70L wody - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

70L wody

Liczba wyświetleń: 701·Odpowiedzi: 1
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok

20 lis 2015, 11:54 70L wody  (#1)  

Witam, posiadam akwarium gdzie mam okolo 70L wody netto(60x35x40cm).
Chcial bym umiescic w nim jakies wieksze rybki.
Nie zrozumcie mnie zle, ale wolal bym parke rybek, niz stadko.
Obecna obsada to parka pielegniczek fire red, 4 male kosiarki i 5kiryskow. Mialem w nim tez stadko neonow czarnych, ktore juz oddalem.
Obecna obsada poza kosiarkami jak by "nie zacheca mnie" do czestej obserwacji akwa. Wolal bym jak by rybki mialy ciekawy tryb zycia, zachowania bo jak dla mnie to te akwa jest martwe.

ThankUveryMuch
Ranga: Poznaje temat

Miasto: opole

20 lis 2015, 15:53 Re: 70L wody  (#2)  

Czyli para mniejszych pielęgnic.
Ewentualnie prętniki w haremie.

elfir

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

1683112960002.jpg

Parametry wody

Jacoch w Zwierzęta · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4274
Witam wszystkich użytkowników forum. Jestem tu nowy i pierwszy raz na forum. Akwarium zajmuje się hobbistycznie od 20lat Obsada : 3 skalary , ok 15 rodostomusów, 2 bocje wspaniałe, 2 glonojady , 1 ...
YouTube

Preparaty do czystej wody a krewetki

KarolGda w Zwierzęta · Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 17310
Cześć, Chciałem zapytać Was o preparaty pomagające uzyskać "krystalicznie czystą wodę" w zbiornikach z krewetkami. Zakupiłem Tetra Crystal Water i jakie było moje zdziwienie w domu, gdy pod ...

Ryby pływające blisko tafli wody do zbiornika otwartego

Vottar w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 8067
Czy polecicie jakieś rybki do akwarium 150l, które pływają blisko powierzni wody i nie wyskakują za często. PH w akwarium 6.8, temperatura 23 stopnie, podmiany woda ro. W tej chwili górna część akwari...

Jak podnieść twardość wody?

sebastian11259 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3019
Witam, mam akwarium 30l da krewetek Sakura Red. Przy ostatnich pomiarach twardości Gh wyszło mi na poziomie 5-6. Na stronie MZK pokazało mi że woda w kranie ma pH 7,6 i gh 6. pH w akrawium wynosi okoł...

Zmiekczanie wody - czy konieczne

ataman76 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1453
Witam, zamierzam załozyc akwarium wielogatrunkowe , amazonka z obsada np. neon inessa, gupik, z kirysek pstry, otosek, może jeszcze drobnoustek obrzeżony. Czy kranówka będzie dobra do takiej obsady...

Parametry wody a krewetki White Peral

hajwszase w Zwierzęta · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 14330
Witam. Na samym początku opiszę mniej więcej swoje akwarium które postawione jest ponad miesiąc temu. Wymiary: 25x25x40 25L Oświetlenie: 4 paski LED barwy zimnej bieli Podłoże- ziemia ogrodowa(pH 5,5...

Kierunek przepływu wody dla Red Cherry

lesnyskrzat w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 6790
Witam serdecznie, założyłam swój pierwszy zbiornik krewetkowy z zestawem Aquael Shrimp Set 20. Jest to kostka 19l z filtrem PAT mini. Wczoraj, po dwóch tygodniach od zalania, wpuściłam 13 sztuk red ch...

Czy jeżeli naleje wody do 45 l akwarium i odczekam dzień i d

Zatopiona w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1416
Niestety nie mam możliwości zakupu kotnika (jedynie w sobotę) Kupiłam dzisiaj kotną samice i nie wiem kiedy będzie poród.I czy można w takim akwarium trzymać dwie kotne gupiki?

Obsada wg parametrów wody - 450 litrów

fabianabc w Zwierzęta · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 6757
Witam Planuję akwarium 450 litrów, raczej towarzyskie ze średnią ilością roślini dobrym naświetleniem - belka t5, 3x 80W. Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w dobraniu obsady. Filtracja będzie dosyć...

Cos się dzieje z rybami po podmianie wody..

aaaaaaaaaa w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 2664
Wczoraj wymieniłem z 5 wiader wody , lejąc z filtra RO z podłączonym mineralizatorem... dzis rano widzę ze cos z niektorymi rybami nei tak... mruki się przekręcały... Platydoras byl na zewnątrz a zaws...

Statystyki

Ten temat przegląda 253 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570949
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 252 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.