W calkiem swieżym akwarium 30l(wystartowane ok 3 tyg) zauwazylem microskopijne plamki na szybie. Pomyslalem, ze jakis osad. Po obserwacji okazalo sie, ze to sie porusza i to dosc szybko i jest tego calkiem sporo. Gdy jeszcze dokadniej obserwowalem to widac jeszcze miejsze pszecinki, ktore stosunkowo powoli pelzaja po szybie. Obydwa stworzenia sa koloru bialego. Co to moze byc. Zdjecia nie zrobie bo nie mam sprzetu, zeby zrobic taka micro fote, dodam jeszcze ze te wieksze CU
Zanim zastosujesz się do czyjejś rady zobacz jak to wygląda w zbiorniku u osoby która Ci radzi. Unikaj porad ludzi którzy zbiornik roślinny widzieli na zdjęciu a jest tu kilku takich.
Samo życie (mi przez moment pojawiły się te wederowe pchełki w kreweciaku ). No może poza wypławkami - białe śliskie glisty ale ogólnie krewetkom nie zrobią krzywdy.
- p.Andrzej ma tego full w swoich 18 zbiornikach i nic z tym nie robi.
Na białe glisty proponuję NO-PLANARIA, testowałem, działa. Na małżoraczki i inne temu podobne drobiny- 5 rasbor galaxy w 30l krewetkarium i po tygodniu czyściuteńko, testowałem, działa.
akwagucio w Rośliny· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3813
Wracam po 11 latach do akwartstyki i zakupiłem dzisiaj roślinę w ciemno bez nazwy i z dziwnym nalotem. Proszę o pomoc w wyjaśnieniu co to za roślina i czarne kropki na liściach.
Pozdrawiam
adamon w Akwaria· Odpowiedzi: 67 · Wyświetlenia: 31997
Witam wszystkich, cztery lata temu zlikwidowałem 450l z paletami - zdjęcia poniżej, jak widać rośliny tylko w doniczkach.
Jednak cały czas ciągnie mnie w stronę wody i zbieram się do założenia roślinn...
maciek retel w Rośliny· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4543
Witam tak jak w temacie od zakupu tych echindorusów minęło już 3 miesiące wypuszczone są młode liście tak jak widać na zdjęciach. Ostatnio przestały mi rosnąć stoją w miejscu przy ostatniej podmiance ...
ToPiLoPiX w Rośliny· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1877
Witam. Kupiłem roślinki na all... lokalnie... Pomijam to że dostałem wielkie G zapakowane kilka roślin w jedno pudełko... ale dostalłem też parę roślin których nie zamawiałem. Oto jedna z nich której ...
dawid makowski w Zwierzęta· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1782
Witam.
Posiadam od około 2 miesięcy zbiornik 200l.
Za filtracje odpowiada fluval 305 i aquael turbo 1500.
Cykl azotowy zamknięty.
Parametrów wody nie mierzyłem wszystkich ale takie jak no2,no3,nh3/nh4...
Muzzy w Technika CO2· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 11145
Dzień dobry Drodzy Forumowicze,
Trafiłem tu teoretycznie z ogólnie niepowiązanym tematem ale technika podobna. A przeszukując internety zauważyłem na tym forum bardzo duże zagęszczenie wiedzy w temac...
Konrad13 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1692
Witam posiadam akwarium 150x60x60 rosline mam pytanie co do lampy Chihiros LED-System Universal WRGB 1500mm
Czy wystarczy mi na takie akwarium z srednio wymagających roslin
elemneo w Oświetlenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2072
Witajcie, przeszukuje forum jednak nigdzie nie mogę znaleść precyzyjnej odpowiedzi, mam akwarium 200 litrów (100cm x 40cm x 50cm) w którym mam dosłownie kilka Alternanthera reineckii mini które na ośw...
Statystyki
Ten temat przegląda 725 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571616
• Liczba wątków: 49482
• Użytkownicy: 36916
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 724 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej