Pompa ciepła - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Pompa ciepła

Liczba wyświetleń: 254·Brak odpowiedzi
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.

20 kwi 2015, 00:19 Pompa ciepła  (#1)  

Czy ktoś z forumowiczów ogrzewa swój dom pompą ciepła? (powietrza, wody, instalacja pionowa, pozioma, itd) U mnie jeszcze daleka droga do wybudowania własnego gniazdka, ale rozeznanie już robię. Wiem, że to nie za bardzo miejsce na tego typu tematy, ale na innych portalach, typowo budowlanych typu "muratordom" pełno linków sponsorowanych, nazw firm wykonujących tego typu instalacje, generalnie reklama i kasa.

Bardziej chciałbym poznać opinie ludzi którzy maja u siebie zamontowany ten system ogrzewania i swoje mogą powiedzieć

marlowe
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

images pompa2.jpg

Pompa dozująca Jebao DP4

TenOdTego w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4537
Kupiłem używaną pompę dozującą Jebao DP4. Czy w takim urządzeniu trzeba montować zaworki przeciw zwrotne na każdym wężyku? Jeśli tak to montuje się takiego zaworka przed pompą czy za pompą perystaltyc...
kompletna-pompa-do-osmozy-1000x1000.png

Pompa RO

mgiecek w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 5120
Hej, Prośbę mam… Mam zestaw RO5 ze zbiornikiem, kupiłem dodatkowo pompę by podczas wymian wody w akwarium szybciej się nalewało… problem tylko jak to podłączyć ? W którym miejscu dać czujnik wysokie...
YouTube

(film) pompa dozująca Chihiros

Jacek Pawłowski w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2304
Witam Film po niemiecku 😁 Trochę się Stefan zamotał z kalibracją, ale się udało.
IMG_20210722_171025.jpeg

Jaka pompa pasuje do podżwirówki Ista?

vundo w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2877
Cześć, czy ktoś wie, która pompa power head pasuje do podżwirówki Ista? Ktoś coś próbował? Nawet nie musi pięknie pasować jak puzzle, ważne żeby działała przy zastosowaniu jakiejś redukcji. Bo już wie...

Pompa do usuwania wody

Przemek1979 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1576
Cześć, Szukam informacji dotyczących pompy do pomian wody. Bym mógł z salonu wypompować część wody prosto do łazienki lub np. Na taras dzięki długiemu wężowi. Ktoś mógłby wskazać jakiś swój przykład ...

Jaka pompa do napelniania akwarium

radh w Filtracja · Odpowiedzi: 42 · Wyświetlenia: 34493
Chcialbym nieco usprawnic proces podmiany wody. Spuszczanie wody z akwarium robie wezem prosto do sedesu, i tutaj to rozwiazanie mi pasuje (szybko i czysto). Teraz chcialbym nieco usprawnic proces nap...

Filtr podżwirowy jaka pompa?

wilkwcieniu w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1241
Cześć. Startuję z krewetkarium ~12l. Proszę polećcie mi wydajną i cichą pompę która ogarnie temat. Ruszt 13 cm. Dzięki!

Pompa przepływowa?

akwaAmator w Filtracja · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3825
Hej Szukam jakiejś nie dużej zewnętrznej pomy przepływowej która ma mi służyć to spuszczania wody przy podmianie. Możecie coś polecić moz ebyc chińczyk byle zasilany z gniazda i wydajność 500-1000l/h...

Jaka pompa?

Hultaj w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2532
Akwarium jest , sump jest - pompy nie ma i nie mogę się zdecydować. Jaką pompę (możliwie cichą ) polecacie . Potrzbeuję wydajność 12000. Jak oceniacie pompy Aqua Nova z serii N-RMC?

Dodatkowa pompa do kubełka.

przemo201 w Filtracja · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2887
Jak myślicie, czy można wspomóc kubełek (Tetra tec 800plus) dodatkową pompę zewnętrzną (np: Aquael unipump) w celu zwiększenia przepływu? Zastanawiam się czy nie uszkodzę kubła.

Statystyki

Ten temat przegląda 349 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571609
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: agro_szymek i 348 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.