Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Witam mam pytanie czy będzie mocno sie skraplac woda pod poktywą jak zastosuje oświetlenie led które sie nie grzeje jak T5 , bo jak miałem t5 to strasznie było gorąco pod pokrywą i jak na noc wyłączało sie światło wszystko parowało i na pokrywie pełno wody. Moje najważniejsze pytanie jest takie czy zastosowanie oświetlenia led zmniejszy osadzanie sie wody na pokrywie głównie podczas nocy gdy oświetlenie nie działa 
-

Kamil Sobala
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: ----------
Tylko wentylacja Cię ratuje pod pokrywą lub uchylenie pokrywy. Może zamontuj wentylatorek od kompa, jakiś cichy i będzie poprawa. U siebie wycinałem otwory i też było lepiej, lecz nie doskonale  .
-

kprusak
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Venlo
Wody i tak będzie pełno, albo zapakuj ledy w jakiś profil albo się nie przejmuj, jak coś padnie to podmienisz. Koszty diod są niskie.... zależy ile ich tam chcesz włożyć. Ja planuję włożyć teraz COB 6W bez osłony. Taśmy led mam w profilu z szybką.
-

matu
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Gdańsk
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Ja jade na modułach ledowych przykreconych do profili aluminiowych pod pokrywa i rano po nocy sa mokre jakby byly zanurzone, dlatego bede chronil je plexa aby woda zbierla sie na plexie a nie na diodach. Takze wody jest tam duzo!
-

funflik
●
- Ranga: Znający temat
Powiązane tematy
Szukam rozwiązania z oświetleniem dla mojego akwarium 140l (100x40). Chciałabym aby czerwone rośliny zrobiły się czerwone, ale też żeby światło dało się umieścić pod pokrywą. Póki co znalazłam tylko S...
Dzień dobry, zakładam akwarium i zastanawiam się nad oświetleniem pod pokrywę myślę o 2x Aquael Leddy Tube Retrofit Plant 2.0 14W + np AquaEl LEDDY TUBE Day & Night 14W czy 2x Aquastel oświetlenie...
Witam,
Planuję powrót do akwarystyki po latach. Najprawdopodobniej wybiorę zbiornik VIV 80x45x45.
Chcę wykonać pokrywę z własnym oświetleniem LED (DIY). Na razie nie chcę rozmawiać o doborze diod / dr...
Jako, że to mój pierwszy wątek na forum, chciałbym się z Wami serdecznie przywitać.
Z racji, że posiadam więcej czasu oraz trochę miejsca - wracam do akwarystyki po ponad 15 latach. Jestem na etapie ...
Witam mam pytanko jakie oświetlenie wybrać pod roślinki do akwarium 112l o długości 80cm . Żeby mieściło się pod pokrywę
Witam
Zawasze chciałem mieć akwarium ale zawsze było jakieś ale .......
Zamówiłem 60*30*36 na dobry początek.
Spodobała mi się pokrywa z oświetleniem - Pokrywa aluminiowa AQUASTEL prosta LED (60x30cm ...
Hej,
Poczytałem forum, ale odpowiedzi nie znalazłem.
Mam pokrywę ze względu na kota.
112l obecnie mam takie oświetlenie :
-EASY LED UNIVERSAL 2.0 FRESHWATER
- https://allegro.pl/oferta/swietlowka-l...
Witam!
Zastanawiam się nad rezygnacją z dotychczasowej plastikowej pokrywy w moim akwarium (100x40x50). Planuje zakup dobrej belki led do akwarium roślinnego lub ewentualnie zakup aluminiowej pokrywy...
Witam,
Planuje zakup oświetlenia pod akwarium 54L (60x30x30).
Z roślin mało oraz średnio wymagające, chciałem tez parę czerwonych, do tego co2.
Mam 2 propozycje:
-Aquael leddy slim duo 16w, sunny i pl...
Witam,
Jest to mój pierwszy post na forum. Witam wszystkich i pozdrawiam serdecznie. Mam prośbę o pomoc w wyborze pokrywy aluminiowej do mojego nowego zbiornika 120x40x50 (240)l. Czy ktoś z Was miał ...
|
|