Proporcje zacieru - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Proporcje zacieru

Liczba wyświetleń: 1828·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok

24 paź 2003, 08:47 Proporcje zacieru  (#1)  

W zbiorniku 100x30x30 zrobilem raktor w ten sposob, ze u szczytu szklanego kielicha umocowalem spirale z wezyka. Mysle sobie, ze gdy to wszystko zostanie zalane woda, to babelki co2 "biegnac" w spirali zalanej woda beda w miare dobrze wchlaniane przez wode. Ma to sens?

A teraz moje glowne pytanie. Do takiego akwarium jaka powinna byc libcza babelkow na minute? I jak przygotowac zacier zeby taka liczbe osiagnac?

Oswietlenie mam 25W+25W+18W
Serdecznie dzieki
Andrzej Szewczyk
Moje akwarium

szewo
Ranga: Poznaje temat

Marcin Baranowski Białystok

24 paź 2003, 08:57   (#2)  

Temat bimbrowni był już poruszany wielokrotnie, np. tu: https://roslinyakwariowe.pl/forum/vi ... .php?t=239 Jeżeli chodzi o liczbę bąbelków to musisz dobrać ją sam, tak by osiągnąć odpowiednie pH.

Marcin Baranowski
Ranga: Moderator

Miasto: Białystok

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

Niedobory i zachwiane proporcje nawozów

irekolech w Nawożenie · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 5988
Witajcie To jest mój pierwszy post , ale to forum przegladam juz od jakiego czasu Do akwarium wróciłem po 30 latach przerwy.Zdecydowałem sie na akwarium roślinne gdy któregoś dnia zobaczyłem piekny zb...

Nawożenie EI złe proporcje

ark w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1761
Witam , po zamontowaniu w domu uzdatniacza wody coś sie stało z akwarium. Wyczytałem że te stacje uzdatniania odkamieniają wode chemicznie i to może źle wpływać na wode . Wysyp glonów, zatrzymanie roz...

Proporcje mikro a poziom Fe -Brightwell Aquatics FlorinMulti

dawidof78 w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 638
Mam taki dylemat. Akwa: 112 l, dość dużo roślin, zwłaszcza rogatków. NH4 - 0 NO2 - 0 NO3 - 30 mg/l PO4 - 0,6 mg/l CO2 - 23-32 mg/l (sterowane kontrolerem PH) KH - 6,5 PH - 6,8 - 6,9 Fe - po kilku dnia...

Problem z Solami jakie proporcje??

Adamowik w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1031
Witam! Mam problem, czytałem wiele prac i użwyałem kalkulatorów, ale nadal nie wiem jakie są optymalne dawki dziennego dozowania soli, tak aby nie było niedoborów, oraz aby nie przyspieszać przyrostu ...

Nawożenie ei a proporcje ca do mg. miekka woda

morchy w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 986
Witam. Chciałbym założyć akwarium oparte o nawożenie ei ale problem polega na tym że proporcje ca do mg powinny być 4:1 . Moje pytanie brzmi czy jeśli proporcje nie będą zachowane nawożenie ei będzie ...

EI czy dobre proporcje ?

pemekeo1 w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1206
Witam. Od niedawna stosuje nawożenie metodą EI dla 33 litrowego akwarium. Roślin mam mało a parametrów wody nie mierzę. Oświetlenie 0.6W/l. Podłoże floran przykryte żwirkiem. Jakby ktoś mógł sprawdzić...

Jakie są proporcje miesznki w bimbrowni?

Kawaishi w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1440
Zrobiłem bimbrownię za częła działać jak szalona ale zawartość (płyn zaczął się wydostawać przez kamień do akwarium ) . Czy problem leży w niewłaściwych proporcjach? Słyszałem że trzeba dodać sody do ...

Proporcje a wzrost

djskarzat w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 841
Witam. Chciałem się dowiedzieć czy możliwe jest zastopowanie wzrostu roślin takich jak cryptoryne wendeti, i valisnnerii aziatica przez zmianę proporcji pierwiastków w wodzie mg:ca z 1:4 na 1:2 ? Pozd...

Złota symfonia - jakie proporcje

Pako_2007 w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1594
Wiem że temat wałkowany nie jeden raz ale mnei zastanawia jedna rzecz. Wszędzie znajduje się przepisy na bardzo dużą ilość nawozu tzn. np. w 500 ml wody, a mnie zastanawia czy można stworzyć małą porc...

RO, hydromineral i potas - proporcje

dimmus w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 947
Właśnie przechodzę na 100% RO, uzdatniane HM. Stosując zalecaną dawkę ( 2ml na 8L wody ) ile ppm potasu powinienem dodać? NO3 i PO4 podaję w/g testów.

Statystyki

Ten temat przegląda 268 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570973
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36929

•  Najnowszy użytkownik: maciej_domaszka

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 267 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.