|
|
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Witam, od 4 dni posiadam tą kaskadę w swojej 30. Dzisiaj zauważyłem znaczny problem, filtr stracił na mocy i prawie wgl nie reaguje na regulacje przepływu (gdy jest ustawiona w pozycji MAX woda przepływa tylko jedną stroną filtra tak jakby było na minimum) Rurka wetknięta jest do końca, filtr zapchany nie jest bo ma dopiero 4 dni. Da się coś z tym zrobić czy to wada mojego egzemplarza i powinienem udać się do sklepu z prośbą o wymianę? 
-
Wolfie
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Kraków/Wrocław
Sprawdź najpierw czy coś nie dostało się do rurki wlotowej i komory wirnika, czasami jakieś "paprochy" mogą się trafić. Rozbierz filtr na części pierwsze, dokładnie zobacz wszystkie elementy, poskładaj, zalej i uruchom. Jak dalej nie będzie miał mocy to reklamuj. To dobre filtry więc raczej taki problem nie powinien mieć miejsca. Powodzenia!!
-
Dadario
●
- Ranga: Stały bywalec
Powiązane tematy
Cześć,
czy możliwe jest zaimplementowanie własnych mediów filtracyjnych do najmniejszego modelu z serii fzn pro? Czy mógłby podzielić się ktoś jak to zrobić? Niestety ta wersja w odróżnieniu od więks...
Widzieliście już ulotkę nowego filtra od Aquaela? Ciekawe ile będzie kosztować i czy warto wymieniać Versamaxa FZN na FZN PRO? Już podoba mi się łatwiejszy sposób czyszczenia bo na chwilę obecną jest ...
Hej, piszę tutaj ponieważ nie mogę sobie poradzić z mleczną wodą w moim zbiorniku, powoli tracę cierpliwość już, a więc kilka słów o moim zbiorku.
Gdy wleje Tetra Crystal Water woda klaruję się na 1 d...
witam,
Mam taki problem, mianowicie co jakiś czas zaczyna mi buczeć pompa w filtrze RO, tak sądze, że to ona, bo dźwięk sie niesie, pomimo, że wyciągnę wtykę z gniazda ona i tak buczy, nie rozumiem ja...
Cześć,
Moja 60-tka jest obsługiwana przez filtr kubełkowy Sunsun HW-604B. Od niedawna (po 8 miesiącach od zakupu) filtr zaczął głośniej pracować - tak jakby terkotał. Po odłączeniu filtra od zasilania...
Witam
Posiadam akwarium 112 litrów i chciałbym kupić do niego filtr kaskadowy. Zastanawiam się nad Aquael FZN Pro 700 oraz nad 1000. Mam takie pytanie. Skłaniam się ku 700 tylko zastanawiam się jak t...
Dzisiaj otrzymałem paczkę bio ceramiki z pewnego znanego sklepu akwarystycznego. Problem polega na tym po przepłukaniu wodą RO i włożeniu do filtra w ciągu 12h pH podskoczyło mi z 5,8 na 7,5. Jest sza...
Witam
Kupiłem dwa dni temu filtr aquael fzn mini do mojego krewetkarium 8 l (20 x 20 x 20cm).
Niestety filtr wydaje super głośne dźwięki, mam na myśli wibracje o szybę oraz zauważyłem że w samym filtr...
Cześć,
Założyłem nowe akwarium 54 litry i nie wiem czy nie przesadziłem z filtrem. Akwarium jest panoramiczne z obłą szybą, znajduje się w nim filtr FZN-3, z racji umiejscowienia akwarium, jest on cen...
Cześć
Jestem posiadaczem filtra kaskadowego Tidal 55. Filtr od zakupu pracował głośno, nasmarowałem wirnik, trzpień wazeliną i było super, prawie nie słyszalny. Po około dobie znów słychać pracę, troc...
|
|