W wodzie pływa dużo drobiazgów po roślinach ?
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Witam, mam taki problem, że w moim akwarium pływa dużo drobiazgów, zdaje mi się, że są to rzeczy organiczne i filtry nie dają rady ich wybierać? W jednym filtrze Unimax 700 zapomniałem dać waty to może być od tego, że przelatują przez filtr, w drugim Sea 130, jest.
-
gadula85
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Wrocław
-
JakubM
●
- Miasto: Starogard Gdański
-
-
gadula85
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Proszę o pomoc gdyż nie wiem może mam za małą filtrację ?
-
gadula85
●
Witam dziś lekko sie zruszylo dno i co wyszło  jak sobie z tym radzić ?
- Załączniki
-
-
-
-
Ostatnio edytowano 15 lis 2015, 14:57 przez Moderatorka, łącznie edytowano 1 raz
-
gadula85
●
gadula85 napisał(a):Witam dziś lekko sie zruszylo dno i co wyszło  jak sobie z tym radzić ?
...obracając zdjęcia Może dokup np. pat mini załóż watę zamiast gąbki.
-
Anonim 35279
●
Powiązane tematy
Walczę z kurzem/pyłem w wodzie już od kilku dni. Nie wiem co to jest, czy coś wypyliło od lawy czy to jakaś pozostałość po pierwotniakach a może śluzowce zaczynają się rozpadać.
Woda jako tako jest c...
Hej!
Miesiąc temu zrestartowałem akwarium 215L (wody netto ok 170L). Podłoże to piasek kwarcowy, korzenie Red Moor, kamienie Dark Grey Stone, rośliny to anubiasy, microsoria, bolbitis i trochę mchu n...
Na stronie JBL (https://www.jbl.de/pl/tematy-akwarium-wasciwy-material-filtracyjny/section/41/waciwy-materia-filtracyjny?country=pl) natknąłem się na artykuł na temat wkładów filtracyjnych. Piszą o na...
Cześć jestem początkującym akwarysta mam problem z wodą nie wiem czemu taki syfek plywa w akwarium 112L
Filtr to sunsun hw302
Woda podmieniana co tydzień
Wkłady to zeloit
Ceramika
Gąbka filtracyjna
Je...
Czołem,
dbamy o rośliny i zwierzaki. O to, aby były zdrowe i ładnie wyglądały. Ale mnie okrutnie irytują przyssawki, które psują mi ładny wygląd zbiorników. Gdy je kupuję i zakładam są przeźroczyste,...
Zobaczyłem w nowo założonym akwarium po 3 dniach jakby kurz na wodzie, osad, zebrałem go pojemnikiem, i ustąpiło, ale zauważyłem jakby wylaną benzynę na wodzie unoszącą się na górze , nie wiem co to. ...
Witam, mam problem z drobnym pyłkiem pływającym w wodzie mojego akwa. Ma raczej biały kolor i są to cząsteczki 1-2mm. Z daleka tego nie widać. Nie są to pierwotniaki. Próbowałem UV ale to nic nie pomo...
Witam wszystkich,
Mój dom ma dwa źródła zasilania w wodę. Studnie i wodociąg. Źródło wody jest zmieniane co jakiś czas, w zależności od potrzeb.
Byłem spokojny o parametry wody do podmian bo byłem ...
Witam mam pytanie jeśli kupię filtr ro i będę go stosował do wody miekkiej osiągnę takie same parametry po dodaniu mineralizatora jak w wodzie twardej przepuszczonej przez filtr ro rownież po dodaniu ...
Witam
Wlasnie zalozylem modna ostatnio kostke 15l na podlozu ADA Amazonia Powder, zalalem woda RO i podaje zgodnie z zaleceniami Green Bacter i Brighty K. Dodatkowo podaje CO2, ale niestety nie mog...
|
|