|
|
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Witam jestem młodym akwarystą mam akwarium 65 l i chciałbym dokupić do niego filtr kubełkowy tylko taki, żeby był wydajny i w przyszłości, żeby posłużył do 120 l i żeby był cichy bo baniaczek jest w pokoju gdzie śpi dziecko, wiec musi być cichy . Co myślicie o tym Aquael Minikani 120.
-
damian89
●
- Ranga: Początkujący
Czyli ma być tez tanie?  Może jakaś porządna używka typu Eheim, Sicce czy Fluval z olx? Od razu na wyrost, dedykowaną tak do 150 l. Najwyżej sobie stłumisz przepływ lub rozproszysz długą deszczownicą. Minikani ma pompę zewnętrzną (nie wbudowaną w korpus filtra). Więc z zasady jest głośniejsza, bo kubełki wstawia się do środka szafki, którą dodatkowo można wytłumić pianką.
-
elfir
●
Ha ha młodym w sensie akwarystyki  Własnie nie chce używanego, wole wydać troszkę więcej , ale być pewien wydanych pieniędzy i wiedzieć ze na przyszłość m nie nie zawiedzie. A faktycznie z t ą pomp ą masz racje , nie zwróciłem uwagi Ten Eheim naprawdę jest wart, bo nie chce wydawać pieniędzy w błoto
-
damian89
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Eheim jest uznawany za najlepszy.
-
elfir
●
Eheim 2213+ jest wart swojej ceny. Podwójne zawory ułatwiają szybkie odłączenie przy konieczności czyszczenia. Posiadam taki model w akwarium 43l. Woda kryształ, po kilku dniach nie slychać go wcale. W akwarium 120l w przyszłości da sobie rownież radę.
-
Kaazik
●
- Miasto: UK
- Wspieram stronę kontem Premium
Kaazik napisał(a):Eheim 2213+ jest wart swojej ceny. Podwójne zawory ułatwiają szybkie odłączenie przy konieczności czyszczenia. Posiadam taki model w akwarium 43l. Woda kryształ, po kilku dniach nie slychać go wcale. W akwarium 120l w przyszłości da sobie rownież radę.
Z tym że 2213 jest klasykiem gatunku się zgodzę, ale z tym czy w 120l sobie poradzi, to wstrzymał bym się do czasu aż zostanie podłączony pod taki zbiornik. Sam mam ten filtr w 100l i powiem, że przy mało obciążającym wypełnieniu samymi gąbkami o dużej ziarnistości to wcale pralki nie robi. Ja szukał bym modelu 2215, który zapewni większy zapas jeśli chodzi o wydajność.
-
bartek2462
●
bartek2462 napisał(a):Kaazik napisał(a):Eheim 2213+ jest wart swojej ceny. Podwójne zawory ułatwiają szybkie odłączenie przy konieczności czyszczenia. Posiadam taki model w akwarium 43l. Woda kryształ, po kilku dniach nie slychać go wcale. W akwarium 120l w przyszłości da sobie rownież radę.
Z tym że 2213 jest klasykiem gatunku się zgodzę, ale z tym czy w 120l sobie poradzi, to wstrzymał bym się do czasu aż zostanie podłączony pod taki zbiornik. Sam mam ten filtr w 100l i powiem, że przy mało obciążającym wypełnieniu samymi gąbkami o dużej ziarnistości to wcale pralki nie robi. Ja szukał bym modelu 2215, który zapewni większy zapas jeśli chodzi o wydajność.
Używałem tego modelu w akwarium roslinnym 126l, dawał sobie radę bez problemu. Ale zgodze się iż 2215 byłby lepszym rozwiązaniem, przy zapas  ie wydajności jak i rownież większy objętościowo.
-
Kaazik
●
- Miasto: UK
- Wspieram stronę kontem Premium
Ale nie jest on głośny bo póki co, mam mieszkanie małe i akwarium jest gdzieś około 1 m od łóżeczka wiec musi być cichy a chce żeby i później był sprawny na większy baniaczek bo jeżeli się mieszkanie zmieni to i koniecznie baniaczek musi być większy  a czy on nie będzie mi robił wirówki chyba że założę deszczownice ale znowu to na noc odpada
-
damian89
●
Powiązane tematy
Hej
Film Szopena o najnowszych filtrze Aquael. ?si=gcUSCUMpNdiAPdlJ
1989621318449463499_0_011_dystrybucja_-1631278597.jpg
Modułowy filtr kanistrowy nowej generacji. Marka Aquael wprowadziła do oferty filtr Multikani 1000, kanistrowy filtr zewnętrzny o nietypowej, mo...
hypermax.jpg
Wątek w którym będziemy zbierać informacje o nowym modelu filtra: Aquael Hypermax.
Link do sklepu:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/filtr-aquael-hypermax-4500-przedsprzedaz-p-47006....
Potrzebuję jakiś filtr do akwarium 40l. Od jakiegoś czasu mam problem z glonami z testu wychodzą podwyższone azotyny. Obsada krewetki i bojownik.
Cześć
Mam takie "akwarium" , pojemność 1,7 litra. Pozostałość po "zestawie".
Chciałbym zrobić w nim kotnik. Pytanie takie jak w tytule: czy jest w sprzedaży jakiś mikro/nano filtr...
Witam mam dylemat do akwarium 96l 60x40x40 ktory filtr byście mi doradzili czy kupić aquael ultramax 1500 czy aquael ultramax 1000. Z góry dziękuję za pomoc
Witam wszystkich !
Posiadam akwarium 240L, typowy roślinniak na substracie i delikatnym co2. Obsada gupiki, kirysy, neony.
Od 10 lat używam jako biologa eheima classic 2217 przez którego trafia mn...
Cześć
Mam akwarium 300 litrów. I mam takie pytanie. Jaki jest w l/h minimalny przepływ wody w kubełku tak aby czyścił on wode mechanicznie i biologicznie w akwarium właśnie 300 litrów?? No bo mechani...
Witam
Posiadam 300 litrowe akwarium z pielęgnicami. Do mierzenia temperatury w wodzie używałem dwa termometry sery. Jeden szklany precyzyjny sery(taki żólty cienki) i drugi naklejany jako pasek na ze...
Witam,
Jak filtr zewnetrzny polecilibyscie do kostki 50x50x50?
Pozdrawiam,
Robert
|
|