W wodzie pływa dużo drobiazgów po roślinach ? - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

W wodzie pływa dużo drobiazgów po roślinach ?

Liczba wyświetleń: 1339·Odpowiedzi: 5
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok
gadula85 Wrocław
Witam, mam taki problem, że w moim akwarium pływa dużo drobiazgów, zdaje mi się, że są to rzeczy organiczne i filtry nie dają rady ich wybierać?
W jednym filtrze Unimax 700 zapomniałem dać waty to może być od tego, że przelatują przez filtr, w drugim Sea 130, jest.

gadula85
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Wrocław

JakubM Starogard Gdański
Może by tak foto?

JakubM

Miasto: Starogard Gdański

gadula85 Wrocław
JakubM napisał(a):Może by tak foto?
Załączniki
1.jpeg
2,.jpeg
3,.jpeg
4,.jpeg

gadula85

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
gadula85 Wrocław
Proszę o pomoc gdyż nie wiem może mam za małą filtrację ?

gadula85

gadula85 Wrocław
Witam dziś lekko sie zruszylo dno i co wyszło :( jak sobie z tym radzić ?
Załączniki
image1.jpeg
image2.jpeg
Ostatnio edytowano 15 lis 2015, 14:57 przez Moderatorka, łącznie edytowano 1 raz

gadula85

Anonim 35279
gadula85 napisał(a):Witam dziś lekko sie zruszylo dno i co wyszło :( jak sobie z tym radzić ?

...obracając zdjęcia :mrgreen:

Może dokup np. pat mini załóż watę zamiast gąbki.

Anonim 35279

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

IMG_0252.jpg

Kurz/pył w wodzie, nic nie pomaga.

DamianKr w Filtracja · Odpowiedzi: 84 · Wyświetlenia: 26779
Walczę z kurzem/pyłem w wodzie już od kilku dni. Nie wiem co to jest, czy coś wypyliło od lawy czy to jakaś pozostałość po pierwotniakach a może śluzowce zaczynają się rozpadać. Woda jako tako jest c...
YouTube

Pył w wodzie

mihow1979 w Filtracja · Odpowiedzi: 53 · Wyświetlenia: 13395
Hej! Miesiąc temu zrestartowałem akwarium 215L (wody netto ok 170L). Podłoże to piasek kwarcowy, korzenie Red Moor, kamienie Dark Grey Stone, rośliny to anubiasy, microsoria, bolbitis i trochę mchu n...

Płukanie wkładów filtra w wodzie kranowej

piotr.toborek w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1943
Na stronie JBL (https://www.jbl.de/pl/tematy-akwarium-wasciwy-material-filtracyjny/section/41/waciwy-materia-filtracyjny?country=pl) natknąłem się na artykuł na temat wkładów filtracyjnych. Piszą o na...

Syfki w wodzie

trejko w Filtracja · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 3086
Cześć jestem początkującym akwarysta mam problem z wodą nie wiem czemu taki syfek plywa w akwarium 112L Filtr to sunsun hw302 Woda podmieniana co tydzień Wkłady to zeloit Ceramika Gąbka filtracyjna Je...

Przyssawki które nie bieleją w wodzie

irekp w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1977
Czołem, dbamy o rośliny i zwierzaki. O to, aby były zdrowe i ładnie wyglądały. Ale mnie okrutnie irytują przyssawki, które psują mi ładny wygląd zbiorników. Gdy je kupuję i zakładam są przeźroczyste,...

Kurz na wodzie (błona bakteryjna)

xxkajetan w Filtracja · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4258
Zobaczyłem w nowo założonym akwarium po 3 dniach jakby kurz na wodzie, osad, zebrałem go pojemnikiem, i ustąpiło, ale zauważyłem jakby wylaną benzynę na wodzie unoszącą się na górze , nie wiem co to. ...

Pyłek w wodzie

natraf1985 w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4845
Witam, mam problem z drobnym pyłkiem pływającym w wodzie mojego akwa. Ma raczej biały kolor i są to cząsteczki 1-2mm. Z daleka tego nie widać. Nie są to pierwotniaki. Próbowałem UV ale to nic nie pomo...

Wysokie NO3 w wodzie z filtra RO3

salava8 w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 2314
Witam wszystkich, Mój dom ma dwa źródła zasilania w wodę. Studnie i wodociąg. Źródło wody jest zmieniane co jakiś czas, w zależności od potrzeb. Byłem spokojny o parametry wody do podmian bo byłem ...

działanie filtra ro w miekkiej wodzie

morchy w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 593
Witam mam pytanie jeśli kupię filtr ro i będę go stosował do wody miekkiej osiągnę takie same parametry po dodaniu mineralizatora jak w wodzie twardej przepuszczonej przez filtr ro rownież po dodaniu ...

Stabilne parametry wody w 15 l przy wodzie RO

RooG w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1346
Witam Wlasnie zalozylem modna ostatnio kostke 15l na podlozu ADA Amazonia Powder, zalalem woda RO i podaje zgodnie z zaleceniami Green Bacter i Brighty K. Dodatkowo podaje CO2, ale niestety nie mog...

Statystyki

Ten temat przegląda 580 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 570935
 •  Liczba wątków: 48799
 •  Użytkownicy: 36921

•  Najnowszy użytkownik: jarek_miksiewicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 580 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.