Prośba o opinię nt. lamp Collar Aqualighter. Biorę konkretnie pod uwagę modele 1 i 2 długość 60cm do akwarium 60x30x36. Bardzo mało opinii nt. temat tych lamp w internecie. pozdrawiam.
Witam.Poczytałem trochę o tych lampach i do twojego zbiornika będą w sam raz. Sam takiej nie mam i opieram się na wyczytanych informacjach.Jak kupisz to napisz czy się sprawdzają
ravenice8888 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3986
Witam. Mam okazję zakupić 2x belki na profilach 16cmx120cm. Są zbudowane na diodach 3W, do tego dibond i soczewki. Każda ma 16 diod białych 6500k i 40 diod rgb. Wszystko pod jeden zasilacz i sterownik...
roslinyakwariowe.pl w Oświetlenie· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1764
aqualighter-nano2.jpg
Miło nam poinformować o dołączeniu do oferty kolejej rodziny lamp LED dedykowanych akwarystyce roślinnej. Modele Slim różnią się od poprzedników smukłą budową oraz wygodnym pil...
Zulu Gula w Oświetlenie· Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 10654
Witam.
Moze slabo szukalem, ale nie znalazlem nigdzie projektu DIY, który jako bazę pod LEDy SMD używał dedykowanej płytki pcb (aluminium lub laminat FR4). Coś w stylu komercyjnych produktów. Większo...
Mortimer w Oświetlenie· Odpowiedzi: 63 · Wyświetlenia: 13275
Witam!
Założyłem ten wątek aby poznać opinie doświadczonych użytkowników na temat oświetlenia LED. Otóż posiadam akwarium roślinne na podłożu Aqua Substrat (Zbiornik Atman Ar-620) i świetlówkach :
1....
Badman w Oświetlenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3130
Tuba Aquael D&N 14W nie zapala białego światła, diody niebieskie świecą się. Kabel zasilający był "luźny", tzn. jak pokręciłem to cały pasek z diodami i scalakami w szkle także się okręc...
Anonim 59529 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 7543
Witam
Posiadam 112 litrowe roślinne akwarium. Rośliny pospolite jak nurzaniec, kryptokoryna, żabienica itd. Miałem swego czasu belke 2 x24 wat T5 świetlówki. Rośliny ładnie mi na niej rosły(świetlówk...
Szymon871 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2514
Hej! Od dłuższego czasu borykam się z brązowymi blokami w postaci nalotu/klebow na szybie i podłożu.
Mocno przedstudiowalem temat i jest to na 99% efelt za slabrgo oświetlenia. Problem w tym że mam ...
Gargi21 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1302
Witam serdecznie mam problem w akwarium z oświetleniem mianowicie mam statecznik elektroniczny 2x54w i świetlówki mi nie świecą A jak wyciągnie wtyczkę z gniazdka i wloze jeszcze raz to świetlówki się...
farello w Oświetlenie· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3078
Czy jest jakaś belka LED do baniaka 70X35X40 cm, która nie będzie razić w oczy osoby leżącej na przeciwko na kanapie poniżej linii świecenia i nie będzie odbijało się jej światło w TV wiszącym obok ba...
Statystyki
Ten temat przegląda 387 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571609
• Liczba wątków: 49480
• Użytkownicy: 36914
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 387 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej