Witam jestem na etapie gromadzenia wszystkich potrzebnych rzeczy do założenia baniaka i znalazłem w jednym ze sklepów internetowych Ada amazonia new 3*9l za 359 zł a większość sklepów sprzedaje o 100 zł drożej, czy jest to możliwe, żeby była taka różnica między tym sklepem a reszta ( czy robią podróbki tego produktu) czy w ogóle są. ? Na co ewentualnie zwrócić uwagę przy zakupie pozdr
Cena za pojedynczy worek czy też za pakiet x3 jest sprawą indywidualną każdego sklepu int. czy salonu i nie ma co roztrząsać tutaj na forum tej kwestii - masz możliwość porównania cen tego produktu i dokonania właściwego wyboru.
Jeżeli chodzi o różnice w produktach,to nie ma żadnych!.
tomaszsu75 napisał(a):Cena za pojedynczy worek czy też za pakiet x3 jest sprawą indywidualną każdego sklepu int. czy salonu i nie ma co roztrząsać tutaj na forum tej kwestii - masz możliwość porównania cen tego produktu i dokonania właściwego wyboru.
Jeżeli chodzi o różnice w produktach,to nie ma żadnych!.
Różnic w produkcie nie ma żadnych jest tylko jedna ważna rzecz. Jak dany produkt był przechowywany. Podłoża ADA nie lubią mrozu ani wilgoci. Przy tak niskich cenach warto zawsze kupić jedną szt i zobaczyć jak to wygląda. Tu takiej opcji nie ma bo jest pakiet x 3 . Czasami takie wybraki są sprzedawane właśnie po niskich cenach. Możesz kupić worek amazoni który był źle przechowywany oraz przeżyły burzliwy transport i po otwarciu może się okazać, że kupiłeś 1/5 worka ziemi. Albo będzie ona pyliła i rozpadała się po zalaniu znacznie szybciej niż powinna.
100zł to dużo na 3 workach to bardzo dużo. Sam musisz przekalkulować sytuację czy to się opłaca. Biorąc pod uwagę, że zalewasz zbiornik na kilka lat bo na podłożu tym zbiornik spokojnie stoi 3lata a jeśli nie ingerujesz zbytnio w podłoże to i znacznie dłużej.
Co do promocji to różnie bywa czasami promocja wcale nie wynika z promocji jako takiej. Można czasami natknąć się na likwidację sklepu. Wyprzedaży końcówki asortymentu z danego producenta z którym sklep zrywa współpracę.Np. W Gdyni nigdzie w supermarketach ZOO nie ma Tetry co mnie osobiście bardzo boli bo sporo rzeczy mam tej firmy. Z dnia nadzień zrobiono wyprzedaż po znacznie niższych cenach a asortyment został wymieniony na Aquael.
Najlepszą opcją jest taka gdy nas stać na zakup produktu w sklepie co do którego wiemy, że ma towar od przedstawiciela i ma na niego zbyt. W tedy kupujemy produkt świeży i pewny.
Zanim zastosujesz się do czyjejś rady zobacz jak to wygląda w zbiorniku u osoby która Ci radzi. Unikaj porad ludzi którzy zbiornik roślinny widzieli na zdjęciu a jest tu kilku takich.
Bardzo dobra cena, polecam kupić bo taniej nie dostaniesz. Co do sposobu przechowywania to nigdy nie masz pewności że to co droższe było lepiej składowane. Pamiętaj że przy zakupach internetowych zawsze masz możliwość zwrotu towaru, jak przyjdzie do Ciebie i opakowania nie będa szczelne to odsyłasz na koszt sprzedającego. Amazonia jest pakowana próźniowo i od razu widać czy jest z nią coś nie tak.
Jedyne co to możesz reklamować jak będziesz miał pokruszoną od transportu. Warto się spytać czy taka opcja zwrotu po otwarciu jest możliwa? Zbita ładnie w nowym opakowaniu może wyglądać ok. Patrząc na to co przez opakowanie widać. A efektu przechowywania na mrozie po otwarciu też nie widać. Możesz się przekonać o tym ale winnym terminie.
Zanim zastosujesz się do czyjejś rady zobacz jak to wygląda w zbiorniku u osoby która Ci radzi. Unikaj porad ludzi którzy zbiornik roślinny widzieli na zdjęciu a jest tu kilku takich.
Potwierdzam że na tanie Amazonie trzeba uważać. Też kupiłem skuszony ceną bo była 20 zł niższa. Jak przyjechała to okazało się że z 9l około 1l to właśnie proszek. Zalewanie baniaka było koszmarem
Sklep jest z Łodzi może ktoś z was tam kupował (kryptoreklama) jutro chcę zamówić dobrze było by gdyby ktoś się wypowiedział bo 100 zł różnicy naprawdę kusi
Chytry, dwa razy traci. Tanie podłoże to coś z nim nie tak, kurs dolara, hehe. DIT, dobre i tanie, TID, tanie i dobre, tak się nie kupuje markowego podłoża!
Amazonia to amazonia, zawsze część jest minimalnie skruszona, taki urok tego podłoża. Cena jest naprawdę dobra i ja bym się nie zastanawiał. Spytaj czy jest z polskiej dystrybucji bo w Polsce ceny Ady są zależne od kursu euro a nie od $ Jeśli będzie z oficjalnej dystrybucji to nie ma się czym martwić, zawsze można uderzyć bezpośrednio do Adama Paszczeli, jest bardzo pomocny.
adek221 napisał(a):Już kupiłem u siebie w Szczecinie nie ryzykowalem a tak na marginesie to ktos z tamtego sklepu odwiedza to forum ponieważ cena wzrosła o 30 PLN
Wszyscy sprzedawcy siedzą ukryci na Forum pod różnymi nickami, to oczywiste Dziwię się tylko, że nie chcą się oficjalnie reklamować i zwiększyć zysków
Na szczęście od 2012 roku od kiedy usuwane są nielegalne reklamy nie ma problemu z nieuczciwą konkurencją a Serwis i Forum mogły rozwinąć skrzydła pozostawiając wszystkie inne daleko w tyle
lukaszmut w Oświetlenie· Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 7242
Przymierzam się powoli do zmiany oświetlenia 2x ADA SOLAR 1 w moim akwarium z powodu trudnego już dostępu do dobrych( o odpowiedniej barwie)lamp. Zbiornik ma wymiary 120x50x50. Potrzebuje lampy przy k...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 554 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej