Chihiros Jet Filter - a zużycie energii
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Drodzy koledzy i koleżanki, czy jest ktoś w stanie mi przedstawić, jaki pobór Watt ma Chihiros Jet Filter - model 150 ? Nigdzie nie mogę znaleźć szczegółowych danych na ten temat. Z góry dziękuje za informacje.
-
vegeta_84
●
- Ranga: Początkujący
-

waska
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Kraków
Bardzo dziękuję. Teraz nic nie stoi na przeszkodzie zakupu 
-
vegeta_84
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
A 15W by stało?? Kiedyś miałem do wyboru pompę CO Grundfos za 330zł biorącą 42w, a pompę polskiej firmy biorącą 72W na tym samym biegu, za 100zł. Okazało się że różnica zwróci mi się po 52 miesiącach użytkowania.... Poleciałem grubo - grundfos - i fantastycznie, ale chodziła 2 lata bo zmieniłem setup.  Akwarystyka to studnia i liczenie każdego wata nie ma sensu. Moim zdaniem.
Obecnie zakładam pierwsze roślinne... ale na przestrzeni lat przewinęło się 8 innych ... Gdy żartuję widać, a żartuję często jednak znam wagę emotów i potrafię też być poważny
-

makok
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Świnoujście
-
Zależy kto jak na to patrzy, staram się dobierać tak urządzenia by nie stracić na wydajności a ugryźć z rachunków za energię  A mając dwa drogie hobby trzeba jakoś dzielić koszta. Co do tego filtra i tak z niego jednak zrezygnowałem, patrząc na to ile on kosztuje a jak mały jest. Postawiłem na Aquael Unimax 250, duża wydajność przy 11W zużycia energii i cenie 280 zł.
-
vegeta_84
●
Chińczyka hw-303b z lampą uv kupiłem kiedyś za niecałe 200zł i mimo że brał z lampą 22W był to najkorzystniejszy zakup akwarystyczny jaki poczyniłem... po wyłączeniu lampy brał jakieś 13-14W. Wszystkie odczyty rzeczywiste bo mam miernik do kontaktu.
Obecnie zakładam pierwsze roślinne... ale na przestrzeni lat przewinęło się 8 innych ... Gdy żartuję widać, a żartuję często jednak znam wagę emotów i potrafię też być poważny
-

makok
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Świnoujście
-
Czy ktoś może podać zużycie energii elektrycznej przez pozostałe modele. Marka ze swoimi produktami, w których stosunek parametrów do ceny jest naprawdę dobry powinna gdzieś oszczędzać, gdzieś mieć "spadek formy", chyba że rynek "napompował" ceny podobnych produktów innych producentów.
-

Nemo79
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Łódź
Powiązane tematy
Przypadkowo przeprowadziłem test zużycia prądu przez grzałkę. Temperatura w akwarium 22 stopnie. Akwarium 243 litry. Parametry otoczenia na stałym, niezmiennym poziomie.
Filtr kaskadowy FZN-3 + grza...
Kto posiada ,kto używa . Jakieś opinie .
Zastanawia mnie czy tą grzałkę można zamontować odwrotnie w tym uchwycie ? tzn obróconą o 90 stopni
EDIT : dobra już wiem że się nie da :/ &t=...
Witam! Czy ktoś z Państwa kupił i używa owe kulki ? Zdaje się, jest to nowość. Cena przystępna i jestem ciekaw jakości.
https://www.invital.pl/invital-filter-pro-1000ml
skimmer-aquael-1.jpg
O ostatnim roku Aquael zakupił w naszym sklepie wszystkie dostępne skimmery powierzchni wody...wiedzieliśmy, że szykują coś nowego...i o to jest :)
Niebawem pierwsze testy, pók...
Po nowym roku zamierzam wystartować z 2-im akwarium lecz nie zdecydowałem co do filtra.
W sklepie jest Aquael Ultra Filter https://sklep.roslinyakwariowe.pl/filtracja/filtry-zewnetrzne/fil...
Witam. Mam pytanie odnośnie filtra zewnętrznego do akwarium o pojemności 60l. Chciałbym kupić filtr tetra ex 600 plus podaje link: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/filtr-zewnetrzny-tetra-plus-p-15176...
roslinyakwariowe.pl · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2015/12592/lampy-chihiros1.jpg
Właśnie przyjechała nowa dostawa lamp LED Chihiros. Zapraszamy do zakupów, przygotowaliśmy dla Was propozycję...
Witam pare slow i wlasnych zdjec na temat filtra marki Chichiros.
Kilka danych wedlug producenta:
Filtr kubełkowy ze stali nierdzewnej do akwarium 30-60cm długości.
Filtry należy stosować wyłącznie do...
Witam.
Szukam jakiegoś filtra zewnętrznego z wbudowaną grzałką, dla kostki 30L.
Wiem że malutki ale chce zrobić małą kostkę iwagumi - dywan i skały do tego białe tło i nie chce żeby grzałka i filtr ...
Zakupiłem do swojej kostki metalowy wlot i wylot Chihiros w wersji s.Na pewniaka też kupiłem akrylowy uchwyt do tych rurek ale z Aquasteel (wychodząc z założenia że rurka to rurka) i tu zgrzyt.Nie mog...
|
|