Utrzymanie czystości i opieka nad akwarium. Rutynowe czynności serwisowe i sposoby radzenia sobie z nimi.
Witam , potrzebuje pomocy ! Otóż zaobserwowałem na liściach roślin dziwny biały nalot nie wiem jak to nazwać . Załączam zdjęcia , proszę o porady.
-

Adam562
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Wrzuć poprawnie zdjęcie.
Wysłane z Samsung Galaxy S6
-

kazujama
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Jest poprawnie . Nie wiem przypadkiem czy to nie są nitki Ale nie mam pojęcia jak z tym walczyć i żeby to wypedzic z baniaka
-

Adam562
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Powiązane tematy
Panowie, krew mnie zalewa. Nie jestem w stanie usunąć smug i zacieków z szyby. Akwa nie jest do końca zalane (i nie będzie).
Kiedy kładę na zbiorniku pokrywę (na razie jest tymczasowa, jutro zamawia...
Proszę o pomoc. Dziś w akwarium zastałem następujący stan liści Althernathera Sp. Red. Jeśli chodzi o zwierzęta, to w zbiorniku są tylko otoski i krewetki Amano. Kto może robić takie dziury? Albo jaki...
Zamówiłem w jednym sklepie przez internet trochę roślin.Na kilku z nich są jakieś ciemne ,czarne narośla a na innych końcówki liści czarnieją.Akwarium trzeci dzień od założenia.Na trzeci dzień dodałem...
Witam, zastanawiałem się jak mogę usunąć stare pozostałości po kleju na korzeniu który nadal jest w akwarium. Czy ma ktoś sposób by usunąć te plamy bez konieczności zasłaniania ich roślinami lub wycią...
Witam mam taki problem z roślinką, od jakiegoś miesiąca od posadzenia roślinka w ogóle się nie zakorzeniła kompletnie zero korzeni. A zauważyłem to dopiero dzisiaj jak jedna sadzonka podniosła się do ...
Witajcie mam dziwny problem a mianowicie;
Rotala rotundifolia- rosnie jak jakiś mikrus listki maja bardzo malutkie i w ogole nie ma kolorow(zdj)
Rotala macrandra - caly czas ma zielone liscie
Orzech ...
1) 60x22x30 cm
2) 2 x świetlówka Aquael 11W 6500K oraz 3 listwy led razem 12W ok 3500K - 8h świecenia. Krótka niebieska listwa LED jako nocne oświetlenie
3) Zwykłe kamyki z zoologicznego
4) CO2 z butl...
Witajcie, w czwartek uruchomiłem kostkę LT. Zauważyłem, że na liściach anubiasa pojawia się biały nalot (foto w załączeniu). Czy powodem może być zbyt twarda woda > 20GH? Ma to być typowe LT za zie...
Cześć,
Pojawiły mi się dziurki w dwóch listkach - załączam zdjęcie.
Czy to brak K ?
Czy testy na K firmy Zoolek podają dobre wyniki ?
Świecę 4 x 39W.
Nawożę EasyLife'em - No3 = 10, Po4 = 0,5 Fe=0,1...
Witam mam problem z dziwnymi dziurami u ubytkami w liściach cryptocoryny walkerii, wygląda to jakby roślina gniła.
Akwarium nawożę potasem, carbo w płynie i nawozem flora grow.
Czy ktoś się już z cz...
|