Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Mieszam wodę Ro+ kranówka mam uzdatniacz Hydro Mineral Aqua Artu i nie jestem zadowolony szykam zamiennika jaki polecacie ?
-
FastDancer
●
- Ranga: Poznaje temat
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Polecam 100% Ro i ten sam uzdatniacz - u mnie działa.
-

fleelf
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Rumia
Nie tak dawno też miałem problem z tym mineralizatorem: http://www.roslinyakwariowe.pl/dyskusje/akwarium/hydro-mineral-pro-aqua-art-twardosc-67349.htmlTestowałem w wiadrze, podawałem dwukrotną dawkę, dozowałem CO2 i twardość wody prawie się nie zmieniała. Możliwe, że dostałem jakąś felerną sztukę, ale wolałem nie podawać do akwa. Zamówiłem mineralizator brązowy v2 i parametry po teście dokładnie takie jak na etykiecie, więc polecam. Możesz poszukać też innych kolorów zależnie od tego co chcesz uzyskać.
-
olololo
●
- Miasto: Kraków
Pytanie podajesz go do awka po podmianie czy do wody przed ? Mnie najbardziej ten biały osad denerwuję !
-
FastDancer
●
Po podmianie bezpośrednio do akwa (100% RO + mienralizator).
Biały osad znika u mnie w jakieś 20 min.
-
olololo
●
- Miasto: Kraków
Przy podawaniu CO2 biały "osad" znika po max 20 min w dojrzałym akwa.
-

fleelf
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Rumia
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Mam też Planta Gainer Pro Micro i jest całkiem inny, osadu nie ma to to jest zagadka 
-
FastDancer
●
Powiązane tematy
Nabyłem miernik TDS i teraz próbuję zrozumieć co on pokazuje i jakie z tego wyciągnąć wnioski .Badam wodę do podmian I wychodzi
RO -0003ppm wynik stały
Woda do podmian mieszanka kran RO - 0106ppm
Wo...
Cześć. Zwracam się z problemem który mnie męczy od tygodnia. A mianowicie podczas napowietrzania akwarium pęcherze powietrza nie rozpuszczają się tylko tworzą „pianę” na tafli wody. Zaznaczę że jestem...
Witam
Mam już filtr RO i mam pytanie. Chciałbym obniżyć GH i ph wody w moim akwarium. Jako że wode w kranie mam średniotwardą i alkaliczną a chciałbym mieć kwaśną i miękką. Niech mnie poprawi ktoś je...
Witam
Przez kilka dni przeszukiwałem różne fora i nie znalazłem nigdzie informacji na temat jakie parametry powinny przyjmować poszczególne związki odżywcze w wodzie tak aby były one najlepsze dla ro...
Cześć
Na znanym portalu aukcyjnym zauważyłem testy do badania parametrów firmy ACQUALab.
Osobiście ich nie znam a w aukcji w opisie każdy nawet maszkarę przedstawi jako księżniczkę więc chętnie dowiem...
Witam, to mój pierwszy post na forum, proszę wybaczyć jakieś wpadki z mojej strony.
Mam zbiornik 288l (120x40x60), zbiornik zalany 21marca, bakterie na start Stability Seachem, podłoże żwir 2cm+4cm J...
Witam mam takie pytanie podaje dawki dzienne nawozu aquaforest makro i mikro
I to jest ok azotu 0.6
A dlaczego po zmierzeniu w słupie wody pokazuje 0 mierząc testem kropelkowym
Dodam że posiadam akwa...
Siemka. Jakieś 4 miesiace temu kupiłem filtr ro Arka myaqua 1900. Filtr był polecany przez paru znanych mi ludzi. Ma dużą wydajność, ma fajny wygląd i jest kompaktowy, ale też nie jest tani.Ale do rze...
Cześć, pomoże ktoś zidentyfikować co mi podnosi pH?
Woda kranowa pH 7,4
Woda w akwarium w ciągu dnia dobija pH 8,5
Akwarium 45l
Podłoże to jbl manado dark z substratem jbl aquabasic plus i mała ilość ...
Witam Was, mam do Was kilka pytań
1. Czy istnieje kalkulator ktory uwzględni stosowanie soli w stosunku do twardości wody? Aby mniej wiecej wiedzieć jak nawozic azotem z KNO3 czy innymi solami pr...
|
|