|
|
Indykator łatwy w uzupełnianiu i czyszczeniu
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Łoooo jaki fajny raczej łatwiej będzie się czyściło niż ten z kielichem i bańką, ciężko mi wyczyścić szkło "na zakręcie między kielichem a bańką. a tu z wierzchu gąbką, wlot patyczkiem higienicznym i już wg mnie wymiana płynu tylko za pomocą strzykawki z igłą
-

grlskce
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Warszawa
Posiadam go od około 3 miesięcy. Problemów z czyszczeniem nie ma najmniejszych ponieważ wystarczy wyciągnąć go z akwarium i przetrzeć papierowym ręcznikiem. Problemem jest natomiast wymiana płynu, ponieważ nie da się go wylać. Ja radzę sobie za pomocą igły i strzykawki. Odwracam otworem do góry i tak wysysam zawartość. Ogólnie produkt polecam. Bardzo ładnie wygląda w akwarium...taka mała "kuleczka" która nie rzuca się w oczy...
-
Dadario
●
- Ranga: Stały bywalec
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Zamiast strzykawki z igłą polecam strzykawkę z wenflonem. Wystarczy wyjąć igłę z wenflonu i mamy giętką końcówkę, którą można wprowadzić praktycznie w każdy zakamarek indykatora.
-
wololow
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Wololow proszę powiedz mi w jakim celu mam się bawić w wenflon??? skoro mogę indykator po prostu obrócić otworem do góry i odessać całą zawartość??? Moim zdaniem dobry pomysł na niepotrzebne utrudnienie sobie życia!!!
-
Dadario
●
- Ranga: Stały bywalec
Dadario - nie mam pojęcia w jakim celu masz się bawić w wenflon, bo nie znam takiej zabawy;) a tak na poważnie, to podałem użycie wenflonu jako jednej z opcji, szczególnie przydatnej przy innych modelach indykatorów, w których igłą nie dojdziesz przez przewężenie do zbiorniczka. Swoją drogą giętka końcówka z tworzywa nie porysuje szkła jak ostro zakończona igła, ale to już skrajny przypadek. Utrudnianie sobie życia? Kolego...igły kupujesz pewnie w aptekach, a w tych sprzedają również wenflony - rzeczywiście trudne, prawie jak wyprawa na Marsa;)
-
wololow
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
@wololow, dostałem w aptece coś takiego, po zdjęciu igły nic gietkiego tu nie ma, ta rurka giętka o której pisałeś to chyba nie nazywa sie wenflon....
-

marlowe
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
@marlowe Na igle powinieneś mieć giętką rurkę. Igłę wysuwasz - rurka zostaje. Tak jakby Ci wkłucie w szpitalu zakładali 
-

mleko
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Lublin
Powiązane tematy
Mam akwarium 120 l, 15 małych rybek, trochę roślin, CO2 podawane 24 h/dobę, co tydzień wymiana 20 l wody RO mineralizowanej, dwie świetlówki palone 9 h dziennie. Jedna to GLASS LED POWER 18W, druga no...
Witam ,posiadam stały test co2 JBL po całym dniu dozowania jego kolor kompletnie nie ulega zmianie ,chociaż co2 w wodzie jest sporo bo wszystkie rośliny intensywnie bomblują .
W poprzednim mieszkaniu ...
Witajcie, posiadam dyfuzor szklany przy podawaniu co2 piszczy tak jak by młode ptaszki... Podaje około 2b/s. Polecicie coś co nada sie do 72l a bd ciche;] odrazu tez bym chciał zakupić test na co2 alb...
Witam
Mam w akwarium indykator co2, tradycyjny szklany. Dokupiłem wczoraj wiszący na zewnątrz i co ciekawe oba wskazują różne wyniki na tym samym płynie.
https://my-fish.org/wp-content/uploads/2014/0...
http://www.roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2012/sierpien-2012/indykator-co2.jpg
Indykator CO2 to jedno z podstawowych akcesoriów akwarystycznych, przydatne szczególnie...
Witam Wszystkich Jestem tu nowym zapaleńcem akwarium.
Mam problem z "AZOO CO2 Indicator - indykator CO2 z odczynnikiem". Problem polega na tym, że po napełnieniu indykatora płynem ( zgodnie ...
Jaki indykator CO2 będzie lepszy/dokładniejszy ten zwykły z kulką szklaną czy ten od JBL?
I od razu drugie pytanie jak to jest z tym płynem wskaźnikowym. Czy rozcieńczać wodą a jeśli tak to którą - z ...
Mam takie pytanie, co pokaże indykator jeżeli podczas podawania co2 da się do wody kwasu w celu obniżenia ph . Czy jedno z drugim nie koliduje i indykator nie będzie błędnie pokazywał ?
IMG_20170914_202246914_HDR.jpg Potrzebna strzykawka przyssawka i zestaw zaślepek do Common rail forda
zaślepkę obcinamy wciskamy do strzykawki i gotowe :)
Witam, tak jak w temacie jaki indykator sprawdza się najlepiej. Chodzi o odczyt i sprawy związane z czyszczeniem akwarium.
|
|