Otwory sumpa - zielony jestem :( - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Otwory sumpa - zielony jestem :(

Liczba wyświetleń: 896·Odpowiedzi: 3
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Witam Was Wszystkich :) czy znajdzie się osoba która poradzi mi czy jest możliwość zatkania tych otworów w jakikolwiek sposób ????

Raschell
Ranga: Początkujący

14 lip 2015, 18:58 Re: Zielony jestem :(  (#2)  

Zdaje mi sie, że to jest na sump.

Adrian Anioł
Ranga: Początkujący

IronBody14 Andrychów

14 lip 2015, 19:13 Re: Zielony jestem :(  (#3)  

Może wkręcić jakieś zaślepki w te miejsca. Wygląda na to,że są to przyłącza od sumpa,który znajduje się pod zbiornikiem głównym.

IronBody14
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Andrychów

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

14 lip 2015, 19:24 Re: Zielony jestem :(  (#4)  

Zalej betonem. Jak juz wysyłasz pytanie to opisz to trochę dokładniej.
To pytanie wygląda na prowokacje.

grzeniu 73
Ranga: Znający temat

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

PrzechwytywanieSump.JPG

Pompy do sumpa - jaka pompa do sumpa?

100>P Piotr Stochmal w Filtracja · Odpowiedzi: 92 · Wyświetlenia: 22324
Jakie modele pomp posiadacie (wydajność, niezawodność, głośność pracy). chciałbym to włożyć do sump-a. Pompa będzie wtłaczać wodę na jakieś 1,2m baniak będzie minimum 375L.pozdrawiam

Rozklejanie sumpa

marlowe w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2103
Potrzebuję zmodyfikować swojego supma, w tym celu muszę rozkleić i przesunąć kilka ścianek. Moje pytanie czy znacie jakieś techniki, jakaś chemia może.... żeby to rozkleić?

Komin z dolnym poborem wody do sumpa

astasz w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3829
Witam Stawiam nowy baniaczek z sumpem i opracowałem własny pomysł na komin z dolnym poborem wody, Jak dla mnie jedyną wadą sumpa jest brak możliwości zbierania zanieczyszczeń z dołu zbiornika a poniew...

Jak zrobić komin do sumpa?

noobscaper w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1225
Jak się robi komin do sumpa? Mam na myśli pytania jak np.: jakie elementy PVC są potrzebne? gdzie się je kupuje? jakim bitem się wierci dół akwarium? Oglądałem o tym filmiki na YouTubie, ale wszystko ...

Pompa do sumpa

marlowe w Filtracja · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2886
Już druga pompę w ciągu 2 lat musze wymieniać w sumpie. Pierwsza, cos w nazwie Devil miała i posłużyła 3 m-ce, teraz od 1.5 roku miałem Jebao 20.000 l/h i tez szwankuje. Może to nie wina pompy, tylko ...

Skarpety do sumpa

nyos w Filtracja · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2544
Czy ktoś z Was używa skarpet do sumpa? Zastanawiam się czy kupić 3 skarpety z wieszakiem czy zastosować gąbkę przed złożami biologicznymi. Nie wiem jak to jest w praktyce z tymi skarpetami.

Komin czy otwory w tylnej szybie

Yanosik w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2154
Jak w tytule. Na co powinienem się zdecydować? Akwarium ma wymiary 150x60x70. Jakie są za i przeciw? :?:

Hydraulika do Sumpa - komina

gandalf15 w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2721
Witam Mój problem to potrzebna hydraulika do komina i z akwarium do sumpa, kompletnie nie wiem jak ten temat ugryźć i liczę na Waszą pomoc. To co wiem bo sam to wybierałem to przelot przez szkło 32 mm...

Proszę o pomoc w wykonaniu sumpa.

maniak344 w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1456
Witam. W zbiorniku 250l mojego kuzyna pojawiły się problemy ze szczelnością kubełka, więc jemu już podziękujemy. Na początku dodam, że nie tyczy się to zbiornika typowo roślinnego, tylko zwykłego zbio...

Jak dobrze zrobić sumpa

Piotrek123 w Filtracja · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 15810
Jaka powinna być powierzchnia samych wkładów filtracyjnych w sampie i jaki powinien być przepływ wody :?: proszę o pomoc .pozdrawiam :wink: dodam akwarium 750l

Statystyki

Ten temat przegląda 220 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571000
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: kamil_wind

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 220 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.