Rosliny chyba prosza o Potas - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Rosliny chyba prosza o Potas

Liczba wyświetleń: 853·Odpowiedzi: 3
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok

24 kwi 2015, 14:44 Rosliny chyba prosza o Potas  (#1)  

Witam wszystkich
Akwarium 140L
JBL E900
Aqua Nova NLT5 2x39 0,7W/L +Odbłyśniki 10h
Podłoże ziemia ogrodowa na to zwir
Nawozenie Blue Line od Huntera
MACRO 3 nacisniecia pompki dzienie
MICRO 3 nacisniecia pompki dzienie
CARBO 4 nacisniecia pompki dzienie
Bibmbrownia
Podmiana 30% co tydzien
Na lisciach roslin zobaczylem tydzien temu dziury poczatkowo brazowe plamki.Zrobilem roztwor K2so4 , ktory dozuje 5ml dzienie od pojawienia sie niedoboru niestety nie posiadam testow.Czy powinien cos jeszcze lac czy zwiekszyc dawke Micro?Z gory dzieki

Norek
Ranga: Poznaje temat

hate Edinburgh
jak możesz cyknij fotkę jak to wygląda bo ciężko cos powiedzieć więcej

hate
Ranga: Zaawansowany użytkownik

Miasto: Edinburgh

Juz robilem wczesniej kiepsko widac jak wroce do domu to wrzuce ogolnie robia sie brazowe plamki i za 2 dni masz dziure

Norek
Ranga: Poznaje temat

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
hate Edinburgh
zrób fotkę akwarium jak wrócisz i jak możesz zrób zbliżenie tych brązowych dziurek na liściach

hate
Ranga: Zaawansowany użytkownik

Miasto: Edinburgh

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

1a.jpg

Marniejące rośliny

Anonim 4156 w Nawożenie · Odpowiedzi: 80 · Wyświetlenia: 35285
Pytałem o to w Dziale Rośliny, jako kontynuacja wątku, ale nie ma tam odważnego do podpowiedzi. A jak ktoś\poszuka dobrze, to ten sam problem mam od długiego czasu. I wracam z pytaniem, co robienie ta...
20230307_185724.jpg

Rośliny pobierają tylko fosfor

jacekp1 w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3002
Witam, - Akwarium 112L na jałowym + substrat podżwirowy. Zalane ponad 6 tygodni temu. Brak ryb i innych żywych stworzeń. - 3700lm białe, niebieskie, czerwone. - co2 ok. 40 (gazowałem nitki) - filtr u...

Wysoki potas

Robcio12 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3621
Witam założyłem akwarium 2 tygodnie temu na podłożu rotala intens. Zauważyłem że mam wysoki potas ok 30ppm . Dodam że przechodzę z wody kranowej na ro i mineralizację produktami qualdrop czy dodawać d...

POTAS BEZ PODNOSZENIA KH

Piotrek123 w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1958
WITAM . JAK W TEMACIE JAKIEJ FIRMY POTAS NIE PODNOSI KH ?

Zagadkowo wysoki potas

mk77 w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2497
Witam na początku opiszę troszkę swój zbiornik. Akwarium wielkości 325 litrów o wymiarach 130x50x50. Grzałka 150 wat filtr EHEIM professionel 3 1200XL 2080. Butla co2 sterowana komputerem.Oświetlenie ...

Potas i magnez raz w tygodniu?

ToPiLoPiX w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1299
Witam serdecznie. Od niedawna zabrałem się za nawożenie solami w celu uzupełnienia pierwiastków, których brakuje mi w wodzie kranowej i fosforanów w akwarium bo mam 0. Woda jaką mam z kranu zmieszan...

Potas z KH Buildera czy z nawozu?

Ciechan w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2049
Wystartowałem nowe akwarium na podłożu Tropica. Korzenie plus lawa więc nic nie podnosi Kh. Zawsze sugerujecie, żeby na początku nawozić potasem i tu moje pytanie. Czy może zamiast nawozić potasem, le...

Potas Easy life a twardość wody

git66 w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1525
Witam. Pytanie czy jest możliwe że Nawóz potasowy Easy-life: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/nawozenie/potas-k/nawoz-easylife-kaliumpotassium-500ml-potas-p-5914.html podnosi twardości wody (KH i G...

Rośliny stanęły problemy z nawożeniem

Domineo w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2573
Akwarium 1,5 roku na ziemi ogrodowej 204 l, filtracja prefiltr z wkładem z włókniny, za nim JBL 1502 za nim filtr do wody gdzie rozpuszczam CO2 z butli około 2bąble/s Oświetlenie CHIHIROS LED PLUS RGB...

Nawożenie po restarcie - jałowe podłoże, rośliny niekorzenne

GilGalad w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4958
Witam, wiele naczytałem się o rozpoczęciu prowadzenia akwarium po jego restarcie. Zwykle mówi się o częstych podmiankach wody na początku, o podawaniu jedynie potasu, carbo i bakterii przez pierwszy ...

Statystyki

Ten temat przegląda 280 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570945
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 280 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.