Pilne. Tetra tec ex 700 wirnik się zawiesza - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Pilne. Tetra tec ex 700 wirnik się zawiesza

Liczba wyświetleń: 1396·Odpowiedzi: 5
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Victhe Kraków
Witam. Tak jak w temacie. Posiadam ten filtr i wirnik albo nie idzie albo buczy w miejscu albo chodzi ale dziwnie. Jak go dotykam to ma siłę ale jak wodę wolałem to stanął. Tak wygląda jakbym go na osi dopisać mocno. To problem z wirnikiem czy głowica?

Victhe
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Kraków

Piotr Baszucki Nowa Ruda
Na moje oko to problem z osią wirnika,
zobacz czy nie jest przetarta lub uszkodzona.

Długo filtr działa od ostatniej wymiany osi i wirnika?
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Victhe Kraków
Os wygląda na nie uszkodzona ale czy wytarta nie jest ciężko powiedzieć. Z jednej strony tak jakby ale to musiałbym pewnie suwmiarka mierzyć a nie wiem ile powinna mieć. Mam inny filtr to spróbuję dopasować może os. Chodzi mi o to żeby wiedzieć czy głowica nie jest zepsuta bo wtedy już nic nie pomoże a z drugiej strony nie wiem co się dzieje gdy jest właśnie ona uszkodzona i czy to tak się może zepsuć. Sam magnes czy tam silnik jest odbudowany i zalany więc z tym nic już nie zrobi

Victhe

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Victhe Kraków
Co do wymiany ciężko powiedzieć bo nie jestem pierwszym właścicielem a sam jeszcze nie wymieniłem. Boję się że to nie z tym a kupno wirnika z osią nie pomoże i tylko wydam pieniądze niepotrzebnie

Victhe

Witam miałem podobny problem ale z fluval 305 i w moim przypadku był uszkodzony wirnik otwór zrobił się jajowaty

adam4972
Ranga: Początkujący

Victhe Kraków
Hmm czyli "na oko" jeżeli nie wyglada na uszkodzony nie znaczy że nie jest? Wszystko jest na miejscu, nie jest połamane ani krzywa, ale wytarte jest napewno bo z tego co wiem z 2 lata filtr chodził. Później zrobie zdjecia i ew film z tego jak to działa i wstawie

Victhe

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

1740133196975.jpg

Aquael Ultramax 1500 oś wirnika i wirnik

TenOdTego w Filtracja · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 8926
Kupiłem filtr Aquael Ultramax 1500 wersja 15W. Pękła oś wirnika więc ją zdemontowałem. Wygląda to tak jak na zdjęciach. Zapytałem aquaela jaką ośkę kupić żeby to działało bo narobili kilka wersji wirn...
YouTube

(Film J.angielski) Ten filtr to Tetra - Marineland

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 901
Hej Taka ciekawostka związana z filtrami firm Tetra i Marineland. Filtr Marineland różni się chyba tylko końcówką wylewki wody do akwarium i kolorem. &t=?si=Qp35fZAm18oiP6No
1 003.jpg

Eheim i inne - gdy terkocze wirnik ?!

magno w Filtracja · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 20921
Witam Podaje przepis na naprawę wirnika (wyciszenie) w większości filtrów kubełkowych. Precyzując na przykładzie EHEIM PROFESSIONEL I Opis objawów: Filtr pracuje cicho a po jakimś czasie z...
ikola 250.PNG

Wirnik IKOLA CLASIk 250

guzi75 w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1152
Witam, chciałem się spytać forumowiczów, którzy mają lub mieli filtry Ikola Classic. Chodzi o wirnik łopatki, czy we wszystkich klasykach, (mój -250) wirniki łopatki są takie miękkie, jak by z gumy, m...
nowe-wersje-ex.jpg

Nowa seria filtrów Tetra EX już dostępna

roslinyakwariowe.pl w Filtracja · Odpowiedzi: 28 · Wyświetlenia: 16873
nowe-wersje-ex.jpg Tetra wprowadziła nowe wersje swoich filtrów zewnętrznych z serii EX. Poprawiono m. in. przepływu wody oraz system otwierania filtra... Czytaj więcej » Zobacz wideo:
1669623484555.jpg

Uszkodzony wirnik?

ra_ w Filtracja · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2297
Cześć, Potrzebna weryfikacja, najlepiej przez użytkowników filtrów Hydor. Padł mi Prime 10 i podejrzewam wirnik - zwracam uwagę na plastiki odłączone od magnesu. Do wymiany? Kamil

Kubeł Tetra Ex 1200 a 1500

BrzankiZjadłyMiKrewetki w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2375
Witam, czy jest mi wstanie ktoś powiedzieć czy głowica z 1500 będzie pasowała do 1200?

Nowy wirnik do filtra

Lejla w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1683
Dzień dobry wiem że to może trochę głupie pytanie ale czy zamawiał ktoś wirnik do filtra tetra ex1000 z strony invital? Pytam ponieważ wirnik na zdjęciu wygląda całkiem inaczej niż naprawdę. Z góry dz...

Filtr Aquael FZN PRO 700 i pytania

Anonim 59529 w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1970
Witam Posiadam akwarium 112 litrów i chciałbym kupić do niego filtr kaskadowy. Zastanawiam się nad Aquael FZN Pro 700 oraz nad 1000. Mam takie pytanie. Skłaniam się ku 700 tylko zastanawiam się jak t...

Wybór filtra dylematy Tetra ex700+ vs Fluval 207

JJakubczyk w Filtracja · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 9526
Cześć potrzebuje pomocy. Mam akwarium 60 litrów ib postanowiłem przejść na kubelek. Wstępnie postawiłem na Tyle ex 700 plus i taki zamówiłem i stoi i się kurzy. W międzyczasie część osób poleciła mi F...

Statystyki

Ten temat przegląda 142 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570998
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 142 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.