Bystrzyk amandy ,,trójkątny brzuszek'' - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Bystrzyk amandy ,,trójkątny brzuszek''

Liczba wyświetleń: 691·Odpowiedzi: 1
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Anonim 45734
Witam
Wczoraj dostałem 10 rybek Bystrzyk Amandy. Dziś się nim dokładnie przyjrzałem i u jednej rybki zobaczyłem ,,trójkątny brzuch'', nie jest on zaokrąglony jak u pozostałych.

Czy to jest jakaś choroba czy po prostu rybka jest kotna ?

Poniżej załączam 3 zdjęcia ,aby dokładnie zobaczyć w czym mam problem.

Anonim 45734

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
tomaszsu75 Wrocław
Albo "zaciążona" (ma ikrę) lub za dużo zjadła (to bardziej prawdopodobne,bo takie coś widuję u siebie).
Zapraszam do obejrzenia moich zbiorników:
112l. MT
http://www.roslinyakwariowe.pl/dyskusje ... 56541.html wyróżniony - IAPLC2015 - 768, EAPLC2015 - 122 :?:
72l. LT
http://www.roslinyakwariowe.pl/dyskusje ... 59909.html czyżby EAPLC - :?:
30l. krewetkarium
http://www.roslinyakwariowe.pl/dyskusje ... 65744.html
W planach małe krewetkarium 25x25x25 (część materiału jest)
Pozdrawiam Tomasz

tomaszsu75
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Wrocław

Wspieram stronę kontem Premium

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

Bystrzyk cytrynowy, a anubias

FoCuS_PL w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1499
Ostatnio mignął mi przed oczami wpis któregoś z kolegów, w którym pisał o tym, że Bystrzyki podgryzają młode liście anubiasa. Wprawdzie nie złapałem moich bystrzyków za rękę (płetwę), ale sam zastanaw...

Bystrzyk Amandy Pleśniawka ??

dariuszmachander w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3404
Witam dziś rano zobaczyłem u jednej z ryb takie coś. Postanowiłem dać ją do kubeczka z nadmanganianem potasu. Myślę że kąpiel wystarczy na 30min do godziny. Potem wsadzę do akwarium i zobaczę co będzi...

Bystrzyk Amandy-karmienie.

Sebastian1977 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2549
Proszę o info , czym można karmić z powodzeniem te Bystrzyki.

Choroba Bystrzyków Amandy

itsme w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2355
Witam. Od kilku tygodni borykam się z dziwną chorobą Bystrzyków. Rybki jedzą ale stały się bardzo nieśmiałe i cały czas siedzą w chaszczach. W ich przezroczystych ciałach pojawiają się czarne kropki k...

Agresywny Bystrzyk Amandy

Adamsky41 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3899
Witam. Jeden z moich Bystrzykow (stadko 6 szt.)cały czas zaczepia i gania za reszta mojej obsady w akwarium. Atakuje Bystrzyki, Kiryski Pigmeja, krewetki jak i 2 razy większe od siebie Otoski. Ze wzgl...

Bystrzyk Amandy sposób na rozmnożenie

marlowe w Zwierzęta · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3318
Słuchajcie, macie sprawdzone sposoby na rozmnożenie tej ryby? Tylko nie wiedza przekopiowana z netu, tylko własne spraktykowane sposoby. Proszę o info, może być tu, albo na PW.

Bystrzyk Amandy -tarło

marlowe w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1304
Czy komuś się udało rozmnożyć tę rybkę? Nie chciałbym informacji z netu, tylko od osób którym udało się to zrobić? Jak przygotować tarliskowe,itd.... :roll:

Hyphessobrycon amandae - Bystrzyk Amandy, B. Karlik

tomaszsu75 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 6213
Bystrzyk Amandy (Hyphessobrycon amandae) – jeden z popularniejszych i najmniejszych kąsaczowatych w akwarystyce słodkowodnej. Ta niewielka rybka znana również jako Bystrzyk karlik. Pochodzenie Byst...

Bystrzyk Pereza

SPOWN82 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 899
Witam . Mam pytanie do tych co mieli lub mają te piękne ryby. U mnie w dzien przy zapalonym świetle są pochowane , wystarczy zgasić światło i zaczynają pływać po całym akwarium.

Napuchnięty Bystrzyk Amandy

piotrek233 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1458
Witam, Od kilku dni mam jednego Bystrzyka Amandy mocno napuchniętego wygląda jakby za chwile miał pęknąć, ma wyraźnie jaśniejszy kolor od pozostałych, jak mu pomóc? Reszta obsady zdrowa cała i zdrow...

Statystyki

Ten temat przegląda 247 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571607
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 247 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.