10l - Small is beautiful - risen28
Galeria naszych akwariów. Tu prezentujemy nasze akwaria.
Oto moje malenstwo. Maluch powstal aby sprawdzidz skutecznosc ledow. Okazalo sie prowadzenie zbiornika to czysta przyjemnosc z wyjatkim braku miejsca aby zamoczyc lapska Troche danych: START 14 marca Zbiornik- 20x20x25 10L Filtr-Fzn1 Oswietlenie-6W led Aquael plant Podloze-AsII Nawozenie-Co2/spiek + nawozy AA Rosliny: Micranthemum Monte Carlo Hemianthus micranthemoides Rotala nie wiem jaka Microsorium mini-jakos odbija bo resztki zaszepilem Eleocharis Parvula-tylko szczypta na prube Bacopa carolinana
-

risen28
●
- Ranga: Stały bywalec
W końcu są fajne lampeczki które spełniają swoje zadanie, mają przyzwoitą cenę i się ciągle nie przepalają. Jeśli chodzi o estetykę również nie ma się do czego przyczepić. Fajnie kosteczka zarasta, choć ten korzonek wydaje mi się że mógł by być ciut mniejszy.
-

Rafik25
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Radzymin
-

waska
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Kraków
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
wygląda OK! 
-
rafau
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Gdańsk
- Wspieram stronę kontem Premium
Piknie sie rozrasta, sam chce zalozyc 12l na tym samym podlozu, oswietleniu i trawnikiem.
-

leczo99
●
- Ranga: Początkujący
Powiązane tematy
Od dość dawna chodziło mi po głowie założenie paludarium. Jako że nie mam w tym doświadczenia, postanowiłem najpierw spróbować zrobić coś małego, prostego, żeby zobaczyć co z tego wyjdzie.
Opis:
Wym...
Witam, zbiornik był wstępnie założony jako przechowalnik na czas zmiany aranżacji w 27l.
Jako, że lubię takie maleństwa zdecydowałem się go zostawić tylko ułożyłem kamienie trzy nie wielkie korzenie (...
Witam.
Chciałabym zaprezentować moje maleństwo założone ok. miesiąc temu w gotowym zestawie diversy nanoled 10. Pewnie pukacie się w głowę, że zamierzam w tym mikrusie męczyć jakieś stworzonka. Zobacz...
Witam wszystkich pasjonatów akwarium roślinnych oglądających moje poczynania troche przełamanego akwarium roślinnego.
Akwarium: VIV 100x45x45 - 202l
Oświetlenie: belka 116 W Power Led mojego wykona...
Witam tym razem mam wam do przedstawienia mikrusa 10l w stylu HT lecz bez CO2. Moja przygoda z głównym baniakiem dobiegła końca. A na pocieszenie postawiłem swój chyba ostatni baniak. Bo jakoś nie mog...
Po raz 3 zakladam 10 l. 2 podejscie to porazka a tym razem ma byc low tech. Co z tego wyjdzie czas pokaze. Mialo byc jak najtaniej z tego co lezy w szafie i plywa w pozostalych akwariach
Wiadomo 10l
...
Całkiem spontanicznie powstała moja kolejna aranżacja, ponieważ nie mogłem oprzeć się pięknu tego zestawu gdy go zobaczyłem... :)
Akwarium: Aqua'el shrimp set smart 10 L, 20x20x25 cm
Oświetlenie: dod...
Witam mam do zaprezentowania moje akwarium
Wymiary akwarium + objętość:
20x20x25 10l
Oświetlenie:
Lampka z żarówką 8watt
Nawożenie:
Carbo 0,5 ml/dzień
Co2:
Brak
Podłoże:
czarny bazalt + k...
Witam,
akwarium powstało pod koniec 2013 roku jako wariacja na temat pewnego pięknego a przy tym ogromnego zbiornika, na szczęście w trakcie aranżacji konieczność zminimalizowania hardscape'u oraz mo...
Objętość: 10l
Oświetlenie: Aquael 9W
Nawożenie: Carbo Karel Rataj, potas Aqua Art
CO2: brak
Podłoże: ADA Amazonia
Parametry wody: NO3>10, NO2-0, GH>7st.d, KH- ok.10 st.d, pH-ok. 6.8 (testy pask...
|