Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Witam,
Potrzebuje opinii na temat tego filtra? czy jest on warty uwagi i czy warto go kupić. Bo z tego co czytam i czytam, sprzęt Aquael-a jest porównywalny do chińszczyzny.
Pozdrawiam Damian
-

blyx
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Bydgoszcz
-
Szukasz dodatkowego filtra czy ma to być ten najważniejszy?.
Jeżeli,to pierwsze to OK a najlepiej kup jakiś porządny zewnętrzny o podobnych parametrach lub ciut mocniejszy.Większa powierzchnia filtracyjna i nie będziesz musiał tak często go czyścić.
-

tomaszsu75
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Wrocław
- Wspieram stronę kontem Premium
tomaszsu75 napisał(a):Szukasz dodatkowego filtra czy ma to być ten najważniejszy?.
Jeżeli,to pierwsze to OK a najlepiej kup jakiś porządny zewnętrzny o podobnych parametrach lub ciut mocniejszy.Większa powierzchnia filtracyjna i nie będziesz musiał tak często go czyścić.
Ogólnie zastanawiam się na dodatkowym. Ale także myślę czy nie kupić jednego zew a porządnego np. Jbl tą serie 1501.
-

blyx
●
- Miasto: Bydgoszcz
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Nowa seria filtrów ASAP to padaka plastikowe pojemniki ma media filtracyjne przypominają butelki od wody mineralnej nie tylko kształtem  lepiej , tak czy siak poczekaj i kup kubełek 
-
patrykas11
●
patrykas11 napisał(a):Nowa seria filtrów ASAP to padaka plastikowe pojemniki ma media filtracyjne przypominają butelki od wody mineralnej nie tylko kształtem  lepiej , tak czy siak poczekaj i kup kubełek 
Dokładnie, kup kubełek najlepiej z tytanu...
-
Anonim 34970
●
Jakie ma znaczenie wyglad filtra Jezeli mamy go stosowac w akwarium roslinnym. Nie mam pojecia. Jezeli chodzi o aquael to posiadam minikani80 i 120 i nie nazekam na nie od 4 lat. A co do asap nie mam pojecia jak sie sprawuje i zastanawia mnie jak z dostepem do medi filtracyjnych. Bo wyglada jak sloik i z tym moze byc problem
-

risen28
●
- Ranga: Stały bywalec
Przezroczyste opakowanie filtra(cała seria ASAP) raczej nie jest zbyt estetyczne dołącz do tego wykonanie filtra jak DIY z miękkiej butelki po mineralnej która nie jest na pewno tak trwała i łatwa w eksploatacji jak np. minikani (wymiana czyszczenie wkładów).
-
patrykas11
●
Powiązane tematy
Hej
Film Szopena o najnowszych filtrze Aquael. ?si=gcUSCUMpNdiAPdlJ
1989621318449463499_0_011_dystrybucja_-1631278597.jpg
Modułowy filtr kanistrowy nowej generacji. Marka Aquael wprowadziła do oferty filtr Multikani 1000, kanistrowy filtr zewnętrzny o nietypowej, mo...
Piotr Baszucki · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-selva-mini-terrarium-ze-sterowanym-oswietleniem-wrgb_1_intro.jpg
Polski producent rozszerza ofertę o terrarystykę. Marka Aquael wprowadziła...
hypermax.jpg
Wątek w którym będziemy zbierać informacje o nowym modelu filtra: Aquael Hypermax.
Link do sklepu:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/filtr-aquael-hypermax-4500-przedsprzedaz-p-47006....
Kupiłem filtr Aquael Ultramax 1500 wersja 15W. Pękła oś wirnika więc ją zdemontowałem. Wygląda to tak jak na zdjęciach. Zapytałem aquaela jaką ośkę kupić żeby to działało bo narobili kilka wersji wirn...
Witam, od 1,5 mies posiadam w/w filtr. Na początku pięknie pracował, jednak po pewnym czasie przepływ drastycznie spadł. Wyczyściłem prefiltr, gąbki (o dziwo nie były jakoś za specjalnie zawalone, co ...
Od czwartku mam filtr Aquael Ultramax 1500 kupiony w pewnym sklepie za okazyjną cenę 594 zł. Niby to miała być nowa wersja lecz z tego co wyczytałem kosz zasysający powinien być innego kształtu.
Jak ...
Witam,
Mam akwarium 450 litrów i nie wiem jaką lampę UV-C założyć?
Mam filter zew. Aquael Hypermax Link który ma węże 19mm.
Filter ma dwa wyloty co oznacza że musiałbym zamontować 2 lampy UV-C?
Rober...
|
|