20l zieleniak ze skałką - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

20l zieleniak ze skałką

Liczba wyświetleń: 1147·Odpowiedzi: 1
Wybór wymiarów akwarium i rodzaju szkła. Zestawy akwariowe i szafki.
Zaloguj się, aby zmienić widok

24 kwi 2015, 19:44 20l zieleniak ze skałką  (#1)  

Hej. Zachciało mi sie krewetkarium ze skałką , hemiantusem , mchem , limnofilą . Zbiornik 20l aquael - kiedyś był przedszkolem i pierwszym baniakiem synka . Zasypalem substrat dla krewetek , zasadziłem roślinki ( z przycinki limnofile i mech ) , hemiantusem ze sklepu. Woda RO . Pomtygodniu marnie to wyglądało - OK . Po dwóch dramat - skala daje w palnik . Jak zrobiłem test na krzemiany to mi skali brakło ( skala test octowy przeszła ). Pomyślałem zrobię HT ! Podałem co2 . I co sie stało ? Dwa testowe gupiki padły po trzech dniach , apo kolejnych dwóch w akwarium brązowo . Robi sie bagno. W akwariach roślinnych mam doświadczenie i HT mi nie straszny . Po raz pierwszy mam takie numery. Co prawda moja pierwsza 20l imputuj może przesadzam . Robię restart na red moorze z mchami i zobaczę . OK ,ale pytanie ? Czy jest sens podawać co2 w tak małym akwarium? Może carbo wystarczy ? Co wy na to ?

jjeerryy
Ranga: Początkujący

ArturI Cegłów

24 kwi 2015, 20:41 Re: 20l zieleniak ze skałką  (#2)  

Piszesz, że masz doświadczenie w akwariach roślinnych a HT Ci nie straszne i pytasz/sugerujesz , że zastapisz CO2 przez Carbo w płynie... I wiążesz syf z CO2 ;D Stosowanie CO2 nie czyni z akwarium HT.
NIE NIE ZASTPĄPISZ CO2 PRZEZ CARBO W PŁYNIE. CHCESZ MIEC HEŃKA ALE BEZ CO2 BEDZIE ON PRAWDOPODOBNIE WEGETOWAŁ.
Jesli chcesz mieć mchy i korzeń to możesz sobie darować CO2.
Mierzysz krzemiany ale problem leży pewnie gdzieś indziej - daj foty akwarium i napisz jak świecisz.
Pozdrawiam

ArturI
Ranga: Zaawansowany użytkownik

Miasto: Cegłów

Powrót do Szkło i meble

Powiązane tematy

Kostka 20l

Mirekkss w Szkło i meble · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 14288
Witam. Akwarium będzie na ziemi ogrodowej i przykryte zwirkiem kwarcowy 2-3mm. I teraz pytanie czy te rosliny będą rosły? I czy gupiki mogą w tym pływać?? -hygrophila difformis -Alternanthera reinecki...

Mój pierwszy Zieleniak - Chwastnik prośba o pomoc przy starc

En En w Szkło i meble · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1644
Witam. Na wstępnie korzystając z okazji i jako, że jestem nowy na forum chciał bym się z Wami wszystkimi serdecznie przywitać. Zakładam ten temat po to żeby prosić Was o pomoc przy starcie z pierws...

[DIY] Akwarium 200l 80x50x50 + sump 20l

Maver w Szkło i meble · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3519
Mam prośbe o opinie na temat mojego projektu. Niestety te szafki boczne (niechciało mi sie robić już drzwiczek) i szafka górna (jest przykrecona do szafek bocznych, i tylko tak sie trzyma tzn. niema o...

Statystyki

Ten temat przegląda 261 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570959
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 261 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.