Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Cześć. Planuje suchy start z małym henkiem na : ada amazoni 9l POWER SAND S SPECIAL 2l ADA START 60, Moje pytanie brzmi czy oplaca sie sypac power sand i start 60 jak podloze po 2/3 miesiacach tyle zakladam ze bedzie trwal (suchy start) i tak sie wyjałowi , jak sądzicie ?
-
kondi000000
●
- Ranga: Początkujący
Oczywiście, że tak. Nieważne czy suchy czy "mokry" start zapotrzebowanie roślin jest takie samo. Zaryzykowałbym stwierdzenie że przy suchym żyzne podłoże odgrywa ważniejszą rolę.
-
Evanthas
●
- Ranga: Stały bywalec
Również uważam że przy suchym starcie najważniejsze jest podłoże bo to z niego przez ten czas wyłącznie rośliny ciągną pokarm.
-

Rafik25
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Radzymin
Powiązane tematy
Zapraszam do obejrzenia,
oczywiście metoda dla cierpliwych - 99% akwarystów mentalnie nie wytrzyma okresu oczekiwania między budową aranżacji a obsadzaniem zbiornika roślinami.
Witam forumowiczów,
chciałbym przedstawić kostkę, którą dziś obsadziłem.
Opti 20x20x20cm
Podłoże: Amazonia New Powder
Oświetlenie: 13W 6500 K
Flora: Utricularia G., Hydrocotyle sp. Japan
Liczę, że p...
Witam
Postanowiłem zrobić suchy start mojego 300 L akwarium .
Jest to 13 dzień od posadzenia małego henia cuba z żelu
Cześć wszystkim. Chciałbym pokazać jak dotychczas urządziłem akwarium i liczyć na pomoc w dalszym urządzeniu :P. Historia tego akwarium jest taka , że miałem zrobić akwarium biotopowe cw Ameryki połud...
Witam,
Jestem początkującym akwarysta i dopiero się uczę. Chce wystartować z nowym zbiornikiem 240l i po mimo przeczytania wielu artykułów nadal mam wiele wątpliwości. Dlatego zakładam ten temat aby ...
Chciałem jeszcze się upewnić czy wszystko robię ok.
Dołączam zdjęcie zbiornika 35l
Wystartował wczoraj, standardowo woda jest mętna bo zastosowałem nowy żwir, gruby bazalt na spodzie 5-8 mm, drobny...
Witam mam na imię Michał,jestem początkującym akwarystą (dowiadywałem się z forum jak krok po kroku założyć i pielęgnować zbiornik,zobaczymy jak to będzie w praktyce),chce iść bardziej w rośliniaka ta...
Witam Wszystkich ,
Jestem tu nowy na forum wiec na początku chce się przywitać :) Moja kostkę posiadam od około 2 lat wcześniej miałem tylko sztuczne rośliny ,dość niedawno bo od 2-3 tygodni zacząłem ...
Witam wszystkich forumowiczów!
Po założeniu 30l,przyszedł czas na coś.........mniejszego......... :D Tym razem będzie to kostka,a właściwie prostokąt 20x25x20.Pierwotnie miało to być mini ryuboku ale ...
|