Kilka ważnych pytań - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Kilka ważnych pytań

Liczba wyświetleń: 6922·Odpowiedzi: 1
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok

17 paź 2015, 14:37 Kilka ważnych pytań  (#1)  

Chcę zmiksować 2 firmy ADA i Aqua Art.
ADA Power Sand s + proszki (dodatki do podłoża) na start wszystkie 5, w filtrze Bio Rio.
Aqua Art Substrat II + kapsułki Planta Gainer CAPS.
Teraz pytanie czy mi to nie wybuchnie ?
Nawożenie Aqua art (K+,Cabrio,Micro red,Gainer Classic,itp)
Woda RO+kranówka (Gainer Hydro Mineral)
O Co2 i lampę nie będę pytał bo już mam.
No i kamienie z gór nie wiem jaka to skała ale są twarde :) boje się jedynie że mogą mi znacząco zepsuć wodę (ktoś ma jakieś porady jak przygotować takie kamienie ?)

FastDancer
Ranga: Poznaje temat

18 paź 2015, 11:10 Re: Kilka ważnych pytań  (#2)  

Odnośnie ADA Power Sand s + proszki (dodatki do podłoża) na start wszystkie 5, w filtrze Bio Rio.
Aqua Art Substrat II + kapsułki Planta Gainer CAPS. ... To spokojnie śmiało możesz stosować

Kamienie sprawdz Polewając octem, jeśli się zapieni to lepiej odłożyć (wapień) bo twardość wody będzie podnosił, a jak się nie pieni to ok

pagu
Ranga: Znający temat

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

676552207_1819203115931166_4191049261695579640_n.jpg

Kilka fajnych inspiracji sklepowych

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 860
676582059_1819202919264519_2597544746161024585_n.jpg Autorzy: https://mailchi.mp/glassaqua/design-your-next-aquarium-19131265
YouTube

Kilka rodzajów podłoży jaka kolejność i ile tego dać.

Sebosska w Podłoże · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 6490
Hej zsinspirowalem się pewnym akwarium. Człowiek który je aranżował użył takich podłozy -piasek kwarcowy 1,3 mm -Rotala maflora light -Aquaforest lava soil black -Substrat jbl aqua basis plus Probl...
YouTube

Kilka ładnych ujęć roślin (George Farmer)

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1361
Zapraszam do obejrzenia.
20221023_000045.jpg

Bucephalandra - emersyjna hodowla - kilka pytań

marcinox w Rośliny · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5739
chciałbym spróbować emersyjnej hodowli bucephalandry. W związku z tym mam kilka pytań: jakie podłoże wybrać? (akwarystyczne, ogrodnicze), czym i jak nawozić? sadzić kładąc na podłożu, czy może mocować...
YouTube

Filtr odwróconej osmozy parę pytań

psujenator w Filtracja · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2478
Witam. Wpadł mi w ręce ten konkretny model Filtra: https://www.seachem.com/pinnacle-plus.php Czekam na nowe membrany 100GPD i zastanawiam się nad pewnymi modyfikacjami. Może ktoś ...
YouTube

Kilka wskazówek jak zapobiegać glonom

Piotr Baszucki w Glony · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1929
Fajnie przygotowane opracowanie Zenona, warto obejrzeć.

Bezpieczna bimbrownia kilka pytań do zaawansowanych

PanPanek w Technika CO2 · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3352
Witam jestem że tak powiem początkujący mam kilka pytań do osób które już sporo siedzą w temacie będę wdzięczny za pomoc. Jeśli chodzi o podawanie co2 z bimbrowni: Zdławienie przepływu gazu powoduje ...

Pozostałości pytań przed odpaleniem

Letys w Szkło i meble · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3585
Hej, witajcie! Po n latach zdradzania słodkowodnych baniaczków z tymi morskimi, postanowiłem postawić kosteczkę z bojownikiem (prawdopodobnie). Pozostało mi kilka pytań, na które nie znalazłem jednozn...

Nawozy rozrabiane - parę pytań

vasteq w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 6355
1. Czy Mikro Intermagu + Fe powinno się konserwować E300 i sorbinianem potasu? Pytam ponieważ rozrobiłem najpierw Micro w wodzie RO oraz Fe a później dodałem kwas askorbinowy i Sorbinian. No i ściemni...

Kilka pytań odnośnie krewetkarium

Aoi w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 6550
Hej, niedługo startuję krewetkarium pod taiwany i nurtuje mnie kilka kwestii, mam nadzieję, że coś podpowiecie. 1. Jako podłoże mam zamiar użyć amazonii new. Podłoże prawie roczne, także nie boje się...

Statystyki

Ten temat przegląda 322 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570975
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36929

•  Najnowszy użytkownik: maciej_domaszka

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 322 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.