Co zrobić z narybkiem? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Co zrobić z narybkiem?

Liczba wyświetleń: 734·Odpowiedzi: 1
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Wygląd listy:

12 sty 2016, 00:09 Co zrobić z narybkiem?  (#1)  

Cześć wszystkim
Niedługo będę przeprowadzać restart.
A akwarium po restarcie będzie ok 50% starej wody, a na czas wszelkich prac (nowe podłoże oświetlenie itp itp) rybki będą musiały zostać przeniesione do jakiegoś zbiorniczka. I tu wkracza moje pytanie: co zrobić ze świeżo wyklutym narybkiem barwniaka? Nie mam żadnego innego akwarium, a nie bardo widzi mi się trzymanie go razem z innymi rybami w jakims wiaderku na czas restartu. Macie jakieś pomysły? Nie jestem doświadczona popełniam duzo błędów ale jednak proszę o pomoc :)

Domi_so
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
rafahgd Möckmühl

12 sty 2016, 11:13 Re: Co zrobić z narybkiem?  (#2)  

Trochę ciężka sprawa, narybek jest bardzo wrażliwy na wszelkie zmiany chemii wody, ja bym odłowił go do osobnej miski (koniecznie z wodą z akwarium i dość dużej), musisz oczywiście podłączyć tam jakiś filtr, gąbkowy w zupełności wystarczy, ważny aby był dojrzały, więc dobrze aby przed restartem pochodził w akwarium z 2 tygodnie.

rafahgd
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Möckmühl

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

YouTube

(film) Padła ryba. Co zrobić?- j.niemiecki

Jacek Pawłowski w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2345
Cześć Stefan proponuję, żeby padnietej rybie zrobić zdjęcie i pokazać w sklepie zoologicznym - co o tym sądzicie? U mnie w mieście nie ma dobrych 'sprzedawców/sklepów", więc czy to by pomogło, pr...

Co zrobić z ikrą otoska?

Scenery Stone w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2872
Cześć, Dzisiaj odławiałem otoski że swojej 72, złowiłem jedną, chciałem ją wyciągnąć z siatki chwytałem po bokach i wytrysła ikra resztę delikatnie wycisnąłem, ikre włożyłem do pojemnika z napowietrza...

Czy do akwarium z narybkiem można wlać profilaktycznie prepa

emilion123 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1465
Jeden samiec gupika odstaje od reszty, chodzi mi o to, że podpływa do filtra i łapie tlen z powierzchni wody. Wydaje mi się też, że żółknie jego ciało. Tylko jeden tak się zachowuje i wygląda, więc ma...

Co zrobić z rybami gdy robimy restart zbiornika

bandzior85 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 30085
Witam wszystkich, Zastanawia mnie czy jeśli robimy restart swojego jedynego akwarium i na czas wstępnego ustabilizowania się zbiornika nie mamy co zrobić z obsadą (brak zamiennego zbiornika, itp) t...

Skalary złożyły ikrę, co zrobić?

andrzej2000 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 8208
Witam mam akwa 240 l i skalary mi złożymy ikrę obsada -9 gurami dwa złote reszta mozaikowe -5 kosiarek -13 kirysów -1 sum szklisty -3 skalary i skalary mi złożyły ikre na filtrze mam sie bac ze mmi o...

Pielęgnice papuzie i glonojad co zrobić ?

andrzej2000 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4469
Witam mam akwarium 240 l mam w nim pielęgnice papuzie , glonojada 35 cm i inne rybki . mam problem , mianowicie papuzie mi gryzą inne ryby i robią szum w akwarium a ten duży glonojad wyrywa mi rośliny...

Co zrobić z licznym narybkiem???

win75 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3497
Wiem, ze jest wielu przeciwnikow inkubowania ikry - a w moim przypadku bylo to podyktowane nie checia racjonalnego rozmnozenia w celach handlowych a jedynie potrzeba rozmnozenia Barwniaka Thomasa i od...

Co zrobić z rybami podczas nieobecności?

Altarenos w Zwierzęta · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2228
Witam. Przed chwilą dowiedziałem się, że będę musiał wyjechać na 3 dni i mam duży problem. A mianowicie, nie wiem co zrobić z rybami. Może Wy coś mi doradzicie. Proszę o pomoc. Ryby: 1x bojowni...

Skalary i glonojady niszczą rośliny - co z tym zrobić?

GP w Zwierzęta · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 7422
Jak w temacie- najprościej to je wyrzucić, ale może jakieś inne rozwiązanie odnośnie karmienia. Skalary upodobały sobie Hygrophilę i moczarkę. Niszczą stożki wzrostu i młode liście, gołoca je pozosta...

Statystyki

Ten temat przegląda 275 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36916

•  Najnowszy użytkownik: kamil podgorny

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 274 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.