|
|
Gupiki endlera jako skimmer
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam
Właśnie zastanawiam się nad kupnem 3/4 samców gupika endlera do mojego akwarium.Akwarium to 50l ,odkryte z dużą powierzchnią wody .Wysokość zbiornika to 31cm.Generalnie chciałem tylko trzymać rośliny ale usuwanie ręczne kożucha jest dosyć męczące i myśle wpuszczeniu paru gupików.Nie chce kupować skimmera ze względu na wielkość zbiornika.Czy gupiki endlera dobrze usuwają kożuch z powierzchni wody ?
-
remic79
●
- Ranga: Poznaje temat
https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje ... l?start=30 - o Gupikach wspomina w.in post 35.Można przeczytać też cały wątek. U mnie w dużym pływa kilka samców Gupika E. Co ciekawe,od kilku dni obserwuję jednego z Otosków,który zachowuje się tak jak wyżej wspomniane ryby,tzn. pływa do góry brzuchem i zjada "coś" z powierzchni. Reszta pływa normalnie. Oto dowód.
-

tomaszsu75
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Wrocław
- Wspieram stronę kontem Premium
Nie wiem jaki masz filtr. Ja do aquael versamax fzn-1 dołożyłem skimmer DIY, zajmuje bardzo mało miejsca, a upchany jest w kostce 18l
-

grlskce
●
- Miasto: Warszawa
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Gupiki endlera żyją tylko kilka miesięcy i lubią wyskakiwać, więc nie wiem czy to dobra inwestycja.
-

dust
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Konin/Poznań
Molinezje super się sprawdzają jako skimmer , polecam 
-

salava8
●
- Miasto: Kraków
-
grlskce napisał(a):Nie wiem jaki masz filtr. Ja do aquael versamax fzn-1 dołożyłem skimmer DIY, zajmuje bardzo mało miejsca, a upchany jest w kostce 18l
Mam filtr zewnętrzny w zestawie 50l dennerle. Molinezje to chyba większe rybki powyżej 4cm?
-
remic79
●
Ja mam je w 54L i w 74L. Myślę, że mają około 4 cm. Tafla czysta i rybki szczęśliwe. 
-

salava8
●
- Miasto: Kraków
-
Powiązane tematy
Witam,
Czy ktoś kto zajmuje się guppikami moglby pokierować co źle robię, że chorują mi gupiki?
Dopiero co skończyłem leczyć CFMem martwicę pletw u dwóch gupikow a dziś kolejny ma poszarpana pletwe ...
Witam
Złapaliśmy małe 3 gupiki , jedna rybka urodziła . Czym je karmić ? I czy mogą być same w kotniku? Jak postępować z malutkimi ? Proszę o porady
To nasze pierwsze akwarium ,mamy od 2miesiecy , dz...
Witam. Pytanie mam, kiedy wiadomo, że gupika należy dać do kotnika przed porodem? Stan obecnej samiczki w zdjęciach.
Dzień dobry,
Czy pielęgniczka Kakadu sprawdzi się do kontroli populacji gupika Endlera bez naruszenia znaczącego populacji krewetek? Mam jak na razie mało mchu, gdzie krewetki mogą się chować, więc p...
W itam mam pytanko co wg was może być przyczyną że gupiki pływają prawie cały czas pod powierzchnią wody?? spływają niżej tylko po jedzenie
zbiornik 500L
ph 6,8 na chwile obecną pokazuje komputer i ...
Witam Was serdecznie.
Ponieważ tam gdzie mieszkam w pobliżu nigdzie nie ma sklepu zoologicznego z prawdziwego zdarzenia zwracam się z prośbą do kolegów hodowców gupików.Chciałbym kupić trzy parki tych...
Witajcie
Mam w akwarium 7 tetr cesarskich (4 samce, 3 samice) i planuję zakup gupików. Na co dzień widzę jak samce tetr strasznie się ganiają (wygląda to dość agresywnie).
Czy Waszym zdaniem tetry bę...
Tak jak w temacie czy te moje gupiki są w ciąży? DSC_0592.JPG DSC_0591.JPG
Witajcie , mam pytanko .
Mam w moim starym 25l akwarium samice głupika (Gupik- Pawie oczko) ,
która najprawdopodobniej jest w ciąży , ale już przez 2 tygodnie nic sie niezmienia .
Napewno nie jest p...
|
|