Witam .Jestem poczatkujacy i mam problem z glonami .Czy moglby ktoś pomóc w rozpoznaniu i podpowiedzi jak z tym walczyc .
Zbiornik 60 litrow Filtr kubełkowy Oświetlenie 0,5 w/l Parametry wody NO3 10 NO2 0 GH 8 KH 6 PH 7 Co 2 z butli kolor zielony na indykatorze Akwarium około 3 miesiące Z gory bardzo dziekuje
Ostatnio edytowano 15 lut 2016, 22:43 przez Thor37, łącznie edytowano 2 razy
Mąteusz179 w Glony· Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 4374
IMG_2488.jpeg IMG_2489.jpeg
Mam akwarium 72L (60x30x40)
Pampa sinkor wrb 60cm na 30% 7h dziennie
Podłoże jałowe piasek i żwir
Grzałka na 23 stopnie
Filtr tera ex 700plus na 90% mocy
Co2 z butli i...
Piotr Baszucki w Glony· Odpowiedzi: 3402 · Wyświetlenia: 1447905
identyfikacja-glonow.jpg
Wątek do identyfikacji glonów.
Wgraj zdjęcie i poproś o identyfikację glonów, następnie sprawdź skuteczną metodę zwalczania korzystając z poradnika
pening270 w Glony· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4262
Hej, mam ogólny problem z glonami, i roślinami w moim 240l zbiorniku. Robię podmiany co tydzień około 80 litrów odstanej wody, dodaje połowę zalecanej dawki przez producenta uzdatniacza, a i tak glony...
suries w Glony· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 11957
Cześć wszystkim!
Od około roku walczę z glonami (głównie krasnorosty i zielenice punktowe) w moim akwarium. Mam nadzieję, że ktoś z Was może podpowiedzieć, co może być przyczyną problemu. Przez cały ...
czarny2100 w Glony· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 5304
Czesc,
Mam akwarium od 40 dni 72 l
No3-5
Po4-0 mierzone testami z zoolek,czytałem że testy do bani więc będę musiał się zaopatrzyć w coś lepszego
K- 8
Fe-4
Podłoże JBL AquaBasis Plus
Jeśli chodzi o C...
kajnia w Glony· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3752
Witam wszystkich, na korzeniu pojawił się taki biały nalot. Co to może być? Pleśń, grzyb jakiś glon? Na zdjęciu dosyć słabo widać ale to jest białe delikatnie przezroczyste trochę jak taki glut. Prosz...
Lejla w Glony· Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 7358
Witam, w lutym tego roku założyłam akwarium 240l i od około miesiąca mam problem z glonami które są na częściach filtra, korzeniu, roslinach i szybach.
LED to sinkor 35w
Filtr tetra ex 1000
Ph to oko...
kruczek w Glony· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 5850
Moi drodzy sprawy przedstawiają się następująco:
Posiadam akwarium ok 30 litrów. Akwarium jest po całkowitym restarcie łącznie z wymianą podłoża na podłoże aktywne z lawą wulkaniczną, nowymi roślinkam...
mszczynowski w Glony· Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 7856
Witam. Jestem tutaj nowym forumowiczem, czytałem dużo na temat glonów tutaj jak i na innych forach. Walczę z nimi już kilka ładnych miesięcy.
Posiadam akwarium 64l w nim kilka roślin które wczoraj pr...
Statystyki
Ten temat przegląda 960 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571615
• Liczba wątków: 49482
• Użytkownicy: 36915
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 960 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej