|
|
Kwarantanna bojownika - bez filtra?
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Czy możliwa jest 2-tygodniowa kwarantanna bojownika bez filtra (jedynie z grzałką)? Jeśli to w ogóle wchodzi w rachubę - jak często robić podmiany wody?
-
andorian
●
- Ranga: Poznaje temat
W naturze bojowniki żyją niemal w kałużach, lub zalanych polach ryżowych więc powinien dać radę. Chociaż nie wiem czy w tak małej "kałuży" wytrzyma.
-

Matrial
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Poznań
Oczywiście. Bojowniki w sklepowych kubeczkach czy szkiełkach 0.25 litra żyją długo.
W ilu litrach chcesz go chwilowo przetrzymać?
-

Sacrum
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Lublin
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Mam akwarium 12 litrowe i grzałkę z termostatem. Po prostu, jeżeli to możliwe, wolałbym nie musieć kupować dodatkowego filtra.
-
andorian
●
Ja bym podmieniał co 3dni 3 litry wody. Nie przekarmiaj go. Przykryj nawet folią przezroczystą akwarium aby go nie przeziębić
-

Sacrum
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Lublin
Sacrum napisał(a):Ja bym podmieniał co 3dni 3 litry wody. Nie przekarmiaj go. Przykryj nawet folią przezroczystą akwarium aby go nie przeziębić
Dziękuję. Tak zrobię.
-
andorian
●
Powiązane tematy
Witam, jestem nowy na tym forum. W krótkim czasie zdechło mi parę krewetek blue velvet. Akwarium nowo zakładane woda stała z 3 tygodnie puste. Wpuściłem krewety pożyły normalnie z 10 dni. Po tym czasi...
M am akwarium Aqua Szut Betta 22l cylindryczne z pokrywą, w której jest świetlówka 9W (świeci po 12h), filtr wewnętrzny, grzałka 25W (tem w akwa 26 st), podłożem jest ziemia ogrodowa + żwirek. Roślink...
Witam ,prawie dwa miesiące temu założyłam 100l akwa, pływają tam kirysy i krewetki na dniach wpuszczam bojownika i moje pytanie to jakie ryby można tu dać chce jeden gatunek małych ryb ale żeby to boj...
Zastanawiam się, czy miałaby sens kwarantanna roślin w wodzie RO kilkakrotnie podmienianej przez parę dni celem pozbycia sie ewentualnego "życia" przywleczonego niechcący z roślinami ( np. ś...
Często zdarza się, że otrzymujemy lub kupujemy rośliny od innego akwarysty. Niestety zawsze łączy się z tym ryzyko zawleczenia niechcianych domowników. Stąd sugeruję przeprowadzać każdorazowo tygodnio...
Moi drodzy, czy potraficie rozpoznać, płeć Bojownika? Kupiłem jako młodego samca, ale mam wątpliwości:
Witam. Proszę o pomoc w rozpoznaniu co dzieje się z płetwami bójka. Martwica, pleśniawka czy jeszcze coś innego. Kilka dni zachowywał się dziwnie ale nie było żadnych objawów. Teraz zachowuje się już ...
Zaczęło się od wytrzeszczonych oczu, następnie doszło do tego wychudzenie górnej połowy ciała, łuski nie odstają, brak zmiany koloru ciała - niestety wszystko wskazuje na gruźlicę, a nie posocznicę.
B...
Cześć, nigdy nie miałam akwarium i kupiłam właśnie bojownika. W zoologicznym Kakadu były trzy do wyboru i wzięłam najbardziej żywotnego. Nie znam się na rybach i dla mnie wyglądał ok, ale gdy w domu s...
Czy trzeba robić kwarantanne krewetką które nie miały(teoretycznie) styczności z rybami?? Bo nie chce żadnego syfu wprowadzić a rybki mam drogie. Czy krewetki maja te same choroby co ryby?? Na pewno j...
|
|