Planuje nawozić linią Ferka i nie bardzo wiem jak podejść do tematu tzn. czy nie mając testów sztywno trzymać się schematu nawożenia. Dzięki temu schematowi uniknę glonów? Chciałbym zrezygnować z tych kapsułek do podłoża - można czy są bardzo konieczne? Mam butlę co2 podłoże to żwir i chyba jbl aquabasis pod spód. Woda 100% kran. Ktoś podpowie jak to ugryźć? Dziękuję
Bez urazy, ale trzeba mieć konto premium aby otrzymać odpowiedź ? Czy może zadałem zbyt trudne pytanie dla forumowiczów z kilkoma setkami postów na swoim koncie. Dziękuje bardzo.
69stiwi napisał(a):Dobre pytanie sam jestem ciekawy odp. i chyba nie trzeba miec konta premium jak widać
A swoja droga nie szkoda Ci kasy na tak drogie nawozy ??
Jestem zdecydowany na tą linie nawozową. Jak widać nie uzyskam odpowiedzi na proste pytanie, chyba że tu nikt nie nawozi Ferką! Aż strach zadawać kolejne pytania !
"remik933" vel "norberts"- posiadający konto"Premium" Oba konta usunął sam, po zapytaniu dlaczego łamie regulamin i używa multikont
Ja zakupiłem całą linie ferki i wiem że te nawozy dobrze komponują się z podłożem dark soli , to połącznie poleca znany aquadesigner który zna się na rzeczy. Co do testów to mogą się przydać w początkowej fazie aby wiedzieć co się dzieje po dolaniu.
jkozik w Nawożenie· Odpowiedzi: 27 · Wyświetlenia: 25350
Zabawię się dzisiaj w Adama Słodowego :wink: Chcę Wam przedstawić projekt wykonanego przeze mnie automatu do nawożenia. Przed wyjazdem na urlop musiałem jakoś rozwiązać problem dokarmiania mojej ziele...
Marcin Szafraniec w Nawożenie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3719
Czołem
wróciłem do akwarystyki po ładnych 15 latach przerwy. Coś tam sobie powoli przypominam, coś odświeżam ale mam prośbę o pomoc w doborze czy to linii nawozowej czy to konkretnego produktu do moje...
MrKojiro w Nawożenie· Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 14937
Cześć,
Po kilku dziwnych przygodach z glonami i niepewną kranówką postanowiłem kupić filtr RO. W związku z tym mam masę pytań, ale najpierw opis akwarium:
27l - kostka 30cm
Oświetlenie led 5630 12W...
Tycik w Nawożenie· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4958
Cześć wszystkim.
Proszę o pomoc w dobraniu właściwych dawek nawozów. Przegapiłem pojawienie się niedoborów i trochę się nakomplikowało w zbiorniku.
Akwarium: 130x60x65cm ok. 400l netto.
Oświetlenie:...
pezet40 w Nawożenie· Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 4885
Dzień dobry. Proszę o pomoc doświadczonych akwarystów:
Stan obecny:
Akwarium 125l od 18 miesięcy. Podłoże z ziemi oraz na to źwir czarny. Obsada ryb duża, roślin mało. Nie nawożę niczym. Bardzo dob...
pjanus w Nawożenie· Odpowiedzi: 35 · Wyświetlenia: 13158
Cześć, tydzień temu pojawił się w moim akwarium problem z żelazem. Testy aktualnie wskazują na ok. 1,25 mg/l, co jest bardzo dziwną sytuacją, bo praktycznie na nawożę żelaza, a już nie w ostatnich 2 t...
TenOdTego w Nawożenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2859
Leję do akwarium kranówkę. W kranówce mam NO3 – 20 mg/l ; PO4 – 1,5 mg/l. Oprócz tego podaję 1 ml dziennie nawozu NPK oraz 1 ml K. Zastanawiam się czy przy takich parametrach wody z kranu jest potrzeb...
andrzejkowac w Oświetlenie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2914
Czy to byłby uprzejmy udostępnić dobry schemat belki LED ok 120W na Arduino i p4115 razem z sterowaniem wentylatorem pomiarem temperatury .Dziękuję
Wysłane z LG-M200 przy użyciu aplikacji mobilnej ...
Sawiol w Nawożenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3292
Witam .
Pytanie czysto teoretyczne .
Czy macie jakieś określone pory nawożenia NPK na podłożu aktywnym.
Pytam się gdyż wychodzę z domu o 6 rano a światło odpala się o 10 tak więc nawozy podaje przed...
Statystyki
Ten temat przegląda 443 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570951
• Liczba wątków: 48798
• Użytkownicy: 36926
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 443 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej