Eleocharis - cryptocoryny - kropki na liściach i osad. - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Eleocharis - cryptocoryny - kropki na liściach i osad.

Liczba wyświetleń: 1221·Odpowiedzi: 1
Utrzymanie czystości i opieka nad akwarium. Rutynowe czynności serwisowe i sposoby radzenia sobie z nimi.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Proste pytanie . Co z tymi roślinami sie dzieje ?
Temperatura wody : 25 stopni
Nawożenie : 1 pompka ~ 1ml Nawóz Rataj BIOFLOR.
1 ml rataj makro
Oświetlenie . 1x11w
Akwarium ~ 17-18 l
Czego podawac wiecej

vox166
Ranga: Poznaje temat

Podaj więcej danych trudno teraz cokolwiek wywnioskować :)

Jak dokładnie nawozisz 1ml na dzień? Jaka filtracja? Kiedy akwarium założone? Co to dokładnie za oświetlenie? Na pierwszy rzut oka brunatnice albo okrzemki bardziej to drugie.

Kejmen
Ranga: Poznaje temat

Powrót do Sprzątanie

Powiązane tematy

IMGP8649.JPG

Althernathera - dziury w liściach

k.mrowka w Sprzątanie · Odpowiedzi: 29 · Wyświetlenia: 25533
Proszę o pomoc. Dziś w akwarium zastałem następujący stan liści Althernathera Sp. Red. Jeśli chodzi o zwierzęta, to w zbiorniku są tylko otoski i krewetki Amano. Kto może robić takie dziury? Albo jaki...

Jak czyścić biały osad z szyb akwarium?

roslinyakwariowe.pl w Sprzątanie · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 31742
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2015/12592/bialy-osad1.jpg Biały osad na krawędzi szyb akwarium to częsty widok w naszych zbiornikach. Jak sobie z nim radzić i czyścić szyb...
DSC_0765.JPG

Problem z Eleocharis

Moniuszko w Sprzątanie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4456
Witam. Może mi ktoś podpowiedź co się dzieje z ta rośliną? Wszystkie rosną super a trawa blednie i łamie się. CO2 z butli. Oświetlenie 0,7 na litr KH 10 GH 10 PH 7 No3 15 Po4 0,8 Fe 0,2 Mg pow 10 ...

Coś nie tak z Eleocharis Parvula

wojtekszuminski w Sprzątanie · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 16623
Witam mam taki problem z roślinką, od jakiegoś miesiąca od posadzenia roślinka w ogóle się nie zakorzeniła kompletnie zero korzeni. A zauważyłem to dopiero dzisiaj jak jedna sadzonka podniosła się do ...

Osad na szybie

dextro22 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4049
Witajcie, chciałbym się doinformować czy może ktoś ma sposób jak(czym) usunąć biały osad na szybie(zewnętrzna) akwarium. Próbowałem już chyba wszystkiego: ocet, cif, aquacid, skrobanie żyletką też się...

Problem hydrocotyle brązowy osad

hazard83 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1953
Witam, od pewnego czasu zauważyłem że na moich roślinach pojawia się brązowy osad , co to może być , moje akwa regularnie nawożone micro, macro , potas , co2 ?????????????? Filtracja to filtr pati od ...

Problem z kolorem roslin+dziury+ meszek na lisciach

bendek1x w Sprzątanie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 9658
Witajcie mam dziwny problem a mianowicie; Rotala rotundifolia- rosnie jak jakiś mikrus listki maja bardzo malutkie i w ogole nie ma kolorow(zdj) Rotala macrandra - caly czas ma zielone liscie Orzech ...

Brązowy osad w całym akwarium - katastrofa

BrudnaSzyba w Sprzątanie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 6590
1495628683719 1495628707065 Witam, przyleciałem z 7 dniowych wakacji i po przelocie ujrzałem to nwm co zrobić całkowity restart czy da się uratować. Proszę o pomoc

Anubias nana - biały nalot na liściach

akwafun w Sprzątanie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4330
Witajcie, w czwartek uruchomiłem kostkę LT. Zauważyłem, że na liściach anubiasa pojawia się biały nalot (foto w załączeniu). Czy powodem może być zbyt twarda woda > 20GH? Ma to być typowe LT za zie...

Hemianthus callitrichoides i Eleocharis acicularis

salava8 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2321
Czy ktoś z was próbował hodować rośliny Hemianthus callitrichoides i Eleocharis acicularis przy świetle na poziomie 0,5 W/L z świetlówek T5? Planuje podłoże ADA Amazonia i CO2 z butli. Mam możliwość ...

Statystyki

Ten temat przegląda 105 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570973
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36929

•  Najnowszy użytkownik: maciej_domaszka

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 105 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.