMPS MIX , KRILL TABLETS , SPIRULINA ALGENTABLET , SHRIMPSTABLETS , VEGETALTABLETS. Ktory polecacie ? Prosilbym o wybor ktory najlepszy dla krewetek red cherry i amano .
-
holenderskiebartek90
●
- Ranga: Stały bywalec
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Dla red cherry najlepszy by był shrimp nature czerwony. A z tych to ci nie pomogę bo nie miałem takich.
-

Baartuss
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Lublin
A moglbys powiedziec dlaczego jest najlepszy chodzi mi co zawiera ?
-
holenderskiebartek90
●
- Ranga: Stały bywalec
Witam Z tych co napisałeś nie znam żadnego. Ja Amano sypie od początku JBL NanoPrawn, ostatnio chciałem im urozmaicić dietę i kupiłem im Shrimp Nature trzy rodzaje. Z początku byłem trochę zawiedziony bo się tak nie zlatywały jak do JBL. (gdzieś tam w sieci wyczytałem że Shrimp nature jest bez żadnych dodatków "nature" a inne firmy dodają jakieś wabiki itp itd) Teraz już chyba się przyzwyczaiły do nowego pokarmu i jak im sypne to za chwilkę widać jak się pięknie pasie stadko na trawniczku 
-

Utul
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Marklowice
-

Baartuss
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Lublin
Powiązane tematy
Witam,
Mam prośbę o identyfikację krewetki ze zdjęcia.
Długość około 25-30 mm. ImageUploadedByTapatalk1374599304.973753.jpg
&t=
Zapraszam do obejrzenia.
Witam, jestem nowy na tym forum. W krótkim czasie zdechło mi parę krewetek blue velvet. Akwarium nowo zakładane woda stała z 3 tygodnie puste. Wpuściłem krewety pożyły normalnie z 10 dni. Po tym czasi...
Witam,
Panowie (i Panie), jaka jest Wasza opinia na temat tych karmników, obecnych od jakiegoś czasu na allegro:
http://allegro.pl/automatyczny-karmnik-dla-ryb-do-akwarium-2x-24h-i1551281129.html
...
https://www.facebook.com/reel/1407357533706732
Witam wszystkich :)
Mam dwa pytania odnośnie krewetek filtrujących (Atyopsis moluccensis), bo w necie znajduję sprzeczne informacje (lub żadne ;). Mianowicie - 1) czy można je trzymać pojedynczo, czy...
Witam
Mam obecnie w akwarium 6 tęczanek neonowych, 4 kiryski i otoska. Jak na giełdzie kupowałem te tęczanki gościu mi powiedział że to ryby z wód słonawych więc należało by dodać troche soli niejodo...
Cześć.
Chciałbym prosić o pomoc w doborze odpowiednich pokarmów dla moich ryb. Na rynku pokarmów jest ogrom i można się zgubić. Mam w akwarium Otosy i Kirysy Pigmeje.
Chciałbym dla obu tych gatunków ...
Dzień dobry,
Czy pielęgniczka Kakadu sprawdzi się do kontroli populacji gupika Endlera bez naruszenia znaczącego populacji krewetek? Mam jak na razie mało mchu, gdzie krewetki mogą się chować, więc p...
Strasznie mi się mnożą krewetki Neocardina w akwarium, z 10 początkowych mam teraz pełno takich małych 1cm, chciałbym jakoś ograniczyć ich przyrost. Pomyślałem o dodaniu jakichś rybek, które by zjadał...
|
|