Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam posiadam Chelat Żelaza 13 50g i ile gram rozrobić w jakiej ilości wody ?
-
Norek
●
- Ranga: Poznaje temat
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Powiązane tematy
Pomóżcie, bo nie kumam :x
Coś na potęgę wyciąga mi żelazo ze zbiornika. Rano przed zapaleniem światła podaję 10ml Seachem Flourish Iron co daje ok. 0,6mg/l Fe. Po 12 godzinach test pokazuje 0!!!??? ...
Cześć, tydzień temu pojawił się w moim akwarium problem z żelazem. Testy aktualnie wskazują na ok. 1,25 mg/l, co jest bardzo dziwną sytuacją, bo praktycznie na nawożę żelaza, a już nie w ostatnich 2 t...
Sytuacja wygląda tak: akwarium prawie trzyletnie gęsto obsadzone roślinami na podłożu aktywnym Prodibio, nawożone nawozami Aqua Art (Macro Red i Green na zmianę oraz K+). Woda RO mineralizowana HydroM...
Po raz kolejny muszę zasięgnąć Waszej porady.
Powoli wyprowadzam moje akwarium do zdrowego stanu, pozbyłem się krasnorostów i innych glonów (jak na razie). Mam wody okolo 220l.
Parametry z wczoraj za...
Cześć,
orientujecie się gdzie można kupić Glukonian Żelaza (oprócz allegro)?
Witam
załączam fotkę i jeśli ktoś miał podobny problem to proszę o jakiekolwiek informacje
Żelazo (Fe)
Objawy nadmiarów:- na liściach pojawiają się żółte i żółto-brązowe plamki przechodzące w dziur...
Witam,
przed chwilą dodałem żelazo do akwarium i po chwili woda zmętniała, jest mleczna. Czy żelazo jest pożywką dla pierwotniaków? Akwarium ma miesiąc, rośliny szybko rosną ale cały czas czegoś im br...
Czy ktoś wie czy testy na Fe wskazują Fe2 i Fe3, czy tylko Fe2. Pytam się bo kupiłam żelazo Fe 2 i 3, a w ulotce testu Zooleka nie jest napisane jakie żelazo mierzy.
Drugie pytanie to jak nawozić azot...
[attachment=0]20180420_180104.jpg[/attachment
Czy tak wygląda niedobór żelaza lub magnezu. Ciemniejsze żyłki na Nymphoides hydrophylla Taiwan i anubiasach.
Żelazo podaję to co jest w mineralizatorze ...
Witam, miałbym kilka pytań odnośnie hodowli.
Jakie powinienem utrzymywać stężenie żelaza w wodzie do prawidłowego wzrostu rośliny? (akwarium świeże w trakcie dojrzewania), czy przedział 0,2 mg/l wyst...
|
|