Witam,mam pytanko odnosnie tej ryby,mnozy mi sie ona na potege zamierzam kupic kotnik.Nie wiem czy fachowo napisalem,czy mam mlode wylapac i wpuscic same czy z samica i odnosnie karmienia czym takie maluchy karmic.Z gory dziekuje za odpowiedz
Ja bym nie umieszczał ich w kotniku, spokojnie powinny upilnować narybek, chyba że samica będzie zbyt agresywna w stosunku do samca, wtedy powinieneś go odłowić. Karmić możesz np larwami solowca czy mikro nicieniami. Pozdrawiam
Adamowik w Zwierzęta· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 5384
Mam parke barwniaków, ale nie harem i nie wiem czy nie muszę dokupić samicy.
Są one jeszcze małe. Od razu po wrzuceniu do akwarium było wszystko ok, jedyne co to razborki głównie samiec zaczepiał i mu...
lud3ik w Zwierzęta· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2446
Witam, mam problem. Kupiłem (wydawało mi się parkę barwniaków) ale ten bardziej kolorowy goni jak szalony tego drugiego. Mam 6 kokosów i kilka jaskiń z kamieni a dominująca sztuka przegania tamtego z ...
Michał_R w Zwierzęta· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4245
Witam
Mój barwniak czerwonobrzuchy coś sobie wyhodował na głowie i skrzelach :(
Pleśniawka? Coś innego?
Przekąpałem go w roztworze soli i trochę pomogło
20161216_191809-1.jpg
20161216_191318-1....
samajanga w Zwierzęta· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1103
Witam,
posiadam w swoim 120l kilka młodych Barwniaków,
zauważyłem że jeden z samczyków ma zaczerwienione płuca (skrzela, ale gafa) oraz bardzo szybko oddycha. Niestety nie posiadam testów do sprawdze...
karol1974 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 8018
Mam pytanie czy krewetki red cherry moge trzymac z barwniakiem czerwonobrzuchym dodam akwarium mocno zarosniete roslinnoscia z trawnikiem z glossostigmy
Damian92 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 700
Witam wszystkich po długiej nie obecności i pozdrawiam wszystkich akwarystów.
Mam problem otóż dzisiaj sobie zakupiłem barwniaka czerwonobrzuchego samca bo mój wcześniejszy samiec wykończył się ze st...
Damian92 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1845
Cześć mam pytanie co zrobić żeby się dobrały w parę mam już je sporo czasu i już podorastały mają piękne wybarwienie jestem pewien że chyba na 100% samiec i samica ale ciągle ją gania przez tyle czasu...
win75 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1690
Chcialbym Was prosic o podzielenie sie doswiadczeniami w hodowli tych pielegniczek.
Mam parke od miesiaca a wlasciwie juz tylko samiczke. Kupilem dorosle i ladnie wybarwione egzemplarze. Poczatkowo ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 353 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej