Ali2121 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3819
Cześć zakładam ten temat bo może się to komuś przyda. Na internecie raczej nie znalazłam tego co mi się przydało zanim doszło do tragedii ale z własnych obserwacji napiszę co następuje.
W akwarium po...
Valeska w Zwierzęta· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1274
Cześć wszystkim,
czy wszystkie białe krewetki karłowate z rodziny Neocaridina to N. palmata, czy istnieje biała odmiana N. davidii? W internecie figuruje odmiana o nazwie White Pearl/Snowball, ale nie...
batonexx w Zwierzęta· Odpowiedzi: 57 · Wyświetlenia: 76683
Witam. Chciałbym przestawić wam moją przygodę z rozmnażaniem krewetek caridina japonica- Amano.
Na wstępie zacznę od pierwszego podejścia:
Na stanie:
-akwarium ok. 12l
-menzurka 1000ml
-moździerz do ...
daniel5 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 41 · Wyświetlenia: 23295
Witam, jestem nowy na tym forum. W krótkim czasie zdechło mi parę krewetek blue velvet. Akwarium nowo zakładane woda stała z 3 tygodnie puste. Wpuściłem krewety pożyły normalnie z 10 dni. Po tym czasi...
Ewenement81 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 18356
Witam. Mam takie pytanko ile sztuk krewetek kupić do akwarium 25l odmiana Blue Velvet? Dodatkowo proszę podanie stosunku samców do samic.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
tysonpb w Zwierzęta· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 6109
Witam, tak jak w temacie dziś zauważyłem pierwszą krewetkę z jajkami w moim krewetkarium . Z tego co mi wiadomo to samice wachlują i przekładają jajka w celu ich natleniania, lecz u mnie krewetka nosi...
rutko10 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 15220
Jak w temacie.
Ostatnio w w okresie 4 tygodni padło mi 10 krewetek Amano, w związku z tym zastanawiam się co mogło być przyczyną. Urzędowały one u mnie w zbiorniku ok. 4-5 lat, "to może już był ich c...
Marduk666 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2408
Mój bojownik udławił się dzisiaj krewetką, próbowałem pomóc rybce, ale mi się nie udało. Mieliście kiedyś taki przypadek z jakąś rybą? Co robić w takich sytuacjach?
Statystyki
Ten temat przegląda 326 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570937
• Liczba wątków: 48796
• Użytkownicy: 36925
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 326 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej