Witam czy da sie utrzymać akwarium na samym węglu w płynie bez podawania co2 z butli wysokociśnieniowej . Jak rośliny będą rosły po easy carbo czy tak samo z tym że wolniej a z butli szybciej ??
dawid112 w Technika CO2· Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 9542
Witam ytanie mam odnosnie co2 akwarium ktore posiadam to 112l 80x35x40 do tego butle z co2 2kg
2b/s podajac i mając drop checker ktory rzykladowo pokazuje kolor zielono limonkowy czy trzeba pomimo to ...
kkobus1 w Technika CO2· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3188
Witajcie,
mam taki oto reduktor jak w załączniku. Pod spodem jest śruba, która jest wykręcana. Zaznaczyłem ją kolorem czerwonym. Czy możecie powiedzieć do czego ona służy?
pirek22 w Technika CO2· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4128
Witam
M am pytanie on posiada 2 Kruciec jak zabudować go na sztywno do reduktora?? C zy trzeba go zabudować przewodem do reduktora??
Posiadam elektrozawór mianowicie taki:
Robcio12 w Technika CO2· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 6459
Witam mam pytanie czy na 2 litrowa bimbrownię invital co2 można samemu zrobić składniki do wytwarzania gazu?
Słyszałem o sodzie oczyszczonej i kwasku cytrynowym + woda ale w jakiej proporcji to zmies...
FoCuS_PL w Technika CO2· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3374
Jak długo manometr ciśnienia w butli powinien/będzie pokazywać ciśnienie, po zakręceniu zaworu w butli?
Oczywiście przy założeniu, że zawór roboczy reduktora jest zakręcony i CO2 nie jest podawane do ...
Anonim 59529 w Technika CO2· Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 10788
Witam
Jestem nowy na tym forum. Mam 112 litrowe akwarium. Roślinne. Mam nadzieje że przyjmiecie mnie do swego grona.
Mam pytanie. Jestem raczej świeży w temacie co2 i bimbrowni. Mam bimbrownie skład...
Majkel82 w Technika CO2· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4875
Cześć,
pytanie do użytkowników tego ustrojstwa :)
Zakupiłem i póki co działa ale potrafię lub brak w zestawie jakiegoś uchwytu dzięki, któremu można by zamocować sondę do szyby zbiornika.... też tak...
itsme w Technika CO2· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2279
Witam wszystkich.
Dostałem od znajomego takie oto coś. 20170205_181135.jpg 20170205_181141.jpg
I tu pytanie. Czy nada się toto do akwarium? Używane było do argonu.
Nie używałem jeszcze co2 w akwarium...
pielengnica w Technika CO2· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1726
Witam jestem nowy na waszym portalu i ciągle czytam i czytam by wiedzieć jak najwięcej o uprawie roślin w akwarium, teraz jestem na etapie wyboru zestawu co2 bez butli, wybrałem taki https://www.plant...
Statystyki
Ten temat przegląda 229 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570938
• Liczba wątków: 48796
• Użytkownicy: 36925
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 229 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej