Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam jakich doznaliście objawów przy niedoborze Fe,moja hygrophila polysperma dostaje opadających lisci gorne robia się białe lub żółte nowe stożki również dostają takich kolorów oraz są bardzo małe jakby karłowate.
-
Norek
●
- Ranga: Poznaje temat
Aby na pewno to braki Fe a nie PO4? Ja miałem właśnie takie objawy przy braku fosforu. Robisz w ogóle jakieś testy?
-

grzesio764
●
- Ranga: Stały bywalec
Powiązane tematy
Pomóżcie, bo nie kumam :x
Coś na potęgę wyciąga mi żelazo ze zbiornika. Rano przed zapaleniem światła podaję 10ml Seachem Flourish Iron co daje ok. 0,6mg/l Fe. Po 12 godzinach test pokazuje 0!!!??? ...
Cześć,
Na wstępie chciałem się przywitać na forum, do tej pory czytelnik ale sytuacja zmusiła mnie do aktywnego udziału w forum.
Mianowicie mam problem z rośliną (niestety nie pamiętam jej nazwy). Na ...
Witam ,
NO3 - 13
N02 - 0
NH3/4 - 0
KH -8
GH-7
PH - 7.4
PO4 - 0,05
Zbiornik 63l zalany 6 tyg temu , są już ryby , 2 glonojady , 4 platki i 10 nenòw. Swiecilem 7 ,8 godzin w pierwszych tyg , teraz 9...
Witam.
Akwarium założone w listopadzie. Jako podłoże tylko gruby żwir (wiem że to był błąd). Pod rośliny daje kulki gliniano-torfowe żeby miały choć trochę składników odżywczych w podłożu. Do słupa wo...
Cześć, tydzień temu pojawił się w moim akwarium problem z żelazem. Testy aktualnie wskazują na ok. 1,25 mg/l, co jest bardzo dziwną sytuacją, bo praktycznie na nawożę żelaza, a już nie w ostatnich 2 t...
Sytuacja wygląda tak: akwarium prawie trzyletnie gęsto obsadzone roślinami na podłożu aktywnym Prodibio, nawożone nawozami Aqua Art (Macro Red i Green na zmianę oraz K+). Woda RO mineralizowana HydroM...
Witam, wiecie jaki może być niedobór?roślina się rozpuszcza .
Witam serdecznie, niestety nie jestem mocny w nawozeniu akwarium mam od 2 tyg.
Oświetlenie 2x 24w Grolux i 6500K od 14-20
Podloze Platinium Soil
Ponizej załaczam zdjęcia z roślinami którym liscie na...
Po raz kolejny muszę zasięgnąć Waszej porady.
Powoli wyprowadzam moje akwarium do zdrowego stanu, pozbyłem się krasnorostów i innych glonów (jak na razie). Mam wody okolo 220l.
Parametry z wczoraj za...
Cześć,
orientujecie się gdzie można kupić Glukonian Żelaza (oprócz allegro)?
|