Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam, chcę kupić ślimaki do akwarium 545l lecz chcę takie, które będą jadły glony i nie będą się rozmnażać:)? albo będą to robić bardzo rzadko?
-
gadula85
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Wrocław
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Military Helmet lub Neritina natalensis sp. Zebra.
-
andorian
●
- Ranga: Poznaje temat
Jeszcze Clithon dobry. Ale każdy z ww. zostawia swoje jajeczka w akwarium i ich usunięcie to trudny temat. Z moich obserwacji wychodzi, że najbardziej jajami sypią Neritiny.
-
Anonim 33861
●
Military Helmet ponoć sie nie rozmnażają w akwarium?
-
gadula85
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Wrocław
Nie. Konieczna słona woda.
-
Anonim 33861
●
Powiązane tematy
slimaki.jpg
Na zdjęciach:
Clea helena (Anentome helena)
Apple snail (Pomacea diffuse)
Brotia (Brotia pagodula)
Blue turbo snail (Celetaia persculpta)
Nerite snails (Neritina natalensis sp.)
Dusky N...
Borykał się ktoś z plagą ślimaków w akwarium? Helenki dają radę tylko jeśli ślimaki są na dnie, a ślimaki złożyły mnóstwo jajek na roślinach, szybach i na mchu. Wygląda to tak
Witam ,prawie dwa miesiące temu założyłam 100l akwa, pływają tam kirysy i krewetki na dniach wpuszczam bojownika i moje pytanie to jakie ryby można tu dać chce jeden gatunek małych ryb ale żeby to boj...
Witam wszystkich. Postanowiłem zacząć bawić się w hodowlę krewetek i jestemw tym kompletnie zielony.Na start chciałbym jakieś w miarę łatwe w hodowli krewetki tylko właśnie nie wiem jakie.Moje pH wody...
Jakie ryby do akwarium z brzankami ktorymi jest 6 i jedna molinezja oraz 2 kryskami chcial bym cos jescze dorzucic zeby ladnie to wygaldalo
Czy dokarmiacie ślimaki, a jeśli tak to czym?
Helmeta i Neutriny próbowałam karmić tabletkami zawierającymi glony, pokarmem dla krewetek, gotowaną marchewką sparzoną pokrzywą,sałatą sepią dla ślimakó...
Cześć mam od dłuższego czasu problem ze ślimakami w akwarium. Po aklimatyzacji i wpuszczeniu ich do akwarium padają w maks kilka dni. Ostatnio rekord pobiła Ampularia i padła po kilku minutach. Od cze...
Potrzebuję pomocy mam akwarium 240 l temperatura 23º c pH 7 gh 20
Akwarium ma 120 cm długości 50 cm wysokości i 40 cm szerokość
Mam 20 neonów czerwonych
6 żałowników
3 piskorki
10 ampularii
5 kiryskó...
Cześć
Jakie krewetki wybrać na początek. Podobają mi się caridiny crystal red, ale nie wiem czy dam sobie z nimi radę na początku swojej przygody z krewetkami. Mam podłoże aktywne, a wodę leje z filtr...
Cześć.
Mam problem ze ślimakami helmetami. Przez swój "sposób bycia" :lol: (nie wiem jak to nazwać) zdemolowały mi trawniczek z monte carlo. Trzymam je w kostce nano i teraz wygląda to tak, ...
|
|