Tetra ex700 problem - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Tetra ex700 problem

Liczba wyświetleń: 745·Odpowiedzi: 2
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Victhe Kraków

26 wrz 2015, 11:39 Tetra ex700 problem  (#1)  

Witam, posiadam drugi filtr tetra ex700 i mam taki problem, że głowica się grzeje i delikatnie czuć to w powietrzu. Wirnik się zawieszał więc wymieniłem na nowy. Zdarzyło się, że się zawiesił ale chodzi sobie normalnie, nie buczy, nie stuka, ale grzeje się i nie wiem czy mogę spać spokojny :/ Czym to jest spowodowane? Miał ktoś podobny przypadek?

Victhe
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Kraków

26 wrz 2015, 18:56 Re: Tetra ex700 problem  (#2)  

Nie zapowietrza Ci się filtr ? Bo taki objaw może towarzyszyć kiedy wirnik pracuje na sucho przy zapowietrzonym filtrze.

Wysłane z Samsung Galaxy S6

kazujama
Ranga: Aktywny użytkownik

Victhe Kraków

27 wrz 2015, 00:18 Re: Tetra ex700 problem  (#3)  

Raczej nie bo przepływ jest ładny, a i dobrze go odpowietrzam.

Victhe
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Kraków

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

YouTube

(Film J.angielski) Ten filtr to Tetra - Marineland

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 885
Hej Taka ciekawostka związana z filtrami firm Tetra i Marineland. Filtr Marineland różni się chyba tylko końcówką wylewki wody do akwarium i kolorem. &t=?si=Qp35fZAm18oiP6No
IMG_9640.jpg

Problem z mleczną wodą,

Martino w Filtracja · Odpowiedzi: 40 · Wyświetlenia: 18943
Hej, piszę tutaj ponieważ nie mogę sobie poradzić z mleczną wodą w moim zbiorniku, powoli tracę cierpliwość już, a więc kilka słów o moim zbiorku. Gdy wleje Tetra Crystal Water woda klaruję się na 1 d...

Filtr RO problem z buczeniem

patrycja strzyż w Filtracja · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 5432
witam, Mam taki problem, mianowicie co jakiś czas zaczyna mi buczeć pompa w filtrze RO, tak sądze, że to ona, bo dźwięk sie niesie, pomimo, że wyciągnę wtykę z gniazda ona i tak buczy, nie rozumiem ja...
nowe-wersje-ex.jpg

Nowa seria filtrów Tetra EX już dostępna

roslinyakwariowe.pl w Filtracja · Odpowiedzi: 28 · Wyświetlenia: 16803
nowe-wersje-ex.jpg Tetra wprowadziła nowe wersje swoich filtrów zewnętrznych z serii EX. Poprawiono m. in. przepływu wody oraz system otwierania filtra... Czytaj więcej » Zobacz wideo:

Sunsun HW-604B - problem z wirnikiem, co z bakteriami?

przemogasior w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2897
Cześć, Moja 60-tka jest obsługiwana przez filtr kubełkowy Sunsun HW-604B. Od niedawna (po 8 miesiącach od zakupu) filtr zaczął głośniej pracować - tak jakby terkotał. Po odłączeniu filtra od zasilania...

Kubeł Tetra Ex 1200 a 1500

BrzankiZjadłyMiKrewetki w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2354
Witam, czy jest mi wstanie ktoś powiedzieć czy głowica z 1500 będzie pasowała do 1200?

Wybór filtra dylematy Tetra ex700+ vs Fluval 207

JJakubczyk w Filtracja · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 9426
Cześć potrzebuje pomocy. Mam akwarium 60 litrów ib postanowiłem przejść na kubelek. Wstępnie postawiłem na Tyle ex 700 plus i taki zamówiłem i stoi i się kurzy. W międzyczasie część osób poleciła mi F...

Problem z ceramiką

marek polk w Filtracja · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3114
Dzisiaj otrzymałem paczkę bio ceramiki z pewnego znanego sklepu akwarystycznego. Problem polega na tym po przepłukaniu wodą RO i włożeniu do filtra w ciągu 12h pH podskoczyło mi z 5,8 na 7,5. Jest sza...

Tetra EX 800 Plus + matrix purigen

artxman w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2764
gdzie polecacie wsadzić matrix i purigen w Tex800 ?

Tetra Tec ex600 a ex600 plus

Damian92 w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2333
Witam mam pytanie odnośnie filtra pierwszej generacji tetra ex600 bo stała parę lat i uszczelki spróchniały niestety nic nie można dopasować i pytanie czy ten cały zawór aqastop będzie pasował z nowsz...

Statystyki

Ten temat przegląda 342 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571618
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36920

•  Najnowszy użytkownik: jakub_olczyk

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 342 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.