Brązowe plamy i dziury w lisciach
Utrzymanie czystości i opieka nad akwarium. Rutynowe czynności serwisowe i sposoby radzenia sobie z nimi.
-
kris5525
●
- Ranga: Początkujący
-

dhanyy
●
- Ranga: Stały bywalec
-
kris5525
●
- Ranga: Początkujący
Powiązane tematy
Proszę o pomoc. Dziś w akwarium zastałem następujący stan liści Althernathera Sp. Red. Jeśli chodzi o zwierzęta, to w zbiorniku są tylko otoski i krewetki Amano. Kto może robić takie dziury? Albo jaki...
Witam
Piszę tutaj, ponieważ brak mi sił by samemu zaradzić problemowi.
Posiadam akwarium w akwarium tzn w mniejszym jest mój pc a w drugim rybki i roślinki (taki mój mały odchył i chęć zrobienia czego...
mam problem z lotosami robią się w nim dziury liście wyglądają jak obszarpane i gniją łodygi.
podłoże cała gama ADA acti substrate i na to 10 cm ASII, oświetlenie 0,65w/l nawożenie
ph 6,8
kh 7
...
Witam wszystkich posiadam rośliny anubias crispus- druga też chyba jakiś anubias
Roślinki posiadam około 3 tygodnie
Akwarium posiadam 200 l.
Posiadam tylko jedna żarówkę 30 wat. Pali się ona ok. 8-10 ...
Witajcie mam dziwny problem a mianowicie;
Rotala rotundifolia- rosnie jak jakiś mikrus listki maja bardzo malutkie i w ogole nie ma kolorow(zdj)
Rotala macrandra - caly czas ma zielone liscie
Orzech ...
Witam wszystkich.
Akwarystyką interesowałem się od małego, ale od pół roku próbuje swoich sił na poważnie, więc proszę o wyrozumiałość.
Kilka słów o baniaczku:
Start wrzesień 2016.
Baniaczek 180l - 10...
:mrgreen: Cześć,
Mam problem z roślinami. Zaznaczam, że jestem początkującym akwarystą. Rośliny poradziłem w srode w zeszłym tygodniu. Rośliny to rotala rotundifolia, Hygrophila Corymbosa i jeszcze je...
Witajcie, w czwartek uruchomiłem kostkę LT. Zauważyłem, że na liściach anubiasa pojawia się biały nalot (foto w załączeniu). Czy powodem może być zbyt twarda woda > 20GH? Ma to być typowe LT za zie...
Proszę o pomoc z marniejącymi liśćmi cryptocoryn.
W kilka dni zaczęły się pojawiać na nich dziury, które postępują aż liść całkiem zmarnieje i odpada. Dodam, że chwile zanim zaczął się problem wygląda...
Witam,
Temat wałkowany wielokrotnie, ale niestety nie mogę sobie z nim poradzić także zwracam się do Was z prośbą o pomoc w identyfikacji sprawcy dziur w roślinach.
Akwarium 180l, światło - 2 listwy...
|