Indykator łatwy w uzupełnianiu i czyszczeniu - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Indykator łatwy w uzupełnianiu i czyszczeniu

Liczba wyświetleń: 1186·Odpowiedzi: 7
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Czy ten indykator tak jak się by wydawało wzrokowo łatwy jest w czyszczeniu?

https://sklep.roslinyakwariowe.pl/techni ... 25483.html

marlowe
Ranga: Z dużym doświadczeniem

grlskce Warszawa
Łoooo jaki fajny :)
raczej łatwiej będzie się czyściło niż ten z kielichem i bańką, ciężko mi wyczyścić szkło "na zakręcie między kielichem a bańką. a tu z wierzchu gąbką, wlot patyczkiem higienicznym i już
wg mnie wymiana płynu tylko za pomocą strzykawki z igłą

grlskce
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Warszawa

Posiadam go od około 3 miesięcy. Problemów z czyszczeniem nie ma najmniejszych ponieważ wystarczy wyciągnąć go z akwarium i przetrzeć papierowym ręcznikiem. Problemem jest natomiast wymiana płynu, ponieważ nie da się go wylać. Ja radzę sobie za pomocą igły i strzykawki. Odwracam otworem do góry i tak wysysam zawartość.
Ogólnie produkt polecam. Bardzo ładnie wygląda w akwarium...taka mała "kuleczka" która nie rzuca się w oczy...

Dadario
Ranga: Stały bywalec

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Zamiast strzykawki z igłą polecam strzykawkę z wenflonem. Wystarczy wyjąć igłę z wenflonu i mamy giętką końcówkę, którą można wprowadzić praktycznie w każdy zakamarek indykatora.

wololow
Ranga: Zainteresowany tematem

Wololow proszę powiedz mi w jakim celu mam się bawić w wenflon??? skoro mogę indykator po prostu obrócić otworem do góry i odessać całą zawartość??? Moim zdaniem dobry pomysł na niepotrzebne utrudnienie sobie życia!!!

Dadario
Ranga: Stały bywalec

Dadario - nie mam pojęcia w jakim celu masz się bawić w wenflon, bo nie znam takiej zabawy;) a tak na poważnie, to podałem użycie wenflonu jako jednej z opcji, szczególnie przydatnej przy innych modelach indykatorów, w których igłą nie dojdziesz przez przewężenie do zbiorniczka. Swoją drogą giętka końcówka z tworzywa nie porysuje szkła jak ostro zakończona igła, ale to już skrajny przypadek. Utrudnianie sobie życia? Kolego...igły kupujesz pewnie w aptekach, a w tych sprzedają również wenflony - rzeczywiście trudne, prawie jak wyprawa na Marsa;)

wololow
Ranga: Zainteresowany tematem

@wololow, dostałem w aptece coś takiego, po zdjęciu igły nic gietkiego tu nie ma, ta rurka giętka o której pisałeś to chyba nie nazywa sie wenflon....

marlowe
Ranga: Z dużym doświadczeniem

mleko Lublin
@marlowe
Na igle powinieneś mieć giętką rurkę. Igłę wysuwasz - rurka zostaje. Tak jakby Ci wkłucie w szpitalu zakładali :)

mleko
Ranga: Początkujący

Miasto: Lublin

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

20231015_105357.jpg

Brązowy nalot łatwy do usunięcia

Anonim 4156 w Glony · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 6352
Mam akwarium 120 l, 15 małych rybek, trochę roślin, CO2 podawane 24 h/dobę, co tydzień wymiana 20 l wody RO mineralizowanej, dwie świetlówki palone 9 h dziennie. Jedna to GLASS LED POWER 18W, druga no...
YouTube

Indykator Co2

Brajanero w Technika CO2 · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5022
Witam ,posiadam stały test co2 JBL po całym dniu dozowania jego kolor kompletnie nie ulega zmianie ,chociaż co2 w wodzie jest sporo bo wszystkie rośliny intensywnie bomblują . W poprzednim mieszkaniu ...
dyfuzor.png

Dyfuzor do 72l oraz indykator/test co2

bendek1x w Technika CO2 · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5449
Witajcie, posiadam dyfuzor szklany przy podawaniu co2 piszczy tak jak by młode ptaszki... Podaje około 2b/s. Polecicie coś co nada sie do 72l a bd ciche;] odrazu tez bym chciał zakupić test na co2 alb...
indykator co2.jpg

Indykator CO2 - wyniki

Rfck w Technika CO2 · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 13145
Witam Mam w akwarium indykator co2, tradycyjny szklany. Dokupiłem wczoraj wiszący na zewnątrz i co ciekawe oba wskazują różne wyniki na tym samym płynie. https://my-fish.org/wp-content/uploads/2014/0...
YouTube

Indykator CO2 - jak zmierzyć poziom CO2 w akwarium

roslinyakwariowe.pl w Technika CO2 · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 38059
http://www.roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2012/sierpien-2012/indykator-co2.jpg Indykator CO2 to jedno z podstawowych akcesoriów akwarystycznych, przydatne szczególnie...

Indykator AZOO problem

Czesław_H w Technika CO2 · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4566
Witam Wszystkich Jestem tu nowym zapaleńcem akwarium. Mam problem z "AZOO CO2 Indicator - indykator CO2 z odczynnikiem". Problem polega na tym, że po napełnieniu indykatora płynem ( zgodnie ...

Jaki indykator lepszy - JBL czy standardowy?

manjaro w Technika CO2 · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1651
Jaki indykator CO2 będzie lepszy/dokładniejszy ten zwykły z kulką szklaną czy ten od JBL? I od razu drugie pytanie jak to jest z tym płynem wskaźnikowym. Czy rozcieńczać wodą a jeśli tak to którą - z ...

Kwas a indykator

Piotrek123 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3846
Mam takie pytanie, co pokaże indykator jeżeli podczas podawania co2 da się do wody kwasu w celu obniżenia ph . Czy jedno z drugim nie koliduje i indykator nie będzie błędnie pokazywał ?

Diy indykator co2

marnaw w Technika CO2 · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 4304
IMG_20170914_202246914_HDR.jpg Potrzebna strzykawka przyssawka i zestaw zaślepek do Common rail forda zaślepkę obcinamy wciskamy do strzykawki i gotowe :)

Indykator co2, wewnętrzny czy zewnętrzny ???

sergiusz1988 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1462
Witam, tak jak w temacie jaki indykator sprawdza się najlepiej. Chodzi o odczyt i sprawy związane z czyszczeniem akwarium.

Statystyki

Ten temat przegląda 546 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570989
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36933

•  Najnowszy użytkownik: alek_bin

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 546 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.