Trwałość chelatu Fe 8% - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Trwałość chelatu Fe 8%

Liczba wyświetleń: 819·Odpowiedzi: 3
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok

11 kwi 2015, 19:03 Trwałość chelatu Fe 8%  (#1)  

Jak szybko w butelce z dozownikiem może popsuć się chelat Fe 8%? Robiłem dwa tygodnie temu, a dziś przy podawaniu poczułem dosyć ostry specyficzny zapach. Odkręciłem dozownik i aż mnie odrzuciło. Długo się wam trzyma czy może on ma taki zapach?

king1000
Ranga: Poznaje temat

matu Gdańsk

12 kwi 2015, 21:34 Re: Trwałość chelatu Fe 8%  (#2)  

Do mikro daje się E300 i E202 w celu konserwacji, poszukaj w necie.

matu
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Gdańsk

kprusak Venlo

13 kwi 2015, 00:26 Re: Trwałość chelatu Fe 8%  (#3)  

Zwykle używam 13% fe i jak Zajdel pisał to po rozrobieniu, trzymają się 100dni.
To się tyczy wszystkich soli jakie sprzedają.

kprusak
Ranga: Znający temat

Miasto: Venlo

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

13 kwi 2015, 19:44 Re: Trwałość chelatu Fe 8%  (#4)  

matu napisał(a):Do mikro daje się E300 i E202 w celu konserwacji, poszukaj w necie.

Wiem, chodziło mi o zwykły chelat rozrobiony do butelki.

kprusak napisał(a):Zwykle używam 13% fe i jak Zajdel pisał to po rozrobieniu, trzymają się 100dni.
To się tyczy wszystkich soli jakie sprzedają.

Dlatego cholercia się zdziwiłem, że tak pachnie, ale zrobię dziś nowy i zobaczymy czy się popsuje.

king1000
Ranga: Poznaje temat

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

tropica.jpg

Trwałość nawozów

Totik w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3618
Mam nawozy Tropiki, które dość długo stały w zamkniętej szafce. Kupiłem ich kilka, później używałem innego nawozu i one sobie tak stały. Teraz mocno pociemniały. Jak były nowe to były jasnozielone i j...
YouTube

Pytanie o trwałość podłoża

maniapi w Podłoże · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2882
Witam noszę się z zamiarem zmiany zbiornika i zastanawiam się nad podłożem. w związku z tym pytanie o trwałość podłoży granulowanych ? chodzi o to że do tej pory utrzymywałem aranżację przez 2-3 lata ...

Trwałość płynu wskaźnikowego w indykatorze CO2 ?

DarekSlim w Technika CO2 · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3205
Witam. Zastanawiam się czy płyn wskaźnikowy w stałym teście co2 ma jakąś trwałość i po jakim czasie należy wymienić go na nowy? Zastanawia mnie także w jaki sposób zaobserwować czy płyn taki już nie w...

Trwałość korzeni w akwarium

akwafun w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2741
Pytanie może dziwne - ale czy korzenie z czasem niszczeją, kruszeją, miękną? Ile czasu średnio wytrzymują?

Trwałość świetlówek

mata w Oświetlenie · Odpowiedzi: 56 · Wyświetlenia: 20505
Spotkałem się z opiniami, że świetlówki należy wymieniać po 10-12 miesiącach użytkowania. Czy jest to technicznie wytłumaczalne? Świetlówki mają podany parametr LLMF z którego wynika, że po 12000godz...

Trwałość i reklamacja świetlówek

cezarlis w Oświetlenie · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 3509
Od pół roku posiadam w akwarium dwie świetlówki: T5 24W aquarelle Philips oraz T8 15W Juwel. Obydwie na elektronicznych firmowych statecznikach. Po tym okresie świetlówka Juwel ledwo już świeci natomi...

rozpuszczalność chelatu fe

vieri w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 985
witam,czy można a raczej czy do się rozpuścić 50g chelatu fe w 200ml wody,chodzi mi o jak najmniejszą ilość roztworu

Dawkowanie chelatu Fe

girzol w Nawożenie · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 6531
Witam Mam małego heńka i zaczął zółknąc podobno to od za małej ilości żelaza. Kupiłem chelat Fe bo ferro-active nie przyniósł żadnych skutków. Jednak nie do końca wiem w jakich dawkach jak często i j...

Trwałość podłoża Tropica

piotrale w Podłoże · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 4171
Czy ktoś może podpowiedzieć jaki jest orientacyjny czas efektywnego działania podłoża Tropica Aqua Care... W tej chwili (po roku) chyba sporo uwalnia mi się go do wody i w ogóle zastanawiam się czy ma...

Dawkowanie chelatu Fe 8%

wujek_bogdan w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5288
Obecnie nawożę serią PG Classic + Macro. Jednak ten zestaw okazał się niekompletny. W liściach pojawiały się dziury, na bank brakowało potasu. Odkąd dodaję 15ml K2SO4 / dzień liście są dużo większe i ...

Statystyki

Ten temat przegląda 391 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570984
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36930

•  Najnowszy użytkownik: rafał_witecki

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 391 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.