Staurogyne repens na korzeń/kamień ? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Staurogyne repens na korzeń/kamień ?

Liczba wyświetleń: 2248·Odpowiedzi: 3
Utrzymanie czystości i opieka nad akwarium. Rutynowe czynności serwisowe i sposoby radzenia sobie z nimi.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Spotkaliście się z obsadzaniem tej roślinki kamieni (lawy) lub korzenia? Da radę ?

marlowe
Ranga: Z dużym doświadczeniem

edison81 Poznań
Tydzień temu wsadziłem między korzenie staurogyne sp. bihar - typowy łodygowiec, na tą chwile widać że rozwijają się korzenie które oplatają korzeń, zobaczymy co będzie dalej.
Staurogyne repens mają dosyć duży system korzeniowy jak na taką małą rośline więc można spróbować , napewno będzie puszczać korzenie z międzywęźli.

edison81
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Poznań

Wspieram stronę kontem Premium

Miałem to samo napisać - korzenie większe niż liście - czy to będzie ładnie wyglądać?

kretos
Ranga: Aktywny użytkownik

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Ja dostałem Staurogyne z takimi grubymi czystymi korzeniami, jak u Anubiasa, pomyślałem ze chyba poprzedni właściciel musiał ją trzymać na kamieniu lub korzeniu a nie w podłożu.

marlowe
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Powrót do Sprzątanie

Powiązane tematy

IMG_20240916_120442569_HDR.jpg

Ludwigia Repens Rubin - przycinanie

VooDoo w Sprzątanie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 5425
Cześć! Mam pytanie co do przycinania roślin łodygowych. Przeczytałem, że takie rośliny przycina się w międzywęźlach (rozumiem, że chodzi o odcinek między miejscami, gdzie wyrastają liście). Na obrazk...
IMG_0565.jpeg

W jaki sposób odratować korzeń ze zdjęcia

hyniks w Sprzątanie · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 11648
Cześć, Załączam poniżej zdjęcie, na kamieniu sinice i inne paskudztwa. Co ma w sobie korzeń? Nie mam pojęcia. Czy da się go odratować, czy zostaje śmietnik?
1.jpg

Ludwigia repens red - marniejące stożki wzrostu

kwapa0783 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 6821
Witam Problem jak w temacie. Akwarium 30x30x30 (27l) Świecę lampka led 27W na diodach 3W CO2 - jest Mikro - PG Classic- dawka producenta rozbita na 7 dni Potas codziennie 1 ppm Easy Carbo dawka dzie...
YouTube

Na korzen .

holenderskiebartek90 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3895
Witam Chcialem sie dowiedziec czy mozna zylka przywiazac do korzenia hygrophile pinnatifide i ludwigie mini sp. super red ?

Staurogyne repens O co Chodzi?

diabelskoo w Sprzątanie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 5868
Witam, cos mi niszczy S. Repens. Akwa: 63l (w tym 12l podloza) 2x24W (6500k daylight, 6500k czerowne) Filtr: AquaPondSolutions 1000EF (gabki, ceramika, wegiel, bio balle) Podloze: Tropica Substrate- ...

Korzeń w akwarium roślinnym, jak dbać?

DawidJot w Sprzątanie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3706
Czy wam również z czasem korzenie obrastaja glonami i czernieja? Jednym słowem czy da się utrzymać korzeń w stanie jak świeżo włożonym? Debacie jakoś specjalnie o nie?

Korzeń Red More Wood

Rysiek_stary w Sprzątanie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3016
Dzien dobry. Postanowiłem wzbogacić akwarium o korzeń jak w temacie. Po zakupie korzeń namoczyłem poczysciłem szczotką i z powrotem do wiadra na tydzień. Później gotowanie w soli i doba moczenia z nad...

Jakim mchem obsadzić kamień?

rex692 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 8155
Myślę że moje zapytanie wędruje do odpowiedniego działu, nie chce zidentyfikować rośliny ale szukam rośliny, dokładnie jakiegoś mchu, chciałbym aby pokrył ten kamień Mech_Christmas_Moss-1374312237.j...

Podejrzany korzeń, obecność NH3/NH4, padająca obsada

ArturI w Sprzątanie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3640
Witam, piszę z prośbą o poradę bo trochę głupieję i moze ktoś wpadnie na rozwiązanie moich problemów. Zbiornik typowo LT, ponad 450L. Słabo doświetlany, z dużą nadfiltracją [2xJBL 1501e] Problemy: 1. ...

Ludwigia Repens

Adam562 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1421
Załączam zdjęcie roślinki i dziwią mnie korzenie rosnące w tym miejscu , poniżej dodaje zdjęcie liścia ludwigi repens z dolnych partii . Jak zapobiec gniciu liści , może przez taki coś robi sie syf w ...

Statystyki

Ten temat przegląda 105 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570946
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 105 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.