Witajcie, mam twinstar(chinczyk) i moze mi ktos powiedziec ile czasu ma to chodzić? Oryginał ma ten komputerek a moj nie ma. Wczoraj chodził pół dnia i dziś tak samo, podłączyłem pod programator czasowy do CO2 i oświetlenia. Nie wiem, ale od wczoraj woda zrobiła się kryształ i zniknął osad z tafli. Czytalem, ze to są bakterie. Z przedniej szyby zaczęły czernieć glony, lekko palcem wezmę to odpadają. I nie wiem, czy dobrze ze chodzi 12h.
Normalnie jak to chińczycy myślałem, że coś spierdzielili, zkliciłem kable w koszu, znalazłem komputerek i musiałem kabelki naprawić jak były, a że okazyjnie kupiłem za bezcen to myślałem, że właśnie dla tego, ale jak widać wszystko było ok.
Dobro rozsiane jest po Ziemi,my je tylko zbieramy lub depczemy.
kprusak napisał(a):Nadal nie padła odpowiedź ile powinien pracować, też jestem ciekawy, może kupię.
Tyle, ile zarządzi "komputerek" sterowany algorytmem. Dalej nie rozumiem jak to podłączyłeś? Przerobiłeś kabel z tej membrany, którą wsadzasz bezpośrednio do akwarium i zakończyłeś go zwykłą wtyczką?
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-lampy-twinstar-1(1)-4b9d84359bdf08ed14fd9b6228437486.jpg
Miło nam poinformować o wprowadzeniu do sprzedaży lamp LED marki Twinstar. Seria E ...
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-cat2230-twinstar-nano2-4c97cf82f4bcbd19df6791babcdfc3cc.jpg
Zapraszamy do zapoznania się z modelami nowych sterylizatorów Twinstar. Do oferty s...
zielistka w Filtracja· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2308
Witam,
Krótko i zwiezle - jaki filtr kubełek do 1000zl polecacie do 190l akwarium ?? wysokosc 60cm, mają byc głownie rośliny.
Żeby nie ciekł, służył bezawaryjnie i był cichutki (akwa w salonie).
I ...
pekacz w Filtracja· Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 3558
Witam, przeglądam forum i rożne tematy od prawie roku i im więcej czytam tym mniej wiem. Dlatego prosiłbym osoby bardziej doświadczone o radę co do wyboru filtra bo w następny weekend chce startować. ...
Dan11 w Filtracja· Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 12915
Witam kupiłem niedawno filtr unimax 500 ponieważ jedna osoba doradziła mi ten model, lecz gdy odwiedzam sklepy zoologiczne sprzedawcy mówią mi że większego dziadostwa nie mogłem kupić. Potrzebuję szcz...
maniak344 w Filtracja· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1472
Witam. W zbiorniku 250l mojego kuzyna pojawiły się problemy ze szczelnością kubełka, więc jemu już podziękujemy. Na początku dodam, że nie tyczy się to zbiornika typowo roślinnego, tylko zwykłego zbio...
Skuter41 w Filtracja· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 911
Witam szanownych kolegów.
Przymierzam sie do zakupu szklanych rurek wlotowych i wylotowych do mojego filtra, a jest nim jbl cristalprofi e401,
Mam 50l zbiornik 32wys x 35gł x 45dł.
Jaki rozmiar rure...
misiek83 w Filtracja· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 13649
Witam proszę o rady w doborze filtra zewnętrznego do akwarium 130l. Kiedyś zajmowałem się akwarystyką na chwile obecną sporo się pozmieniało a wiedza jakoś ulotniła się. Chcę zakupić filtr kubełkowy i...
gadula85 w Filtracja· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 514
Witam do dnia dzisiejszego posiadałem 2 filtry AQUAEL - UNIMAX 700 oraz SERA BIOACTIVE 130. Sera padła co polecacie zamiast tego filtra ?
Według mnie jak były dwa to dużo lepiej było gryz do sera zro...
damian0221 w Filtracja· Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 3173
Witam chcę kupić akwarium 300l 120cm50cm50cm i potrzebuję do niego dobry cichy filtr zewnętrzny. Akwarium będzie ogólne z rybkami i roślinkami. Mam teraz tetre ex700 w akwarium 140l i powiem szczerze,...
Statystyki
Ten temat przegląda 209 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571007
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36935
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 209 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej