To mi przypomina uschnięte drzewa,np. w Beskidach a szczególnie duży plus za te kikuty pni na środku po prawej stronie ścieżki...... jakże wyjęte,wyrwane wprost z natury.
Gratulacje !.
Przepiękna praca i prefekcyjna dbałość o szczegóły !.
Super praca - szacun i gratulacje. Dbałość o szczegóły naprawdę wysoka, te wystające korzenie sterczące w środku akwarium i pojedyncze nitki mchów wyrastające z dna - nice...
andorian napisał(a):Ile czasu od startu robiłeś zdjęcia?
5 miesięcy.
tomaszsu75 napisał(a):To mi przypomina uschnięte drzewa,np. w Beskidach
Taki aranż na jaki pozwalają zebrane materiały. A te korzenie od początku nasuwały mi taką myśl (i to dokładnie las z polskich gór).
haldokholk napisał(a):Pokażesz jak zbiornik wygląda w całości ,"na żywo"?
Na zdjęciach jest widoczny w całości. Na żywo nie pokażę, bo już jest nowa aranżacja w tym zbiorniku. Mam gdzieś zmontowany film z muzyką, ale niestety wyszedł bardzo ciemny.
Generalnie założeniem było pokazanie odradzającej się przyrody na terenie zniszczonym przez kwaśne deszcze. Praca mogłaby być znacznie lepsza, zatraciłem głębie oraz dalsze plany. Już na początku popełniłem pewne błędy przy układaniu aranżacji i nie dało się tego nadrobić później (musiałbym zrobić restart).
Rewelacyjny zbiornik. Gratuluję i akwa i wyniku. Bardzo bogaty skład flory ale szkoda jednak,że tak mało wyeksponowany. Na foto od frontu widać tylko namiastkę gatunków. Pielęgnacja i manewrowanie wśród tych patyczków pewnie do łatwych nie należało
MarioMarina napisał(a):Rewelacyjny zbiornik. Gratuluję i akwa i wyniku. Bardzo bogaty skład flory ale szkoda jednak,że tak mało wyeksponowany. Na foto od frontu widać tylko namiastkę gatunków. Pielęgnacja i manewrowanie wśród tych patyczków pewnie do łatwych nie należało
Dziękuję. To właśnie ten błąd przy zakładaniu przez który cały tył z roślinami jest ukryty za korzeniami i skałami. A faktycznie, przy grzebaniu bardzo często coś psułem, albo łamałem korzenie, bo były bardzo delikatne. Obsługa była wymagająca i ucząca cierpliwości jak żaden aranż wcześniej .
kazujama napisał(a):A wiesz może jakiego drzewa te korzenie są?
Totik w Akwaria· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3235
Od dość dawna chodziło mi po głowie założenie paludarium. Jako że nie mam w tym doświadczenia, postanowiłem najpierw spróbować zrobić coś małego, prostego, żeby zobaczyć co z tego wyjdzie.
Opis:
Wym...
Prz3mEk87 w Akwaria· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2632
W myśl zasady jak sam się nie przekonasz, że można to nie będziesz wiedział i nie nabierzesz doświadczenia jednocześnie.
Popularnego od jakiegoś czasu zagramanicą akwaria prowadzone metodą(?) - no fil...
Andrzej_Nowak w Akwaria· Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 11310
Akwarium: 32x21x24 OW 5 mm (Scape set by Oliver Knott)
Oświetlenie: Flexi Mini LED z tego samego zestawu
Szafka: DIY by msnolan ;)
Filtracja: Eheim 2211
Podłoże: Tropica Aquarium Soil Powder
Nawozy: ...
kviatek88 w Akwaria· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4410
Witam przedstawiam wam moje najnowsze i najmniejsze szkiełko. Akwarium 16 L
Filtr aquael
Oświetlenie TMC
Podłoże Prodibio
Roślinność
Głównie to mchy mini pelia, christmas fissiden
Monte carlo i Bu...
kronos85 w Akwaria· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2860
Wymiary akwarium: DENNERLE Nano Cube 25x25x30 cm 20L temp wody 25 st
Oświetlenie: Dennerle Nano Amazon Day 11W lampka z zestawu
Nawożenie: Linia Blue Line Carbo, Macro, Micro (jeszcze nie leję zacząć...
michal004211 w Akwaria· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1248
Uzupełnij opis:
https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/aquascaping/galeria/jak-zaprezentowac-swoje-akwarium-11074.html
IMG_0861.JPG IMG_0859.JPG
Po restarcie woda 70% z dojrzałego akwarium;) co sądz...
Marelo78 w Akwaria· Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 8677
Witam ,udało sie ogarnąć mała kostkę nano 27 l i zalac wodą
Akwarium 27l
Oświetlenie 2x6W Aqua-el Plant
Filtr Aqua-el FZN2
Podłoże seachem fluorist
Nawozenie linia seachem
Życie krewetki
dekor red m...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 280 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej