Białe coś na liściach - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Białe coś na liściach

Liczba wyświetleń: 1174·Odpowiedzi: 2
Utrzymanie czystości i opieka nad akwarium. Rutynowe czynności serwisowe i sposoby radzenia sobie z nimi.
Zaloguj się, aby zmienić widok

10 lis 2015, 21:11 Białe coś na liściach  (#1)  

Witam , potrzebuje pomocy ! Otóż zaobserwowałem na liściach roślin dziwny biały nalot nie wiem jak to nazwać . Załączam zdjęcia , proszę o porady.

Adam562
Ranga: Zainteresowany tematem

11 lis 2015, 08:54 Re: Białe coś na liściach  (#2)  

Wrzuć poprawnie zdjęcie.

Wysłane z Samsung Galaxy S6

kazujama
Ranga: Aktywny użytkownik

11 lis 2015, 12:52 Re: Białe coś na liściach  (#3)  

Jest poprawnie . Nie wiem przypadkiem czy to nie są nitki Ale nie mam pojęcia jak z tym walczyć i żeby to wypedzic z baniaka

Adam562
Ranga: Zainteresowany tematem

Powrót do Sprzątanie

Powiązane tematy

Image1719866089.144857.jpg

Niedające się usunąć białe smugi na szybie

AquaMolitor w Sprzątanie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 9724
Panowie, krew mnie zalewa. Nie jestem w stanie usunąć smug i zacieków z szyby. Akwa nie jest do końca zalane (i nie będzie). Kiedy kładę na zbiorniku pokrywę (na razie jest tymczasowa, jutro zamawia...
IMGP8649.JPG

Althernathera - dziury w liściach

k.mrowka w Sprzątanie · Odpowiedzi: 29 · Wyświetlenia: 25521
Proszę o pomoc. Dziś w akwarium zastałem następujący stan liści Althernathera Sp. Red. Jeśli chodzi o zwierzęta, to w zbiorniku są tylko otoski i krewetki Amano. Kto może robić takie dziury? Albo jaki...
IMAG3047.jpg

Czerniejące liście - czy to coś poważnego?

GOLUMN w Sprzątanie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2527
Zamówiłem w jednym sklepie przez internet trochę roślin.Na kilku z nich są jakieś ciemne ,czarne narośla a na innych końcówki liści czarnieją.Akwarium trzeci dzień od założenia.Na trzeci dzień dodałem...

Białe pozostałości po kleju na korzeniu

TheMixer w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 7374
Witam, zastanawiałem się jak mogę usunąć stare pozostałości po kleju na korzeniu który nadal jest w akwarium. Czy ma ktoś sposób by usunąć te plamy bez konieczności zasłaniania ich roślinami lub wycią...

Coś nie tak z Eleocharis Parvula

wojtekszuminski w Sprzątanie · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 16619
Witam mam taki problem z roślinką, od jakiegoś miesiąca od posadzenia roślinka w ogóle się nie zakorzeniła kompletnie zero korzeni. A zauważyłem to dopiero dzisiaj jak jedna sadzonka podniosła się do ...

Problem z kolorem roslin+dziury+ meszek na lisciach

bendek1x w Sprzątanie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 9658
Witajcie mam dziwny problem a mianowicie; Rotala rotundifolia- rosnie jak jakiś mikrus listki maja bardzo malutkie i w ogole nie ma kolorow(zdj) Rotala macrandra - caly czas ma zielone liscie Orzech ...

Niedobory, nadmiary ? Coś nie tak?

MacieQS w Sprzątanie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2252
1) 60x22x30 cm 2) 2 x świetlówka Aquael 11W 6500K oraz 3 listwy led razem 12W ok 3500K - 8h świecenia. Krótka niebieska listwa LED jako nocne oświetlenie 3) Zwykłe kamyki z zoologicznego 4) CO2 z butl...

Anubias nana - biały nalot na liściach

akwafun w Sprzątanie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4330
Witajcie, w czwartek uruchomiłem kostkę LT. Zauważyłem, że na liściach anubiasa pojawia się biały nalot (foto w załączeniu). Czy powodem może być zbyt twarda woda > 20GH? Ma to być typowe LT za zie...

Dziurki w liściach - proszę o pomoc

k0zz w Sprzątanie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5226
Cześć, Pojawiły mi się dziurki w dwóch listkach - załączam zdjęcie. Czy to brak K ? Czy testy na K firmy Zoolek podają dobre wyniki ? Świecę 4 x 39W. Nawożę EasyLife'em - No3 = 10, Po4 = 0,5 Fe=0,1...

Coś zżera cyptocoryne?!

majestro84 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 5412
Witam mam problem z dziwnymi dziurami u ubytkami w liściach cryptocoryny walkerii, wygląda to jakby roślina gniła. Akwarium nawożę potasem, carbo w płynie i nawozem flora grow. Czy ktoś się już z cz...

Statystyki

Ten temat przegląda 212 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570958
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 212 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.