92 Litry...Jakiś pomysł na aranżację? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

92 Litry...Jakiś pomysł na aranżację?

Liczba wyświetleń: 1688·Odpowiedzi: 3
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów. Utwórz nowy wątek

01 sty 2016, 21:36 92 Litry...Jakiś pomysł na aranżację?  (#1)  

Witam, jestem początkujący i od kilku dni posiadam swój drugi 92 litrowy zbiornik. Nie mam pomysłu na aranżację. Oczywiście korzeń posiadam i obsadę mam zaplanowaną ale

1- jakie podłoże najlepsze.Czarny bazalt,zwykły żwir..
2- jakie skałki mogłyby się ładnie kontrastować z korzeniem i podłożem
3- jakie roślinki mógłbym tam dać.Chciałbym aby roślinki nie miały dużych wymagań świetlnych.Ale zależy mi na tym aby zbiornik był gęsto nimi obsadzony i żeby ładnie rosły.(Mam Co2,nawozy, kulki gliniano torfowe)

Proszę Was jedynie o pomoc i wyrozumiałość czego niektórzy nie umieją ukazać początkującym akwarystom... :(
Ostatnio edytowano 01 sty 2016, 22:16 przez Albinn88, łącznie edytowano 1 raz

Albinn88
Ranga: Stały bywalec

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
koniuA4 Ząbkowice Śląskie
A wiesz cokolwiek? Może lepiej poświęcić trochę czasu, postudiować trochę tego co piszą użytkownicy na forum i wtedy zadać jakieś sensowne pytanie...

koniuA4
Ranga: Początkujący

Miasto: Ząbkowice Śląskie

HEHE sensowne pytanie...A co nie moge się nawet zapytać co i jak?! Nie jest to moje pierwsze akwarium więc "coś tam wiem" OK jestem początkujący i chyba moge zadać pytanie w sprawie zbiornika???!!!! No chyba, że jestem ślepy i coś pomyliłem. A jak coś się tobie nie podoba, to po prostu nie pisz i będzie ok...Chętnie poczekam na odpowiedzi jakichś wyrozumiałych akwarystów a nie tych co wszystkich krytykują.

Albinn88

fleelf Rumia
Kolega dobrze Ci napisał, naprawdę wszystko jest ładnie opisane na tym forum, wyszukanie tego nie zabierze dużo czasu. Wystarczy przejrzeć tematy z gotowymi już aranżacjami, gdzie zazwyczaj opisane jest co znajduje się w zbiorniku... Do dzieła.

fleelf

Miasto: Rumia

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.
Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Film Czym i jak sklejać aranżacje.

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1790
Hej Film po niemiecku. Stefan z Liquid nature omawia i pokazuję czym i jak sklejać aranżacje. ?si=d04rmcLbowIe36gq
YouTube

Film Josh SIM - jak zbudować aranżacje z korzeni

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1521
Hej Ciekawy film. ?si=InoiqtMwe3iEi6uE
YouTube

Film Dwa Cuby 20 i 45 cm aranżacje Pachi'ego

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2109
Hej Oczywiście po niemiecku 😁. 20 cm ?si=yqWff-QLAKmCnXos 45cm ?si=BAtjVQzzBfCH7J8l
YouTube

Jak skleić aranżację księżycową - mini moon gate

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 4375
Zapraszam do obejrzenia.
maxresdefault-12.jpg

Aranżacje w Aquarium Gardens

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1581
Zapraszam do obejrzenia. Przypominam o możliwości automatycznego tłumaczenia napisów na j.polski.
gr.jpg

72 litry - aranżacja co Wy na to

mgm0 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2622
Witam wszystkich . Już niedługo zmieniam aranżacje w swoim zbiorniku i proszę was o opinie czy rośliny zostały wybrane dobrze czy zupełnie nietrafione . Co według Was zmienić . Opis zbiornika . Ak...
YouTube

18 letni akwarysta i jego aranżacje

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2135
Fajny młody chłopak z zajawką, zapraszam do obejrzenia. Przypominam o możliwości włączenia napisów i ich automatycznego tłumaczenia na j.polski.
YouTube

Aranżacje 120cm z omówieniem

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2269
Zapraszam do obejrzenia (jest możliwość włączenie automatycznych napisów w j.polskim).
YouTube

Ryo zmienia aranżację

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3010
Kilka ujęć na ciekawe roślinki oraz pinnatifidę w emersie.
YouTube

Bardzo ciekawy pomysł na Design akwariowy ;) Glass Aqua

87Brad87 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2804
kanał: Pomysły są, wykonanie fajne. Nie do przejścia obok jest to co stoi poza akwarium, dodatki, bawienie się formą chociażby samej lampki. Zwykłe stalowe rury na gwint ;) czasami książka, czasami c...

Statystyki

Ten temat przegląda 402 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571609
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: michal_ramola

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 402 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.