Witam wiecie może jak zniwelować rysy na akwarium . Mam dwie drobne ryski w akwarium które po spojrzeniu od dołu są widoczne a w szczególności że to jest nowe akwarium OW i nie mogę patrzeć na te ryski. Nawet zamówiłem Cerox z filcem próbowałem wczoraj kilka razy ale nic nie dało może ktoś mi coś doradzić . Jeśli nic nie da rady to będę musiał nauczyć sie z tym żyć . Tyski są długości do 1 cm i są usytuowane na przedniej szybie na dole po lewej stronie trzeba sie przypatrzeć szybie żeby je zauważyć , zwykły śmiertelnik nie zwróci na nie uwagi.
ynfqaab napisał(a): zwykły śmiertelnik nie zwróci na nie uwagi.
A ty widzisz tylko rysy. Wiem co czujesz, miałem tak samo Tlenek ceru, polerka i jedziemy. Na "Jutubie" znajdziesz dużo filmów, jak to zrobić żeby było dobrze. Innego wyjścia, oczywiście poza wymianą szkła, nie ma. Przy odrobinie szczęścia i samozaparcia musi się udać Powodzenia
Zanim zastosujesz się do czyjejś rady zobacz jak to wygląda w zbiorniku u osoby która Ci radzi. Unikaj porad ludzi którzy zbiornik roślinny widzieli na zdjęciu a jest tu kilku takich.
ynfqaab napisał(a): zwykły śmiertelnik nie zwróci na nie uwagi.
A ty widzisz tylko rysy. Wiem co czujesz, miałem tak samo Tlenek ceru, polerka i jedziemy. Na "Jutubie" znajdziesz dużo filmów, jak to zrobić żeby było dobrze. Innego wyjścia, oczywiście poza wymianą szkła, nie ma. Przy odrobinie szczęścia i samozaparcia musi się udać Powodzenia
Dam Ci 1mln € jak mi taki kupisz Chodzi o tlenek ceru.
Wkrętarka jak sam wiesz ma regulacje obrotów, im większe tym, szybciej pójdzie, rysy należy zetrzeć, a potem ruchami okrężnymi rozszlifować na okrągło i wypolerować szkło by nie było efektu soczewki.
Kiedyś był wątek kolegi z wysp, opisał szeroko jak zlikwidował rysy właśnie tlenkiem ceru, spokojnie kupisz taki zestaw na all... wraz z filcami na aku. Na YT jest dużo takich filmików.
ynfqaab napisał(a):Dodam że wczoraj próbowałem tym tlenkiem ceru z specjalnym filcem do wiertarki czy wkrętarki , polerowałem chyba z 10 minut i nic nie dało rady
Postaraj się bardziej, sam u siebie ścierałem spore rysy cerem i nie wierzę że się nie da. Wiertarka na wysokich obrotach lub filc na szlifierkę kątową OW, jest twardsze niż float, dlatego, idzie trochę gorzej.
DmRO w Szkło i meble· Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 10505
Cześć, dzisiaj rano gdy chciałem odłożyć telefon na komodę niechcący uderzyłem rogiem telefonu o róg akwarium. Rysa nie jest wypukła i patrząc od góry jej nie widać, i chciałem się zapytać czy ktoś mó...
macz21 w Szkło i meble· Odpowiedzi: 39 · Wyświetlenia: 83664
Cześć,
Czyszcząc szybę czyścikiem magnetycznym zrobiłem rysę na szkle.
Nawet by to mnie nie ruszyło gdyby nie fakt ze rysa jest przez pół akwarium na przedniej szybie :evil: :evil: :evil: :evil:...
Statystyki
Ten temat przegląda 170 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570983
• Liczba wątków: 48800
• Użytkownicy: 36929
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 170 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej