Bystrzyk amandy ,,trójkątny brzuszek''
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam Wczoraj dostałem 10 rybek Bystrzyk Amandy. Dziś się nim dokładnie przyjrzałem i u jednej rybki zobaczyłem ,,trójkątny brzuch'', nie jest on zaokrąglony jak u pozostałych.
Czy to jest jakaś choroba czy po prostu rybka jest kotna ?
Poniżej załączam 3 zdjęcia ,aby dokładnie zobaczyć w czym mam problem.
-
Anonim 45734
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Albo "zaciążona" (ma ikrę) lub za dużo zjadła (to bardziej prawdopodobne,bo takie coś widuję u siebie).
-

tomaszsu75
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Wrocław
- Wspieram stronę kontem Premium
Powiązane tematy
Ostatnio mignął mi przed oczami wpis któregoś z kolegów, w którym pisał o tym, że Bystrzyki podgryzają młode liście anubiasa.
Wprawdzie nie złapałem moich bystrzyków za rękę (płetwę), ale sam zastanaw...
Witam dziś rano zobaczyłem u jednej z ryb takie coś. Postanowiłem dać ją do kubeczka z nadmanganianem potasu. Myślę że kąpiel wystarczy na 30min do godziny. Potem wsadzę do akwarium i zobaczę co będzi...
Proszę o info , czym można karmić z powodzeniem te Bystrzyki.
Witam. Od kilku tygodni borykam się z dziwną chorobą Bystrzyków. Rybki jedzą ale stały się bardzo nieśmiałe i cały czas siedzą w chaszczach. W ich przezroczystych ciałach pojawiają się czarne kropki k...
Witam. Jeden z moich Bystrzykow (stadko 6 szt.)cały czas zaczepia i gania za reszta mojej obsady w akwarium. Atakuje Bystrzyki, Kiryski Pigmeja, krewetki jak i 2 razy większe od siebie Otoski. Ze wzgl...
Słuchajcie, macie sprawdzone sposoby na rozmnożenie tej ryby? Tylko nie wiedza przekopiowana z netu, tylko własne spraktykowane sposoby. Proszę o info, może być tu, albo na PW.
Czy komuś się udało rozmnożyć tę rybkę? Nie chciałbym informacji z netu, tylko od osób którym udało się to zrobić? Jak przygotować tarliskowe,itd.... :roll:
Bystrzyk Amandy (Hyphessobrycon amandae) – jeden z popularniejszych i najmniejszych kąsaczowatych w akwarystyce słodkowodnej. Ta niewielka rybka znana również jako Bystrzyk karlik.
Pochodzenie
Byst...
Witam . Mam pytanie do tych co mieli lub mają te piękne ryby. U mnie w dzien przy zapalonym świetle są pochowane , wystarczy zgasić światło i zaczynają pływać po całym akwarium.
Witam,
Od kilku dni mam jednego Bystrzyka Amandy mocno napuchniętego wygląda jakby za chwile miał pęknąć, ma wyraźnie jaśniejszy kolor od pozostałych, jak mu pomóc?
Reszta obsady zdrowa cała i zdrow...
|
|