Belka - pomoc w doborze - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Belka - pomoc w doborze

Liczba wyświetleń: 434·Odpowiedzi: 1
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.

14 lut 2016, 22:19 Belka - pomoc w doborze  (#1)  

Witam. Mam pewna sprawe, do tej pory mialem w swoim akwarium pokrywe, ale od pewnego czasu zaczyna mnie juz wkurzac i chce zakupic belke. Nie znam sie na przelicznikach itp, znalazlem belke o parametrach szer 100cm _ 2x25W moc oswietlenia. Moje akwarium ma wymiary 100x40 nie wiem,] czy parametry belki nie beda za male tzn moc oswietlenia. Prosze o pomoc.

cronet
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

15 lut 2016, 09:13 Re: Belka - pomoc w doborze  (#2)  

I jeszcze raz to samo,z fusów nikt nie wróży. Napisz o swoim akwarium wszystko co wiesz.
Przykładowe dane:
Wymiary akwarium + objętość
Oświetlenie
Nawożenie (z uwzględnieniem dawek na dany okres czasu)
CO2 (z uwzględnieniem sposobu dyfuzji gazu)
Podłoże
Parametry wody
Temperatura
Filtracja
Gatunki roślin
Gatunki ryb

dhanyy
Ranga: Stały bywalec

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

Belka LED-1.jpg

Belka DIY power led akwarium 200l

Qwasir w Oświetlenie · Odpowiedzi: 80 · Wyświetlenia: 48589
Witam serdecznie Planuję zmontować belkę na power ledach. Przejrzałem wiele forów, łącznie z tym, w poszukiwaniu inspiracji, jednak chciałbym prosić Was o ocenę i podpowiedzi. Zacznę od początku, c...
suwaki lampa.jpg

Pomoc w ustawieniu oswietlenia

kajnia w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2710
Witam, posiadam lampę Chihiros Led Rgb C II Serie 20-36Cm 20W, oraz akwarium 22L 36x22x28cm. W akwarium posadziłem Micranthemum tweediei Monte Carlo (in-vitro) i Rotala rotundifolia BLOOD RED (in-vitr...
IMG_1204.JPEG

Belka JUWEL

adamon w Oświetlenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3035
Wysiadła mi belka w Juwel LIDO, rozebrałem samą belkę i w środku jest taki zasilacz - jak na zdjęciu. Żarówki świecą, ale jaki zasilacz im podłączyć, może ktoś coś podpowiedzieć?
IMG_0286.jpeg

Belka led - ktora wybrać?

mario w Oświetlenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5724
Chciałbym wymienić belkę LED w moim zbiorniku 720l (200x60x60). Są dostępne dwie belki w oparciu o powerled: Parametry belki led 1: Pobór mocy: 168 W » Moc oświetlenia: 17640 lm » Zastosowane diody:...
IMG_20240806_171004.jpg

Belka na Power ledach. 90x45x45

gintur w Oświetlenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5402
Po bardzo długim okresie zaniedbań w akwarium chciałbym przywrócić zbiornik do życia .Pomyślałem o zmianach w oświetleniu Obecnie mam w akwarium dwie belki świetlne zamontowane na profilach aluminiowy...
Screenshot_2024-08-26-17-42-27-963_cn.chihiros.chihiros_magic_new.jpg

Pomoc w wyborze oświetlenia

kajnia w Oświetlenie · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 4803
Witam wszystkich forumowiczów. Posiadam małe akwarium 20x20x20 z bojownikiem i paroma roślinkami, ale w niedługim czasie będę chciał zmienić na kostkę 30x30x30 iszukam odpowiedniego oświetlania, ale j...

Belka Power Led

Marcellinoo w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1250
Witajcie Po 15 latach wracam znowu do akwa;) i chce własnoręcznie zrobić sobie belkę oświetleniową na diodach powel led. Akwarium o długości 60cm i szer. 30 cm. Większośc materiałów mam (pozostałoś...

Belka LED DIY do kostki 50x50x50

pin54 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 6914
Cześć W końcu zdecydowałem się za to zabrać, ale potrzebuję trochę pomocy, bo prąd to dla mnie czarna magia. Ale właśnie po to ten projekt, żeby nadrabiać braki. Teorię czytam, ale dużo tego na start,...

Oświetlenie akwarium 200 litrów pomoc

Hagar w Oświetlenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4708
Witam serdecznie, na wstępie proszę o wybaczenie za popełnione błędy (np. nie ten dział, głupie pytania itp.). Jest to mój pierwszy post. Posiadałem akwarium 126 litrów, rośliny anubiasy (różne odmian...

Akwarium 112 litrowe, belka Sinkor Maister 75 wat i co2

Anonim 59529 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4522
Witam Posiadam 112 litrowe akwarium, stabilne, zalane w grudniu zeszłego roku. Jakiś czas temu kupiłem sobie belke Sinkor Maister 75 wat LED, ale nie miałem jeszcze instalacji co2. No i gigantycznie ...

Statystyki

Ten temat przegląda 341 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571609
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: michal_ramola

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 341 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.