Utrzymanie czystości i opieka nad akwarium. Rutynowe czynności serwisowe i sposoby radzenia sobie z nimi.
-

wojtogeforce
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Wolbrom
-
Młody Echinodorus Blecheri 95%.
-

kprusak
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Venlo
Jak dla mnie to zagłodzony echinodorus amazonicus. Co do obsady rybnej to aż prosi się o pomstę do nieba.
-

grzesio764
●
- Ranga: Stały bywalec
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Amazonka jest podobna lecz ma kilka podłużnych żyłek na liściach, bynajmniej takie miałem w akwarium, tu jest widoczna tylko jedna. Z drugiej strony, odmian Echinodorus jest około 30.
-

kprusak
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Venlo
Powiązane tematy
Witam jak zwie się ów roślinka?
http://img.tapatalk.com/d/13/08/19/yju7ygy5.jpg
Zdjęcie robione telefonem-za co przepraszam.
Pomóżcie w ustaleniu nazwy. Kupiłem w Liroju i nie znam jej nazwy.
Wyglądem trochę przypomina roślinkę doniczkową i zastanawiam się czy w całkowitym zanurzeniu wytrzyma.
Witam wszystkich!!! Mam problem,Co się dzieje z.roślinka....??? Akwarium dojrzewajace 5 dni..
Kilka listków zrobiło się dziwnie białe a kilka się rozpuszcza
Kupiłem ostatnio kryptokoryne w koszyku w wacie. Na dnie w koszyku znajdowal sie niewielki gliniany moze ceramiczny krązek...i tak z ciekawosci pytam w jakim celu i co daje taki krążek?
Proszę o pomoc w identyfikacji roślinki.
Witam,
Mam wątpliowość odnośnie identyfikacji tej roślinki.
Witam!
Chciałbym zrobic trawniczek w moim akwarium 120l.Taki który szybko urośnie i niezbyt wymagający.
Podłoże TetraPlant CompleteSubstrate na to jasny, drobny żwirek.
Nawożenie:
-EasyLife- 12ml...
Kupiłem ją na giełdzie, na próbę, zapomniałem nazwy a okazuje się fajnie rozrastać i ładnie wygląda..
Szukam roślinki o czerwonawej barwie, która nie byłaby ciężka w uprawie i faktycznie była w kolorze czerwono podobnym, a nie po "chwili" kolor zmienił się na zielony.
Nawożę mikro+makro+co2, oświetl...
Witam , czy ma ktoś może pojęcie cóż to za "kolczasta" roślinka jest na tej fotce?
|
|